Laatste ronde Jurjo Hagen bekercompetitie met slechts 2 partijen

Omdat er maar vijf mensen aanwezig waren vorige week vrijdag, konden er voor de zesde en laatste ronde slechts twee partijen gespeeld worden. Leo Noppen had de pech om oneven te zijn.

De twee partijen waren ook nog eens redelijk snel afgelopen, zo dat het een kort schaakavondje was.

Ron Noppen wist het punt te pakken tegen Marinus de Grundt en Wim Claus redde het niet tegen Stan Jacobs.

De uitslagen en de eindstand volgen z.s.m.

Lees meer

Laatste competitieavond 2022-2023

De laatste avond waar nog zeker iets op het spel staat, wie wordt periodekampioen. Len of Stijn. Dit is ook bepalend voor wie tegen wie mag in de 1/2 finaleronde van seniorencompetitie 2022-2023.

Lees verder voor verslagen, uitslagen en standen……..

Lees meer

Ronde 26 (3e periode ronde 8) en periodestand

Vanavond, 19 mei, de een-na-laatste ronde van de interne competitie. Len Brands deed goede zaken voor de periode.  Hij wist zelf te winnen van Peter Geurts (zie verslag hieronder) en directe concurrent Stijn Groot moest het onderspit delven tegen Alexander Boelen.

Hierna vinden jullie de uitslagen en de nieuwe stand (en periodestand).

Lees meer

19 mei 2023 – Jeugdcompetitie na ronde 26

Overzicht voor ronde 26, gespeeld op 19 mei 2023

WIT ZWART UITSLAG
Ivan Wijono Sami Aslan 1-0
Matthijs Leenders Esther Fang 1-0
Niels Jamie van de Laar Borna Ebrahimmalek ½-½
Ian Fang Ties van de Geijn 0-1
Geert van Schuylenborgh Emma Leenders 0-1
Pars Aslan Freek ten Boske 0-1
Bardis Ebrahimmalek Sem Gijsbers 0-1
Elisa Aslan Charlotte Leenders 0-1
Nero Scherpenborg Jens Steenberg 1-0
Job Dingemans Mitchell Bongers 1-0

Lees meer

De onverwachte nalatenschap van Hermie Wolvers

Zondagavond 20 februari 2022 liep ik samen met mijn vriendin langs de flat waar Hermie woonde in Tiel. We waren op weg naar een Tapas restaurant om daar te gaan eten. Toen we langs de flat liepen keek ik omhoog en zei tegen mijn vriendin: “he wat gek, het is donker bij Hermie”.
Met Hermie ging het al langer niet goed, hij liep vreselijk met zijn gezondheid te sukkelen. Ik kon me dan ook niet voorstellen dat hij “op pad was”. Waarom was het zo donker in zijn flat?
Het antwoord kwam een half uur later. In het restaurant kreeg ik tot mijn verbazing een telefoontje van Joop (de broer van Hermie). Hij vertelde mij -tot mijn schrik- dat Hermie op deze zondagochtend door een hulpverleenster dood was aangetroffen op de vloer van zijn flat. Hij was gevallen op weg van de woonkamer naar de keuken.

Lees meer

Senioren ronde periode 3 4e ronde

Peter – Wim.

Voor de partij begon vroeg ik Wim bij een eventueel verlies niet de stukken van het bord te vegen. Na enig nadenken stemde hij daarmee in. Ik kon dus met een gerust hard openen met d4. Er volgde een klassiek vervolg tot Wim zijn g pion een naar voren moest zetten en ik de loper op h6 kon zetten. Dit bleek de hele partij de hele partij te bepalen. Er volgde een slag op het midden van het bord met alle stukken waar ik plots dame en toren op de ongedekte f pion kon zetten. Alleen door paardoffer werd matdreiging  opgeheven maar hierna kreeg ik de overhand.(een beetje). Een stuk voorsprong, wit, alles ontwikkeld , dan denk je makkie, echter die Wim is taai, Ik geloof dat we nog 80 zetten gedaan hebben voordat ik mijn laatste pion kon promoveren. Die veegt die dan eraf met de koning 8 plaatsen op te schuiven….

Stijn Marinus
Vandaag met wit tegen Marinus, een tegenstander in vorm waar ik in het begin van het seizoen nog veel moeite mee heb gehad. Toen wist ik hem n het eindspel net te winnen, nu mocht ik weer lang door. In de opening won ik een pion, nadat Marinus zijn paard ontwikkelde en weer terug speelde naar startveld B8. Marinus poogde nog aan te vallen, en had een gevaarlijke loper dame aanval maar stijn ruilde graag zijn laatste paard voor de laatste loper van Marinus. Even later gaf marinus zomaar zijn paard weg in een penning, en ik wist daarna ook nog eens een vrijpion op de zevende rij te krijgen. Mijn laatste 2 torens wiste hem te verdedigen, en de cruciale toren van marinus op de achtste rij aan te vallen. hierbij had hij het gezien, het was of promotie, of 2 torens en loper tegen 1 toren.

Len – Pieter
Pieter won de 2de periode op een paar punten van Len en is daarmee al geplaatst voor de finaleronden. Pieter kent dus een goede vorm en Len is nog steeds een beetje zoekende naar de juiste vorm. In deze partij besloot Len in de opening een pion voorsprong te pakken en gokte erop dat deze pion te verdedigen viel. Dat bleek tot het einde van de partij te lukken, waardoor Len na afruilen van alle stukken een eindspel had met 1 pion voorsprong en een dubbelpion voor Pieter. De overwinning leek in zicht voor Len totdat hij 1 pion naar voren schoof die hij volgens hemzelf niet had moeten spelen. Len schoot in de paniek, maar bleek een paar zetten later toch verkeerd geteld te hebben. Met een beetje mazzel kon Len dus opgelucht ademhalen en een overwinning bijschrijven.

RP – Kadir
Het werd de langste partij van de avond en ook de langste partij van RP dit seizoen. Het verslag, nu om 22.22 uur, is een saaie. Na een Koningsgambiet, waarbij zwart de lijnen gesloten hield, wist wit toch een pionnetje op d5 te pakken. Een gelijke stelling (zwart had nog z’n pion op f4) waarbij wit de overhand had in het centrum. Nadat wit de dames had geruild en de pion op f4 had gepakt, werd het schuiven tot in het eindspel. Paard en twee pionnen op a en b tegen een witveldige loper. Na een bijna patstelling, wit met Kb6 en pion op a7 en zwart een Ka8, hoefde alleen nog Pc7 te volgen… Sportief liet Kadir zich op deze manier ook mat zetten. Een partij van bijna 70 zettten.

Lees meer

Juniorenavond 24-03-2023

Wedstrijd Borna – Bardis nog niet ingevuld. Stand graag doorgeven aan Pieter.

 

Overzicht voor ronde 22, gespeeld op 24 maart 2023

WIT ZWART UITSLAG
Sem Gijsbers Matthijs Leenders 1-0
Tijl van Wees Sami Aslan 0-1
Charlotte Leenders Niels Jamie van de Laar 0-1
Ties van de Geijn Esther Fang 0-1
James Turner Emma Leenders 1-0
Jules Joha Ian Fang 0-1
Borna Ebrahimmalek Bardis Ebrahimmalek afg
Pars Aslan Geert van Schuylenborgh 1-0
Juul van den Boom Luc Tieleman 0-1
Nero Phum 1-0

Lees meer

Seniorenavond ronde 21

Periode 3 ronde 3 werd vanavond gespeeld:

James-Marinus

Een goede opening van James met aanvallend spel. Maar Marinus kreeg de dame voor een witte loper. Uiteindelijk wordt James mat gezet op G2.

Len- Rijk Pieter
Een mooi affiche stond op het programma Len tegen RP. Een partij die gegarandeerd vuurwerk op het bord oplevert, maar helaas voor Len weet RP die partijen winnend af te sluiten. De partij van deze vrijdagavond kende na een wat aparte opening een leeg en open centrum. De centrumpionnen waren allemaal afgeruild. Een relatief leeg speelveld gaf Len de kans om de stukken lekker neer te zetten voor een dreigende aanval. Zoals gewoonlijk had RP alle trucjes van Len wel verdedigt, maar desondanks had Len een tempovoordeel behaald. Ondanks dat Len gevoelsmatig en ook daadwerkelijk beter stond kon hij de winnende voortzetting niet vinden. Len besloot remise aan te bieden en RP accepteerde. Een resultaat waar Len meer dan tevreden mee is, zeker na de vorm van afgelopen weken.
Stijn – Pieter
Ik mocht vandaag met wit tegen Pieter, een lastige tegenstander voor wie ik heel veel respect heb. Pieter was vroeger nog mijn schaakleraar, en nadat ik hem in de zomer versloeg heeft hij me een paar keer hard van het bord getikt dit seizoen. De laatste keer dat ik van hem won was dat met een reti, dus opende ik daar opnieuw mee. We speelden een meerendeel van de partij om het centrum, en hij kreeg vroeg een niet belangrijke pion cadeau. Lang speelde hij met een toren op de derde rij, die in combinatie met de dame funest had kunnen zijn maar ik wist de hele partij net genoeg te verdedigen. Uitijndelijk wist ik een gaatje in het harnas te vinden, loper a3 was funest voor de positie van Pieter nadat hij eerder zijn dame weg had gehaald om Stijn een gratis pion te gunnen. Hij probeerde nog door zijn toren weg te geven, maar toen Stijn met zijn koning weg kon lopen had pieter het gezien. Het was toen al mat in 2.

Ron – Peter
Na een gelijk opgaande opening wist Ron van een penning gebruik te maken en kon een Paard tegen een Toren ruilen. Het spel ging rustig verder en toen trapte Ron in zon’n zelfde penning. Na een aantal stukken geruuild te hebben, vonden beide heren het goed en werd tot remise besloten. 1/2 – 1/2.

 

Klik verder……

Lees meer

Seniorenschaak 17-03-23 periode 3 ronde 20

Len – Ron
Len en Ron ruilde veel stukken af. Het gevolg een eindspel met een toren, zwartveldige loper en paard. Beide heren zagen geen winnende voortzetting. Remise.

Stijn – Huub
Vandaag mocht ik tegen Huub spelen, een sterke tegenstander die er heel weinig heeft verloren dit jaar, waarom werd tijdens de partij duidelijk. Het werd geen lange partij, maar Stijn gaf ook al heel snel zijn loper weg voor een pion. Een paar zetten later maakte ook Huub echter een fout toen hij een slechte ruil maakte. Hij ruilde zijn dame, toren en een pion voor een paard en dame. Ook gaf hij Stijn een vrijpion. Een paar zetten later wist stijn met zijn toren de laatste toren van Huub aan te vallen, waarbij als Huub hem pakte Stijn nog een vrijpion zou krijgen die niet meer te stoppen was. Huub had het gezien, want 2 vrijpionnen vond hij toch te veel. Stijn won met wit, voor hem de eerste keer dit seizoen dat hij vanaf een achterstand alsog wist te winnen.

RP-Stan

Na een hele mooie partij mocht RP het punt bijschrijven.

Marinus-Pieter

Marinus speelde een zeer goede partij, helaas miste hij in eindspel en pionzet waardoor hij schaak kwam te staan met toren winst. Hij probeerde nog om tegenspel te bieden.

Lees meer