Zomerschaak bij Tornado in een nieuw jasje.

Ook dit jaar kan er in de zomervakantie geschaakt worden bij café de Bever in Beneden-Leeuwen. Dit jaar hebben we het Zomerschaak iets anders opgezet. Zo zijn er nog maar vier schaakavonden ingepland. Ook is de vorm aangepast. In plaats van een laddercompetitie met elke avond dezelfde schaakvorm (langere rapidpartijen van 20 min pppp) heeft de organisatie dit jaar gekozen om elke avond met een ander tempo te laten spelen. Hieronder vinden jullie het programma en het (verkorte) reglement van het Zomerschaken 2017. 

Speeldata:

Datum Spelvorm Scores

Woensdag 19 juli 7 rondes rapid 10 min. p.p. Winst: 3 punten, remise 2 punten, verlies 1 punt

Woensdag 26 juli 10 rondes snelschaak 5 min. + 2s per zet Winst: 2 punten, remise 1 punt, verlies 0 punten

Woensdag 2 augustus 3 rondes rapid 20 min. p.p. (het oude zomerschaaktempo) Winst 6 punten, remise 3 punten, verlies 1 punt

Woensdag 9 augustus 5 rondes rapid 15 min. p.p. Winst 4 punten, remise 2 punten, verlies 1 punt

Regels Zomerschaak 2017

1. Uiteraard wordt gespeeld volgens de FIDE regels voor het schaakspel. Enige afwijking is dat er in géén enkel geval geclaimd mag worden. Ook wordt geen tijdstraf gegeven voor onreglementaire zetten. We gaan er van uit dat de spelers onderling de sportiviteit laten zegevieren.

2. Naast de punten voor elke partij, krijgt elke deelnemer ook punten voor het aanwezig zijn. Voor elke avond krijgt elke deelnemer 10 startpunten.

3. Er wordt van elke avond een klassement opgemaakt. De beste schaker van de avond ontvangt een prijs. Hiervoor geldt wel dat elke deelnemer gedurende het zomerschaken maximaal 1x een prijs kan winnen. In voorkomende gevallen gaat de prijs dus naar de nummer 2 of verder.

4. Er worden de scores van de avonden bij elkaar opgeteld om zo een eindstand en daarmee een kampioen te bepalen. De speler die aan het eind van de vier schaakavonden het meeste punten heeft verzameld mag zich zomerschaakkampioen 2017 noemen.

In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de wedstrijdleider.