ronde 7 interne competitie

Vanavond 13 schakers, dus oneven. Len Brands mocht als eerste naar huis ….

Zes leuke potten met weinig verrassende uitslagen (denk ik). Zie hieronder, inclusief de nieuwe stand.

Lees meer

Laatste ronde (8) Jurjo Hagencompetitie gespeeld

Vrijdag 11 juni werd de 8e en tevens laatste ronde van de Jurjo Hagencompetitie (editie 2019-2021) gespeeld. Jammer genoeg werden door de Coronaperikelen wederom twee speelronden geschrapt het afgelopen half jaar, maar gelukkig waren 10 schakers present voor het spelen van deze laatste ronde. Helaas was koploper John Alblas niet aanwezig om zijn koppositie te verdedigen, maar runners-up Stan Jacobs en Pieter van Dijk hadden hierdoor een uitgelezen mogelijkheid om hun eindpositie te verbeteren. Hieronder de uitslagen, een kort verslag en de eindstand.

Lees meer

Jeugd speelt eindelijk weer twee rondes jeugdcompetitie

Vanavond werden er 2 rondes in de interne jeugdcompetitie gespeeld.  Na de gedwongen stop vanwege Corona mochten de spelers eindelijk weer hun krachten meten achter het bord.

Koploper Freek ten Boske had geen al te moeilijke avond en won van respectievelijk Fiene Zondag en Sami Aslan. Ook de achtervolgers, Ivan Wijono en Tijn Gerrits maakten geen fout en bleven in de ‘slipstream’.

Lees meer

Pakjesschaak – Weggeefschaak

Op 4 december werd er traditioneel weer geschaakt in Sinterklaassfeer bij Tornado. Deze keer geen Sinterklaas of zwarte Piet op de club, maar gewoon een onderling toernooi weggeefschaak. Het lijkt zo makkelijk, al je stukken weggeven, maar het valt toch nog niet mee in de praktijk!

Tien jonge schakers bonden de strijd aan met elkaar. Na zes ronden stonden er drie kinderen op de gedeelde 1e plaats; Floris Scheepers, Ivan Wijono en Tijn Gerrits. Alle drie verloren ze 1 partij en wonnen ze er 5. Op weerstandspunten werd Tijn de winnaar van de avond. Naast de pepernoten en ander snoepgoed was er voor alle deelnemers een leuk presentie. Tijn kreeg als winnaar ook nog een zakschaakspel om zijn schaakskills verder te ontwikkelen.

 

Vrijdag 16 oktober gaat schaken door – Rapid avond (23 oktober) gaat NIET door!

In verband met de regelgeving omtrent Corona zal de geplande avond met rapid-met-tijdhandicap, vrijdag 23 oktober aanstaande, NIET doorgaan.

Dit betekent dat er in de Herfstvakantie niet geschaakt wordt!

Via bondsbureau KNSB is uitsluitsel gekomen dat er geschaakt mag worden.

Vooralsnog gaan de gewone schaakavonden WEL door. Dus aanstaande vrijdag is er gewoon jeugdschaken en staat de 5e ronde van de interne competitie op het programma.

Namens het bestuur,
Stan Jacobs, wedstrijdleider

John Alblas alleen aan kop Jurjo Hagen bekercompetitie

Vrijdag 9 november werd de 6e ronde van de Jurjo Hagen bekercompetitie gespeeld in de Kubus. De competitie loopt, vanwege de Coronacrisis, door in dit nieuwe seizoen. Slechts negen spelers gaven acte de presence. Voor Enver betekende dit een onverwacht schaakvrij avondje (hij was oneven).

Beide koplopers, Stan Jacobs en John Alblas, waren wel aanwezig. Zij speelden tegen respectievelijk Pieter van Dijk en Paul de Haas.

Lees meer

Start nieuwe seizoen

Afgelopen vrijdag is het nieuwe schaakseizoen gestart met de Algemene Ledenvergadering. Ondanks Corona was de vergadering nog redelijk druk bezocht. Het was vooral fijn om jullie weer te zien.

Vrijdag 11 september, aanstaande vrijdag dus, start de interne competitie. Ook dit jaar spelen we drie periodes van negen ronden.

Zoals jullie wellicht gezien hebben, is de kalender van onze website vernieuwd. Omdat er afgelopen jaar een aantal storende fouten optraden, heeft onze webmaster, Margreet Wevers, deze zomer de oude kalender verwijderd en een nieuwe geïnstalleerd. Vooralsnog heb ik de maanden september en oktober gevuld, zodat we van start kunnen!

Naast de interne competitie zijn ook de Jurjo Hagen-bekercompetitie en het rapid-met-tijdhandicap opnieuw ingepland. Zoals elk jaar heb ik de reglementen van deze toernooien tegen het licht gehouden en waar nodig aangepast. Uiteraard zijn de Corona-maatregelen zoals tijdens de ALV toegelicht elke wedstrijdavond van kracht. Houd je hier aan! Als wedstrijdleider zal ik mensen hierop, indien nodig, aanspreken.

Ik heb de reglementen vandaag op de website geplaatst. Onder het kopje Interne-/bekercompetitie vinden jullie de reglementen van deze beide competities. Het reglement van de rapidcompetitie staat onder het kopje Rapid. Als er nog vragen of opmerkingen zijn over één of meer regels dan mag je me hierover altijd aanspreken op de club of mailen.

Ik wens iedereen een succesvol en vooral gezond schaakjaar!

Stan Jacobs,
wedstrijdleider

Nagekomen bericht: 5e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

Ik werd er dit weekend op gewezen dat de uitslagen en de nieuwe stand van de Jurjo Hagen bekercompetitie nog niet op de website stonden. Oeps..

Dus bij deze alsnog deze omissie opgelost. Er werden op vrijdag 28 februari maar vijf wedstrijden gespeeld, want het was tenslotte ook carnavalsvakantie. Wellicht dat enkele schakers hun kiel nog niet hadden uitgetrokken (?), maar de wel aanwezige spelers gingen er eens goed voor zitten.

Lees meer