Tornado 4 en de wet van Murphy

Hillary Clinton heeft het vandaag misschien ook wel even gedacht;”Anything that can go wrong, will go wrong”. Oftewel de wet van Murphy. Tornado 4 speelde afgelopen maandag haar tweede wedstrijd in de OSBO competitie tegen UVS 8. Toen ik die maandagochtend (met mijn verkeerde been) uit bed stapte, bleek ik ineens met mijn voet op mijn Ipad te staan. Al snel werd het mij duidelijk dat die apparaten daar niet tegen bestand zijn. (Scherm kapot, weg dure Ipad) Niet echt een goed begin van de dag maar omdat ik op de wekkerradio Mark Rutte zojuist had horen zeggen dat we “in een geweldig land leven”, telde ik mijn zegeningen. Het glas was voor mij toen nog steeds halfvol…

Eerst maar eens een lekkere warme douche. Ik draaide de kraan open, zodat die rustig op temperatuur kon komen. Vervolgens stapte ik onder de douche. Fuck the hell (sorry voor mijn taalgebruik) , blijkt de verwarmingsketel niet te zijn aangeslagen. Een ijskoude douche tot gevolg. Inmiddels klaarwakker besloot ik om mezelf eens lekker te gaan verwennen met een lekker ontbijtje. Op dat moment werd ik gebeld door Hermie, die vanavond zou gaan spelen op het derde bord. Omdat op datzelfde moment de bel ging liet ik het ontbijt eventjes onbeheerd op het aanrecht staan.
Druk bellend met Hermie over de tactiek en strategie van onze wedstrijd tegen UVS 8 en tegelijkertijd het moeten afwimpelen van twee Jehovah Getuigen aan mijn voordeur, verloor ik eventjes de concentratie over mijn ontbijt. Eenmaal terug in mijn keuken zag ik mijn kat de kaas van het brood eten en de hond schrokte de boterhammen naar binnen. De beschuit (met pindakaas) was op de grond gevallen en je kunt het al raden:de pindakaas vastgekleefd aan het tapijt. Tsja, dan maar met een lege maag op weg naar mijn werk. Wat er daar allemaal misging zal ik hier maar niet beschrijven omdat dit natuurlijk niet gepast is in een wedstrijdverslag:-)

Rond 19.00 uur kwam Anton aan en eventjes later Hermie. Vervolgens Kadir, dus allemaal keurig op tijd. Zou het dan toch nog goed gaan komen? Vol goede moed gingen we op weg naar Nijmegen.

Wordt vervolgd…