Heuse wervelwind in Elden

Wie maandag 6 maart 2017 een bezoek had gebracht aan pannenkoekenboerderij De Steenen Camer in Elden had getuige kunnen zijn van een heuse wervelwind. Op het hoogtepunt van de storm vlogen in de schaakruimte de stukken alle kanten op.

Len gaf met een verdienstelijke remise aan het eerste bord het goede voorbeeld. Coendert verkeek zich op een lokzet van zijn tegenstander en streed daarna een verloren strijd. Kadir wist zijn tegenstander na materiële achterstand te verrassen met mat achter de paaltjes, waarmee de stand werd gelijk getrokken. Thijs raakte zijn dame ongelukkig aan, waardoor hij deze moest zetten, terwijl er geen goed veld was. Hij streed daarna een verloren strijd. Tornado stond weer achter. Pieter had de gehele partij goed gestaan, maar door enkele ongelukkige afruilen stond er plots een verloren eindspel voor hem op het bord. Hij besloot een doorlooppoging te wagen met zijn vrijpion en zijn tegenstander overzag gelukkig de weerlegging. De stand was weer gelijk.

Geert was nog als laatste bezig. Hij had de gehele partij beter gestaan en winnen zou alleen nog een kwestie van tijd zijn. Toen een pion van Geert werd aangevallen door een toren koos hij voor verdediging met het paard, waar hij misschien beter voor de toren had kunnen kiezen. Echter, een paard is altijd verraderlijk. Zijn tegenstander lette even niet goed en Geert kon een paardvork op twee torens plaatsen. Na enkele zetten gaf de tegenstander zich gewonnen. De overmacht was eenvoudigweg te groot geworden.

Eindstand: De Toren Arnhem 7-Tornado 2 2,5-3,5

Hiermee is een prima stap gezet richting klasbehoud. In de slotronde gaat de beslissing vallen.