Nagekomen bericht: 5e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

Ik werd er dit weekend op gewezen dat de uitslagen en de nieuwe stand van de Jurjo Hagen bekercompetitie nog niet op de website stonden. Oeps..

Dus bij deze alsnog deze omissie opgelost. Er werden op vrijdag 28 februari maar vijf wedstrijden gespeeld, want het was tenslotte ook carnavalsvakantie. Wellicht dat enkele schakers hun kiel nog niet hadden uitgetrokken (?), maar de wel aanwezige spelers gingen er eens goed voor zitten.

Lees meerNagekomen bericht: 5e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

4e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

Vrijdag 31 januari was het al weer tijd voor de 4e ronde in de Jurjo Hagen Bekercompetitie. Bij absentie van mede-koploper Gerald Driessen kon Stan de kans grijpen om alleen aan kop te komen. Maar dan moest hij wel winnen van Jan de Haas, geen makkelijke opgave.

En dan waren er natuurlijk ook nog kapers op de kust; naast Jan natuurlijk ook John Alblas. Die mocht tegen Tim van de Pol, nog zo’n potentiële bedreiging.

Lees meer4e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

Veel remises in Jurjo Hagen Bekercompetitie

De laatste schaakavond van 2019 was de avond van de derde ronde voor de Jurjo Hagen Bekercompetitie. Tussen Kerst en Nieuwjaar wordt er niet geschaakt, maar deze vrijdag mochten de schakers nog eenmaal tot ‘het gaatje’ gaan. Maar het leek of de ‘vrede op aarde’ al op het schaakbord was nedergedaald; de helft van de tien partijen eindigde in een broederlijke puntendeling.

Lees meerVeel remises in Jurjo Hagen Bekercompetitie

Knappe overwinning 3PC-team in Langenboom

Het is al weer een dikke week geleden, maar op vrijdag 6 december mocht ons Drie-Provinciënteam aantreden in en tegen Langenboom. Een gevreesde tegenstander, waarvan wij vorig jaar nog dik klop kregen. Omdat onze vaste speler Thijs Banken was ingehuurd door het SOS-viertal, mocht Geert van Tongeren met ons mee. Het was een ongure avond met slagregens en stevige wind, dus dat beloofde al weinig goeds….

Lees meerKnappe overwinning 3PC-team in Langenboom

Schaakkaravaan 2019 aangekomen in Maasbommel

Afgelopen zaterdag werd de zevende en laatste etappe gespeeld van de Maas en Waalse Schaakkaravaan. Na omzwervingen langs Druten, Deest, Altforst, Beneden-Leeuwen, Dreumel en Wamel was het deze keer de beurt aan het pittoreske Maasbommel om de schakers uit het gebied tussen Maas en Waal toegang te verlenen. En het was erg gezellig in eterij De Pont.

In een al enigszins in kerstsfeer versierde ruimte konden de aanwezige schakers (en schaakster) de krachten weer met elkaar meten. Helaas was de opkomst wat minder dan enkele weken eerder, maar dat mocht de pret niet drukken.

Lees meerSchaakkaravaan 2019 aangekomen in Maasbommel

2e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie weer druk bezocht

Vrijdag 22 november gingen weer 20 schakers de strijd aan voor de eer (en de punten) in de Jurjo Hagen bekercompetitie. Van de zeven spelers die in  de eerste ronde hun partij in winst wisten om te zetten mochten er zes tegen elkaar spelen. Jan de Haas had een makkelijke avond; omdat Michiel van Deursen een trucje in de prille stelling over het hoofd zag, was hun partij over voor dat hij goed en wel was begonnen (1-0).  Dat was anders bij Stan en Arnold.

Lees meer2e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie weer druk bezocht

Schaken tussen de koeien: Pieter van Dijk pakt koppositie terug

De zesde en een-na-laatste halte van de Maas en Waalse schaakkaravaan lag in Wamel. Op de Liesterstraat 11 om precies te zijn. Daar waren rond kwart voor 2 weer een 15-tal schakers en een schaakster aanwezig. Op het melkbedrijf van de familie Van Echteld was de sfeer wederom prima, net als de koffie!

In de pauze werd door onze gastheer en gastvrouw een aantal rondleidingen door het bedrijf gegeven. Mooi om te zien hoe de koeien volautomatisch worden gemolken en ook de jonge kalfjes konden op warme interesse van met name de jeugd rekenen.

Op de schaakborden was het weer ouderwets spannend. De koplopers, Thijs Banken en Pieter van Dijk, hadden een wisselende middag.

Lees meerSchaken tussen de koeien: Pieter van Dijk pakt koppositie terug

Jurjo Hagen bekercompetitie -vernieuwde stijl- van start

Vrijdag 4 oktober werd de eerste ronde van de Jurjo Hagen bekercompetitie gespeeld. In tegenstelling tot de afgelopen jaren wordt dit jaar niet in een afval-systeem gewerkt (winnaars door naar de volgende ronde, verliezers liggen eruit), maar in een toernooivorm met Zwitsers indeling waarin iedereen elke maand een nieuwe kans krijgt. In de eerste ronde werden er negen partijen gespeeld.

Lees meerJurjo Hagen bekercompetitie -vernieuwde stijl- van start