Drie jeugdleden gezocht voor schaaksimultaan tegen GM Jan Timman

Schaakvereniging De Toren uit Arnhem heeft 3 plekken gereserveerd voor jeugdleden (onder de 14) van Tornado om deel te nemen aan een schaaksimultaan tegen Grootmeester Jan Timman; negen maal Nederlands Kampioen schaken en ooit zelfs de nummer 2 in de wereld op de ratinglijst. Voor meer informatie zie: http://www.schaakverenigingdetoren.nl/verslagen-2/4607-simultaan-schaak-met-jan-timman-2019
Als je meedoet aan de simultaan mag je ook meedoen aan een zeer exclusief schaaktoernooi op een boot. Zie: chess-on-the-river
De eerste 3 kinderen die zich aanmelden kunnen meedoen. Als je je wil aanmelden of eerst meer informatie wil ontvangen stuur mij dan even een mail: Geert van Tongeren

Mike Rauwerdink nieuwe koploper jeugdcompetitie (ronde 15)

Omdat Tijn deze keer verloor van Ivan Wijono is hij zijn koppositie kwijtgeraakt. Mike Rauwerdink deed goede zaken door van de vierde plaats te stijgen naar de eerste. Patrick staat op de tweede plaats maar het scheelt maar een halve punt. Ook Tijn en Floris hebben ongeveer evenveel punten. Zal een van deze vier de nieuwe jeugdkampioen worden? Of zal Ivan Wijono, of nog een andere “buitenstaander” voor verrassingen gaan zorgen? Hoe dan ook, het blijft razend spannend dit seizoen.

Lees meerMike Rauwerdink nieuwe koploper jeugdcompetitie (ronde 15)

Gezellige aftrap van het nieuwe jaar. Gerald Driessen pakt de koppositie in de rapidcompetitie.

De verwachting was eigenlijk dat er vanavond niet zo veel leden zouden komen, het is tenslotte nog kerstvakantie. Maar al snel bleek die inschatting (gelukkig) niet juist te zijn. Bijna iedereen was er. De nestor van de club, Wim Claus, verraste iedereen met een eigen lied over NEC dat hij op CD had laten zetten en uitdeelde aan alle aanwezige leden. (NEC is die Gelderse voetbalclub die in tegenstelling tot De Graafschap niet in de eredivisie spelen:-) Maar genoeg over voetbal, we zijn tenslotte een schaakclub.
Het was vanavond de tweede speelavond in de rapidcompetitie met tijdshandicap. Zoals al weergegeven in de kop van dit artikel, Gerald is nu de koploper, Pieter is naar de tweede plaats gezakt en ondergetekende is gestegen naar de derde plaats. Maar ook Len leverde een knappe prestatie door vanuit het niets op de vierde plaats te eindigen. Hou die Len in de gaten. Klik op “lees meer” voor het bekijken van de nieuwe ranglijst. 

Lees meerGezellige aftrap van het nieuwe jaar. Gerald Driessen pakt de koppositie in de rapidcompetitie.

Stein van Tol winnaar IJsco “schaaknacht”, Michiel tweede en Len derde.

Het was weer een zeer geslaagde (negentiende) “schaaknacht” voor de jeugd, met iets meer deelnemers dan vorig jaar. In de hoogste groep (A) was het zeer spannend. Uiteindelijk is deze groep gewonnen door Stein van Tol uit Wijchen. Michiel van Deursen en Len Brands, de jeugdtalenten van Tornado, stonden precies gelijk na de laatste ronde op een gedeelde tweede plaats. Ook op weerstandspunten stonden ze gelijk en zo ook op onderling resultaat. Daarom moesten zij nog een barrage spelen. (2 extra hele korte partijen) Die eindigde vervolgens in 1-1. Tsja, dan maar lootjes trekken. Michiel werd toen tweede en Len derde. Maar er gebeurde nog veel meer in de andere groepen. Alle uitslagen volgen nog.

 

 

Freek ten Boske is de verrassende koploper in de jeugdcompetitie

Ons nieuw jeugdlid Freek heeft het de afgelopen weken heel erg goed gedaan in de competitie. Vanavond moest hij dan ook tegen 1 van onze toppers (Patrick Wijono). Patrick speelde een goede partij en stond dan ook”gewonnen” maar toen maakte hij een vreselijke blunder;mat achter de paaltjes. Freek mag nu eventjes genieten van zijn eerste plaats. De vraag is natuurlijk, hoe lang gaat hij deze koppositie vasthouden?  Klik op ‘lees verder’ om alle uitslagen en de nieuwe ranglijst te bekijken.

Lees meerFreek ten Boske is de verrassende koploper in de jeugdcompetitie