De negentiende IJsco “schaaknacht” voor de jeugd komt er weer aan.

IJSCO "Schaaknacht"Donderdag 27 december gaan we alweer voor de negentiende keer de IJsco “schaaknacht” voor de jeugd organiseren. Een vet, cool, schaaktoernooi voor de jeugd met heel erg veel prijzen en voor iedereen een leuk aandenken. De eerste aanmeldingen uit Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen zijn al binnen. Wacht dus niet te lang met het aanmelden want het maximum aantal deelnemers is 80 en vol is vol.
Aanmelden kun je doen door een mailtje te sturen naar: schaaknacht@svtornado.nl 

Lees meerDe negentiende IJsco “schaaknacht” voor de jeugd komt er weer aan.

Freek ten Boske is de verrassende koploper in de jeugdcompetitie

Ons nieuw jeugdlid Freek heeft het de afgelopen weken heel erg goed gedaan in de competitie. Vanavond moest hij dan ook tegen 1 van onze toppers (Patrick Wijono). Patrick speelde een goede partij en stond dan ook”gewonnen” maar toen maakte hij een vreselijke blunder;mat achter de paaltjes. Freek mag nu eventjes genieten van zijn eerste plaats. De vraag is natuurlijk, hoe lang gaat hij deze koppositie vasthouden?  Klik op ‘lees verder’ om alle uitslagen en de nieuwe ranglijst te bekijken.

Lees meerFreek ten Boske is de verrassende koploper in de jeugdcompetitie

Het Kiste Trui Toernooi, ook voor de jeugd!

Zaterdag 13 oktober organiseert SV Mook voor de 25 ste keer “Het Kiste Trui Toernooi”. Aangezien dit niet al te ver van Maas en Waal is en bovendien ook nog eens een zeer gezellig toernooi, gaan een aantal spelers van Tornado hier weer aan meedoen.
Je kunt jezelf aanmelden bij de organisatie maar ook door een mailtje te sturen naar Pieter van Dijk. Ook jeugdleden kunnen meedoen aan dit toernooi. Voor meer informatie over het toernooi, zie:  https://sv-mook.nl/kiste-trui-toernooi/info-ktt

Marinus de Grundt wint prijsvraag op miraculeuze wijze met suggestie KTC

Onlangs is er aan alle leden van Tornado en Koningswaal gevraagd om een goede naam te bedenken voor de gecombineerde teams, bestaande uit leden van Koningswaal en Tornado. Om te beginnen wil de jury iedereen bedanken voor de vele inzendingen. Dat waren er enkele tientallen. Vele namen begonnen met SV. Die vielen al direct af omdat we tenslotte geen nieuwe schaakvereniging hebben opgericht, het gaat hier slechts om een samenwerking tussen Koningswaal en Tornado.
De oplettende lezer zal nu natuurlijk denken, “maar die naam KTC (Koningswaal Tornado Combinatie)was er toch al als voorlopige naam”? Klopt helemaal. Marinus was echter zo slim om de voorlopige naam als definitieve naam in te sturen. Na rijp beraad en in alle wijsheid heeft de jury geen betere naam kunnen ontdekken tussen alle inzendingen die deze korte maar krachtige naam, die ook nog eens de lading dekt, hebben overtroffen. Kortom, Marinus heeft de juiste naam bedacht, nou ja, meer geraden dan. De prijs zal hij binnenkort ontvangen. Zoals iedereen in de kleine lettertjes heeft kunnen lezen, kan er over de uitslag niet gecorrespondeerd worden:-)

Nieuwe winnaars en nieuwe kanshebbers bij het zomer schaken

Afgelopen woensdag was het weer een leuke en gezellige schaakavond bij Café De Bever. Mede dankzij de aanwezigheid van enkele leden van Koningswaal en ook de nodige jeugdspelers, was het weer een prima opkomst.
Deze avond vielen Geert van Tongeren (eerste) Eelco Hofstede (tweede) en Rijk Pieter Hofstede (derde) in de prijzen. Dat ondergetekende hoger is geëindigd dan vader en zoon Hofstede mag in de geschiedenisboeken:-)
Volgende week starten meerdere spelers met een bijna gelijk aantal punten. Het belooft dan dus een zeer spannende laatste zomer-schaakavond te gaan worden.  Mis dat niet!

Stan Jacobs wint eerste editie van het zomer schaken

De eerste avond van het zomerschaken was er een redelijke opkomst. Volgende week hopelijk nog wat meer deelnemers. Gezellig was het zeker en er werd weer flink gestreden op de diverse borden. Doordat Stan alle drie zijn partijen wist te winnen, inclusief de partij tegen RP, eindigde hij op de eerste plaats. Wim Nijs, Geert van Tongeren en Rijk Pieter wisten er 2 te winnen. Wim werd op weerstandspunten tweede en Geert derde. Aangezien we volgens de ladder competitie spelen staat RP nu bovenaan. 

Lees meerStan Jacobs wint eerste editie van het zomer schaken

Zomer schaken bij Café De Bever, nu met nog meer prijzen.

Ook dit jaar gaan we in de zomervakantie weer schaken. De deelname staat open voor iedereen dus ook niet-leden zijn van harte welkom om mee te gaan doen aan deze leuke activiteit. De deelname is zoals altijd gratis. Dankzij de sponsoren Karakter Bloemen en Keurslager Lemmers zijn er iedere week leuke prijzen te winnen. De nieuwe sponsor (Schaken in Bedrijf) heeft vijf prachtige reproducties van een Duitse schaakkunstenaar ter beschikking gesteld. Waarvan er iedere week 1 te winnen zal zijn. Klik HIER om de reproducties te bekijken. 

Lees meerZomer schaken bij Café De Bever, nu met nog meer prijzen.