Weer twee spannende rondes in de jeugdcompetitie

Het was druk vanavond bij de jeugd. Ondanks de wedstrijd van Oranje waren 17 kinderen rond kwart voor 7 present in Mamre. Dus helaas wel in elke ronde een speler oneven. In ronde 9 was dat Esther, in ronde 10 mocht Niels-Jamie het proberen tegen trainer Len.

Aan kop deed Freek goede zaken. Twee overwinningen op naaste concurrenten geven hem een mooie voorsprong aan kop.

hieronder de uitslagen en nieuwe stand

Lees meer

Uitslagen jeugdcompetitie 11 november 2022

“De uitslagen van de 7e en 8e ronde van de jeugdcompetitie staan nog niet on-line”, hoorde ik deze week. En inderdaad, ik heb ze weliswaar netjes op een USB-stickje gezet, maar ben helemaal vergeten om ze op de website te zetten. Gelukkig heb ik het stickje bij de hand dus hieronder vinden jullie de uitslagen en de nieuwe tussenstand. Vanavond, 25 november, zal al weer de volgende ronde gespeeld gaan worden. Vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal weet ik niet of het gaat lukken om twee rondes te spelen, maar eentje moet zeker lukken! Tot straks.

Lees meer

Tornado 1 herstelt zich tegen ASV 6

Na de ongelukkige nederlaag tegen Het Kasteel in de eerste ronde (verslag is nog in bewerking 😉 ) mochten de heren van Tornado 1 donderdag 3 november aantreden tegen ASV 6. Met twee auto’s reden onze zes matadoren door de regen richting Arnhem. Bij een van de oudste en gezelligste schaakclubs van Nederland is het altijd goed toeven en over het algemeen weten Arnhemse tegenstanders het beste uit ons Maas en Walers te halen op het schaakbord. Deze donderdag was het niet anders. Hieronder een verslag.

Lees meer

Eerste avond rapid met tijdhandicap

De eerste avond voor de rapidcompetitie viel samen met de eerste thuiswedstrijd van Tornado 1. Zij mochten aantreden tegen Het Kasteel 2 (hierover in een ander verslag meer). Doordat er dus zes spelers extern speelden was de spoeling redelijk dun. Maar de aanwezige negen schakers maakten er een leuke avond van. Hieronder de stand na vier rondjes rapidschaken; een verrassende koploper: Stijn Groot! Hij bewijst maar weer eens uit het juiste schaakhout gesneden te zijn.

Lees meer

Ronde 5 en 6 jeugdcompetitie

Op vrijdag 14 oktober was het weer lekker druk in Mamre. Met vier nieuwe spelers konden we de derde speelavond in. Ronde 5 en 6 stonden op het programma. Door de nieuwe leden was het wel wat rommelig aan het begin, maar iedereen heeft toch lekker gespeeld volgens mij.

De toppers hadden het onderling pittig en onderin werden  verrassende uitslagen gescoord. Zo wist Niels-Jamie op miraculeuze wijze anderhalf punt te sprokkelen in zijn partijen. Freek ten Boske is een klasse apart dit jaar (zo lijkt het althans tot nu toe). Gaat het nog spannend worden? We gaan het vast zien de komende maanden. Hieronder de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Lees meer

2e ronde senioren

verslagen en uitslag:

Len – RP
Ook al hebben beide spelers niet meer het snelle speeltempo van vorig jaar. Ook met het tempo van 1.15 + 10 sec/zet ging het tussen deze twee heren weer razendsnel. Een vertraagde Siliciaanse variant kwam op het bord, waarbij zwart het initiatief kon pakken in het centrum. Tot een echt zwart overwicht kwam het niet, want door één verkeerde zet van wit, was het direct een vol stukverlies (schijnoffer met de toren). Wit nam het offer toch aan, en wat volgde was een ondekbaar mat in 5, 0-1.

Lees meer

Jeugdcompetitie ook van start

Nadat vorige week de senioren al hun eerste partij hebben gespeeld mochten vanavond ook de jeugdschakers hun kunnen tonen. Elf schakers waren present in Mamre. Dat betekende dus dat steeds één speler een rondje vrij was.

Hieronder vinden jullie de uitslagen en de eerste stand. Doordat de kampioen van vorig jaar niet aanwezig was nam Freek te Boske de kans waar om alvast een voorsprong te nemen… Klik door voor de stand

Lees meer

Interne competitie begonnen

Vrijdag 9 september werd de interne competitie afgetrapt. Met 15 spelers waren we helaas oneven, maar het was een mooie opkomst. Wat nog meer jammer is, is dat er vergeten is om van elke winnaar een verslag te vragen, dus we zullen het deze keer moeten doen met alleen de uitslagen en, uiteraard, de eerste tussenstand.

Vanwege het oneven aantal aanwezigen werd Len Brands als eerste oneven.  Klik door voor de uitslagen en stand.

Lees meer

Algemene Ledenvergadering: vrijdag 2 september a.s.

Komende vrijdag, 2 september,  trappen we het nieuwe schaakseizoen af met de ALV. Alle leden zijn van harte welkom om hun zegje te doen over de agendapunten en hun stem te laten gelden bij de discussiepunten. De vergadering begint om 19.30 uur. Als het goed is heeft ieder lid inmiddels de stukken ontvangen,

Van harte uitgenodigd!

Voor geïnteresseerden: de nieuwe concept-reglementen voor de interne competitie, Jurjo Hagencompetitie en rapidcompetitie zijn alvast op de site geplaatst. Tijdens de vergadering zullen deze besproken en toegelicht worden.

Slotavond: DUO-schaak

Vandaag zal een mail rondgaan over de slotavond van 8 juli aanstaande. Uiteraard zullen op deze avond de diploma’s aan de geslaagden van de stappenexamens worden uitgereikt en mogen de kampioenen van de verschillende competities hun beker(s) in ontvangst nemen.

Voorafgaand aan deze uitreiking willen we graag weer een aantal potjes duo-schaak spelen. Voor wie het al eerder speelde altijd een leuke ervaring en voor wie het de eerste keer wordt; doe vooral mee! Vooral voor de jeugd geldt: neem je vader, moeder, opa, tante of vriendje mee en schaak samen tegen een ander tandem. Hieronder leg ik nog even kort de spelregels uit. Geef je bij voorkeur vooraf op zodat we snel kunnen beginnen met schaken. We beginnen die vrijdag om 19 uur!

Lees meer