Verslag laatste (?) Geurtsconserventoernooi in Dodewaard

Woensdag 14 februari, Valentijnsdag, werd het jaarlijkse schaaktoernooi gehouden van sv Dodewaard; het Geurtsconserventoernooi. Omdat de Dodewaardse schaakclub officieel niet meer bestaat, werd vooraf aangekondigd dat dit de laatste editie van dit oergezellige toernooi zou zijn. Deelnemen staat open voor alle schakers en schaaksters die 50 jaar of ouder zijn! Ook dit jaar was het flink druk met ruim 230 deelnemers!! Verdeeld over 6 groepen werd er de hele dag geschaakt. Vanuit het Land van Maas en Waal was een vijfkoppige afvaardiging gestuurd. Het illustere gezelschap bestond uit Marcel Lever, Stan Jacobs, Peter Geurts, Wim Claus en Marinus de Grund. Hieronder een kort verslag van het verloop.

Lees meerVerslag laatste (?) Geurtsconserventoernooi in Dodewaard

Stand van zaken Jurjo Hagen Bekercompetitie

In de tweede ronde van de Jurjo Hagen Bekercompetitie zijn inmiddels vier van de acht partijen gespeeld. In drie gevallen is ook al een winnaar bekend. Alleen Stan Jacobs en John Alblas zullen nog in twee rapidpartijen (en eventueel twee snelschaakpotjes) moeten uitmaken wie naar de volgende ronde mag.

Marcel Lever, Rijk-Pieter Hofstede en Kadir Arslan zijn al zeker dat hun naam straks in een balletje gaat. Hieronder vinden jullie de uitslagen en de nog te spelen partijen. Nogmaals het verzoek aan de spelers om onderling een datum te prikken en mij zo snel mogelijk te informeren over de uitslag. Op vrijdag 23 februari zal de loting voor de kwartfinale plaatsvinden.

Stan Jacobs, wedstrijdleider

Lees meerStand van zaken Jurjo Hagen Bekercompetitie

Misstap Tornado 1

Donderdag 18 januari stond voor de mannen van Tornado 1 de uitwedstrijd tegen Wageningen 5 op het programma. Op papier een te nemen horde, want de gemiddelde rating van de tegenstanders ligt beduidend lager dan die van de Maas en Waals mannen. Maar dat is bij het schaken natuurlijk nooit een garantie. Dus we waren gewaarschuwd. Toch begonnen we met goede moed aan de wedstrijd.

Lees meerMisstap Tornado 1

Eerste team Tornado haalt uit

Afgelopen vrijdag werd door Tornado 1 de derde ronde gespeeld in de 3e klasse E. Na de overwinningen op SMB 5 en ASV 9 stond nu de wedstrijd tegen Edese SV 3 op het programma. Ook dit team was nog ongeslagen, al speelde zij tot nu toe slechts één wedstrijd. Helaas was Ton Wouters vanwege ziekte verhinderd, maar in Stan Arts leek een waardige vervanger gevonden te zijn. Gezien het ratingverschil werd vooraf wel op een overwinning van onze mannen gerekend.

Lees meerEerste team Tornado haalt uit

Tornado 1 goed van start

Vrijdag 20 oktober werd de eerste ronde gespeeld in 3E tussen Tornado 1 en SMB 5. Op papier een niet al te zware uitdaging, maar natuurlijk moet dat in de praktijk nog wel bewezen worden. De Nijmeegse tegenstanders waren mooi op tijd, wat niet van alle Tornado-spelers gezegd kon worden. Maar iets over acht konden toch de klokken op de zes borden ingedrukt worden.

Lees meerTornado 1 goed van start

Loting eerste ronde Jurjo Hagen Bekercompetitie 2017-2018

Gisteravond werd de loting verricht voor de eerste ronde van de Jurjo Hagen Bekercompetitie van dit seizoen. Bij afwezigheid van de naamgever was Stap 1-trainer Nick van Dijk bereid gevonden om de trekking te verrichten. En hij kweet zich bijzonder gedreven van zijn taak! Met 32 deelnemers en evenveel balletjes was het nog best even lastig. Zeker als er een weerbarstig lotingballetje niet gelijk open wilde. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Hieronder vinden jullie de uitslag van de loting.

Lees meerLoting eerste ronde Jurjo Hagen Bekercompetitie 2017-2018

Seniorencompetitie 3e ronde

Het was druk afgelopen vrijdag. Tien partijen werden er gespeeld, terwijl Pieter van Dijk genoot van een avondje ‘oneven’…

Jurjo Hagen was als eerste klaar deze avond. Tegen Bart van Enckevort vond Jurjo al snel een winnende voortzetting. Patrick Wijono was de tweede winnaar deze avond. Hij won knap van Marinus de Grundt, die de vorm van het eind van vorig seizoen nog niet teruggevonden heeft.

Lees meerSeniorencompetitie 3e ronde