Michiel van Deursen laat kansen liggen in zesde ronde

De interne competitie is al aardig op weg. De eerste periode met het Zwitsers indelingssysteem zit al over de helft. Zowel wat voordelen als nadelen komen om de hoek kijken. Maar de partijen zelf blijven vaak mooi om naar te kijken.

Zo lukte het Michiel van Deursen in een prachtige en spannende partij nét niet om Rijk-Pieter Hofstede op de eerste nederlaag van het seizoen te trakteren. Het zat er volgens alle omstanders zeker in, maar Michiel vond de winnende voortzetting uiteindelijk niet. Jammer voor de spanning in de competitie en natuurlijk ook voor Michiel zelf. Rijk-Pieter mocht uiteindelijk het punt bijschrijven (1-0).

Op gepaste afstand volgt Stan Jacobs, die deze avond een strijd uitvocht met Thijs Banken. Lang ging het gelijk op, maar een gewaagd stukoffer van Stan werd door Thijs niet helemaal juist ingeschat. Stan kwam daardoor binnen met zijn toren, veroverde het stuk terug en nog een pionnetje en dat besliste de partij (0-1). Ook Ton Wouters en Geert van Tongeren vochten een mooi onderling duel uit. Ton wist enkele onnauwkeurigheden van Geert genadeloos af te straffen en Geert zag er uiteindelijk geen been meer in.

Peter Geurts kwam tegen Pieter van Dijk goed uit de opening. Waar Peters stukken actief stonden, bleven die van Pieter vooral verdedigende taken uitvoeren. Maar ergens miste Peter de juiste voortzetting. Pieter greep het initiatief en even later materieel voordeel. En dat stond hij niet meer af! Wim Claus en Kadir Arslan hielden het voor gezien net toen het interessant begon te worden. In een gecompliceerde stelling met een bijna geheel dichte pionnenstructuur moest Wim iets proberen op de koningsvleugel, terwijl Kadir kansen zag aan de andere kant van het bord. Maar omdat ze beide niet echt de winst zagen, werd de vrede getekend en het punt gedeeld.

Wat hadden we nog meer; o ja, Ad Beekers vergat te winnen van Marinus de Grundt. Hoewel, Marinus had een paar ver doorgedrongen vrijpionnen. Toch leek het erop of Ad een tegenaanval kon gaan inzetten. Maar in plaats van voor zijn kans te gaan, vergat Ad zijn loper op tijd te dekken. Door dit stukverlies kantelde de partij definitief in het voordeel van Marinus (1-0). De enige jonge schaker van de avond was Jarno van Gelder. Ondanks verwoede pogingen lukte het deze jonge held ook deze keer niet om het eerste punt te pakken. Tegenstander Rob van der Spek hield het hoofd koel en behaalde uiteindelijk nog vrij eenvoudig zijn eerste volle punt!

Geert Smulders-Dinh en Albert Aalbers speelden ook een mooie partij, maar de overwinning voor Geert kwam nooit echt in gevaar. De laatste partij van de avond was die tussen twee oude rotten: Eddy van den Eeckhout en John Alblas. Eddy wist met een mooie dubbele aanval de loper van John te veroveren. Voor de vorm sputterde John hierna nog wat tegen, maar zijn aanval op de witte koningstelling van Eddy kwam nooit echt van de grond. Uiteindelijk gaf John zijn verzet op en schudde Eddy de hand.

Uitslagen ronde 6

stand na ronde 6