Verslag over het eerste on-line toernooi en nog wat uitleg voor a.s. vrijdag

Afgelopen vrijdag hebben we de eerste on-line schaakavond georganiseerd. Lekker thuis schaken tegen je eigen clubgenoten met chips en wat te drinken binnen handbereik. Wat wil een mens nog meer? Het eerste toernooi was erg leuk (vooral voor mijzelf omdat ik eindelijk weer eens van Len wist te winnen:-)Maar helaas waren er wel wat opstartproblemen en verliep het niet helemaal volgens plan. Jeugdleden wisten het toernooi voor de jeugd niet te vinden en logden in op het toernooi van de volwassenen en sterke jeugdschakers. Zo ook de moeder van Matthijs en Charlotte, zij was niet te bang om hieraan mee te doen, chapeau Nicole. (het scheelde overigens maar weinig of ik had ook nog van je verloren)

Lees meer

We gaan verder met on-line schaken, zowel voor de jeugd als volwassenen.

Vanaf zondag 28 november j.l. mag er na 17.00 uur niet meer gesport worden, ook de denksporten vallen onder deze maatregel. Kortom, er kan dus voorlopig niet meer geschaakt worden in Mamre na 17.00 uur.  Deze maatregel duurt i.i.g. tot 19 december en dan volgt de Kerstvakantie.
We hebben nog even gezocht naar alternatieven (schaken voor 17.00 uur) maar dit blijkt niet zo makkelijk te realiseren en ook hebben we twijfels of daar wel (veel) belangstelling voor zal zijn. Het bestuur heeft daarom besloten om daar niet haar tijd en energie in te gaan stoppen.
Zoals het er nu uitziet zal de eerste echte schaakavond pas weer plaatsvinden in het nieuwe jaar op vrijdag 7 januari. (er van uitgaande dat de regels dan weer versoepeld zullen zijn)
Toch kunnen we wel tegen elkaar blijven schaken op de vrijdagavond maar dan on-line. Zowel de jeugd als de volwassenen.

Lees meer

De jeugd heeft de toekomst, maar “de oudjes” kunnen het ook nog steeds

De drie jongste deelnemers van vanavond in de interne competitie, gingen er alle drie met de winst vandoor. De allerjongste (Fedde, 11 jaar) strafte wat foutjes van Marinus af en was dan ook als eerste klaar. Fedde heeft overigens de smaak goed te pakken, zondag gaat hij meedoen aan een GP Toernooi in Doetinchem. Veel succes daar Fedde. Korte tijd daarna werd Peter hardhandig van het bord gemept door Len (19 jaar) die we toch ook nog wel bij de jeugd mogen rekenen? Klik op “lees meer” om de rest van het verslag te lezen en om de uitslagen te bekijken.

Lees meer

Jeugdcompetitie, Iwan op kop, Tijn volgt

Iwan gaat op kop in de jeugdcompetitie met een fantastische score. Hij heeft 8 partijen gespeeld en er 7 gewonnen. Tijn doet het ook erg goed en heeft 6 van de 8 partijen gewonnen.  Freek (kampioen vorig seizoen) staat  op de derde plaats met 5 uit 8. Nieuwkomer Sem doet het ook verrassend goed, ook hij heeft 5 uit 8. Klik op “lees meer” voor alle uitslagen

Lees meer

Nog 10 dagen tijd om de clubkas te spekken

Woensdag 3 november gaat de Plus in Druten (na een verbouwing) weer open. Vanaf die dag worden er ook weer sponsorpunten uitgedeeld, tot en met 13 november. Hiermee kun je de clubkas van Tornado spekken. Was het niet John F. Kennedy die zei:” ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country”? Hij bedoelde natuurlijk te zeggen: “vraag niet wat de club voor jou kan doen maar wat kun jij voor de club doen”.

Dick, RP, Gerald, Freek en Kadir overrompelen hun tegenstander. Partij van de avond: Ron vs John.

Vanavond alweer de vijfde ronde met 14 deelnemers. De eerste partij tussen Dick en Marinus was al voorbij voordat die goed en wel was begonnen. Dick ging met de winst naar huis. Freek won vlot van Fedde en ondergetekende gaf na de veertiende zet op. RP had al 2 pionnen verslonden en met een simpel matzetje dreigde Geert nog meer materiaal te verliezen. Maar ook Len was vanavond niet in vorm. Hij zag een penning over het hoofd en Gerald maakte het vlot af. Vervolgens gaf Kees op na een niet meer te houden aanval van Kadir. Toen Eddy en Paul besloten om er remise van te gaan maken was het nog geen half 10.

Lees meer

Schaakcursus voor beginners

Op 5 november gaat de schaakcursus voor beginners van start. Deze cursus is m.n. bedoeld voor volwassenen die nog niet (of nauwelijks) kunnen schaken. Ken je iemand in je vrienden- kennissenkring, je familie, je eigen partner, of een leuke buurvrouw die graag zou willen leren schaken? Grijp dan deze kans. Wijs haar of hem op deze mogelijkheid om het schaakspel te leren in zes avonden. Het bestuur van Tornado heeft duizend flyers (met informatie over deze cursus) laten drukken. Als we allemaal wat flyers gaan verspreiden in onze eigen omgeving, dan moet het toch mogelijk zijn om een groot aantal deelnemers voor deze cursus te gaan vinden?
De cursus zal worden gegeven door Rijk-Pieter Hofstede, tijdens de clubavond op de bovenverdieping van Mamre. Met de inzet van alle leden moet het mogelijk zijn om onze club nog verder te laten groeien.

Peter Geurts aan de leiding in rapid competitie met tijdhandicap

Vanavond is de rapid-competitie van start gegaan. Peter Geurts had duidelijk een hele goede avond en wist drie van de vier partijen te winnen. Rijk-Pieter (met slechts 2,5 minuut bedenktijd) haalde dezelfde score maar door het onderling resultaat gaat Peter nu aan de leiding van het klassement.  Klik op “lees meer” om de hele ranglijst te bekijken.

Lees meer