Familieschaak prooi voor Mike en Geert

Vrijdag werd er een familiebattle gehouden op de schaakborden.Veel kinderen waren met hun vader of moeder gekomen, sommige brachten hun opa mee, of hun broer of een andere schaakvriend. Het mocht allemaal tijdens het familieschaaktoernooi voor de jeugd. In een dik uur tijd werden er vier potjes rapidschaak gespeeld. Het was gezellig en spannend. 

Uiteindelijk wisten Mike Rauwerdink en Geert van Tongeren het toernooi te winnen. Er was voor Mike helaas geen familielid aanwezig die kon schaken, dus mocht ‘ome’ Geert naast Mike achter het bord zitten. En met succes. Het duo wist alle partijen te winnen en wonnen daarmee het toernooitje. Heren, gefeliciteerd.

Maar ook de andere koppels hebben zich kranig geweerd. Bas Zondag speelde met zijn opa een paar mooie potten en opa bleek het schaken zeker nog niet verleerd. De kampioenen van vorig jaar, Pieter en Thijs Banken, deden het weer goed, maar toch net iets minder dan vorig jaar. Het gezin Verhoeven was zelfs met zijn vieren gekomen om de familie-eer te verdedigen. In de eerste ronde mochten Max en Christon gelijk hun krachten meten met Luuk en Gerdien. De laatste wisten deze strijd in hun voordeel te beslechten.

Het was erg mooi om te zien dat de ouders nog even wat trucjes geleerd kregen van hun kroost..

Ook zoon en vader Simon, Maikel en Albert, kwamen goed voor de dag, maar grepen net naast de prijzen. Nu was het daar natuurlijk niet om te doen. Het ging vooral om een gezellige schaakavond en ik hoop dat dat wel gelukt is…

Hieronder nog even een linkje naar de eindstand.

Familieschaak 2014eind

Volgende week is er weer gewoon schaken! Tot dan.

Stan Jacobs