Tornado 4 onmachtig tegen Wageningen 7

Op de vrijdag 13 november 2015 ontving het schaakviertal van Tornado 4 de lijstaanvoerder uit Wageningen.
Hieronder een verslag van teamcaptain Thijs Banken.

Wim Nijs verraste in een vlotte partij met wit op het tweede bord tegenstander Jos Fisher. Hij wist de koning van Jos naar het midden van het bord te drijven en kon toen met zijn dame in de vijandelijke verdediging penetreren. Jos probeerde de dans te ontsnappen, maar Wim, uit het goede Maas en Waalse schaakhout gesneden, maakte het karwij bekwaam af. 1-0.
Een mooie opsteker voor Tornado zou je zeggen. Maar wie de bedrukte gezichten van de Tornado-mannen zag, wist dat het onweer dit keer niet keer van de Drutense kant kwam. Aan het eerste bord had Thijs Banken met zwart een verkeerde keuze gemaakt in de verdediging en tegenstander Wim Wiegant kon zijn stukken eenvoudig aanvallend in stelling brengen. Thijs wist toen al dat hij alleen nog kans op een goed resultaat had, wanneer z’n tegenstander opzichtig in de fout zou gaan.
Geert Smulders probeerde met zwart tegen Henk Bakker een risicovolle opening uit. Helaas vond Henk een betere voortzetting dan eerdere tegenstanders en toonde de zwakte aan van Geerts pionnenformatie. Geert leek toch nog een venijnige tegenaanval te kunnen plaatsen maar Henk neutraliseerde het gevaar op bekwame wijze. Zowel de partij van Geert, als die van Thijs, gingen zoals verwacht verloren.
Marc Fluit, nog niet geheel fit aan het vierde bord, leek zijn draai ook moeilijk te kunnen vinden tegen Larry Donaldson. Nadat er een stuk van Marc verloren ging, kwam hij zwaar in de verdrukking en het Drutense kamp mocht alleen nog op remise hopen. Zover zou het echter dit keer niet komen. Larry nam geen risico en dwong dameruil af. Met het loperpaar in de aanval kon Larry de partij toen makkelijk beslissen. Einduitslag 1-3.
Een tegenvallend resultaat op een avond die vooral om andere redenen als teleurstellend de boeken ingaat.