3e rapidavond: Len ondanks verlies in laatste ronde Rapidkampioen

Vanavond de vier laatste ronden in de rapidcompetitie (met tijdhandicap). Drie spelers maakten in deze laatste ronden hun debuut: Stan Jacobs, Pieter van Dijk en Stijn Groot. En Pieter liet meteen zien dat hij het schaken nog niet verleerd is. Met 4 winstpartijen was hij de ster van de avond. Hieronder vinden jullie de eindstand van de rapidcompetitie. Maar uiteindelijk was Len Brands de man in bonus. Ondanks het verlies tegen Pieter wist hij zich Gerald Driessen (nipt) van het lijf te houden

De komende weken worden de kampioenswedstrijden gespeeld en voor de andere schakers spelen een avondje rapid.

Lees meer

Eindstand 3e periode seizoen 2021-2022

Vrijdag 10 juni werd de de negende ronde gespeeld van de derde (en tevens laatste) periode van de interne competitie. Met een ongekende overmacht en een perfecte score (7 uit 7) wist Stan Jacobs de derde periode te pakken. Normaliter zou dit betekenen dat Stan zijn krachten mag gaan meten met de andere periodekampioenen om te strijden voor het kampioenschap. Maar in het wedstrijdreglement is opgenomen dat een speler tenminste 13 partijen moet hebben gespeeld om mee te mogen doen in de kampioenscompetitie. Jammer dus voor Stan, die slechts 12 partijen speelde in dit seizoen. Zijn plek wordt nu ingenomen door de nummer 2; John Alblas.

Overigens waren er nog twee spelers met een 100%-score in deze periode; Rijk-Pieter Hofstede en Huub Kurstjens. Zij speelden echter respectievelijk slechts 4 en 3 partijen in de laatste periode dus kwamen in de stand niet verder dan plek 3 en 7. Maar toch: petje af, heren!

 

Lees meer

Eindstand na 27 ronden (en winnaar periode 3 is bekend)

Vanavond werd ronde 27 oftewel ronde 9 van periode 3 oftewel de slotronde gespeeld. Hierna zullen de periodekampioenen en de beste niet periodekampioen gaan strijden om het kampioenschap. Maar een klein aantal spelers was afgereisd naar Mamre voor deze laatste ronde. Len bood zichzelf spontaan aan als oneven-speler zodat hij zich optimaal kan voorbereiden op het kampioenschap.

Vier partijen waarvan hieronder de uitslag.

Lees meer

Ivan is de nieuwe jeugdkampioen, Freek tweede en Tijn derde

Freek, de kampioen van vorig jaar, stond enkele puntjes achter op Ivan. Hij moest vanavond de 2 potjes winnen en dan ook nog eens hopen dat Ivan 1 van de 2 potjes niet zou winnen. Dat gebeurde dus niet en daardoor blijft Ivan de ranglijst aanvoeren en is daarmee de nieuwe kampioen bij de jeugd geworden.  Gefeliciteerd Ivan. Freek werd daardoor tweede en Tijn is dit jaar derde geworden. Op de slotavond zullen de bekers worden uitgereikt. Maar ook Sem wil ik nog even speciaal noemen. Hij is dit seizoen pas lid geworden van Tornado en is nu geëindigd als vierde. Net naast het podium dus maar toch een hele knappe prestatie Sem. Klik op “lees meer” om de uitslagen en de definitieve ranglijst te bekijken. 

Lees meer

Stand 3e periode ongemeen spannend na ronde 7

Omdat in deze ronde de twee ongeslagen koplopers (John en Stan) tegen elkaar mochten spelen, werd het een spannende avond voor de 3e periode.

Ondanks de winst van Stan blijft hij net achter John staan in de periode. Achtervolgers Kadir en Marinus lieten vandaag de kans liggen om hun slag te slaan.

De laatste twee ronden blijft het spannend….

 

Lees meer

Zomerschaken in Beuningen en Druten

Miv komende donderdag start het Zomerschaak van Koningswaal weer. Aanvang 20:00 uur. Er wordt wisselend snelschaak en rapid gespeeld. Er kan bij voldoende belangstelling ook een partij in gewoon speeltempo gespeeld worden.
We schaken bij mooi weer op het terras aan de jachthaven van de Beuningse Plas aan de Verlengde Reekstraat 1A te 6642 KM Beuningen.
Ook Tornado gaat dit jaar weer zomerschaken. Binnenkort meer informatie hierover.

Seniorenronde 20-05-2022

Stan – Marinus
Voor de tweede keer dit seizoen kruisten Stan Jacobs en Marinus de Grundt de degens. Het tempo zat er vanaf het begin aardig in. Het leek wel een ping-pong wedstrijd. Eerst was Stan de bovenliggende partij toen hij met een mooie combinatie een stuk won. Maar een misrekening kostte hem kort daarna een toren (ter voorkoming van mat). Een kwaliteit achter leek overkomelijk, zeker met een verre d-pion. Maar toen Marinus binnendrong in de witte stelling en de loper won waren alle gokkers op zijn hand.

Lees meer