Het was fijn met jullie!

Beste mensen,

Ik heb een aantal jaren mogen genieten van de mensen van SV Tornado. Elke keer weer voelde ik mij zeer welkom. Op de normale clubavond, maar ook bij meerdere bijzondere evenementen.

Helaas heb ik moeten besluiten om te stoppen bij Tornado om persoonlijke redenen. Ik zal die hier niet noemen, maar de bestuursleden zijn op de hoogte en van mij mogen ze daar open over zijn.

Gisteravond heb ik min of meer afscheid genomen van deze fijne club en meerdere mensen hebben mij ontroerd met hun reacties. Dank daarvoor!

Voor alle “senioren” ligt er een afscheidscadeautje van mij klaar bij Pieter.

Ik wens jullie heel veel goeds en plezier in het schaken bij SV Tornado!

Groet,
Margreet

 

Uitslagen schoolschaaktoernooi

Na een geweldige schaakmiddag bleek De St. Lambertusschool de best schakende basisschool van de gemeente West Maas en Waal. ‘t Geerke presteerde het beste van de scholen in de gemeente Druten. Individueel winnaar was Len Brands, tweede werd Patrick Wijono en de derde prijs was voor Tom Bello. Binnenkort komt er een uitgebreid verslag met foto’s op deze site. Klik op lees verder voor de uitslagen.

Lees meer

Uitslagen en stand na de 11e ronde in de jeugdcompetitie

Vanavond was het gezellig druk en met de volgende week de laatste schaakles voor de deur leek het wel of ze er extra zin in hadden. Helaas ging de indeling niet van een leien dakje. Floor werd ingedeeld en Thomas niet. Toch werd Thomas gekoppeld aan Bas. Dit was de eerste partij van Thomas op de club en al gauw vlogen de stukken hem om de oren. Kwestie van geduld Thomas, jouw tijd komt echt nog wel. Lees snel verder voor de rest van het verslag.

Lees meer

Uitslagen en stand na de 10e ronde in de jeugdcompetitie

Coendert deed zijn uiterste best, maar Tycho hield zijn ongeslagen status vast. Len Brands had zich goed voorbereid en wist Pieter te verschalken. Al liep het toch nog iets anders dan Len vooraf had gedacht. Jason vond het maar niks dat hij moest noteren en liet zich daar zo door afleiden dat hij de winst aan Nick moest laten. Mees Koopman leert elke week bij en Patrick Wijono moest dat deze week ervaren (1-0). Verder zagen we Suzan winnen van Tim, Maikel versloeg Ivan en Christopher kon het niet bolwerken tegen Marijn. Duco van der Sanden bewees opnieuw zijn talent door Tijn Gerrits in een spannende partij te verslaan. Klik op de “lees verder” om de uitslagen en de nieuwe stand te bekijken.

Lees meer

Uitslagen en een totaal andere (verrassende) stand na ronde 9 van de interne competitie

Aan het begin van het seizoen hebben de (op papier) sterkste spelers van Tornado 200 “leenpunten” gekregen. Dit hebben we gedaan omdat de sterkste spelers dan meer tegen elkaar moeten strijden en niet tegen bijvoorbeeld degenen die onderaan de ranglijst staan. Nu deze punten er weer zijn afgetrokken is de ranglijst behoorlijk op kop gezet. Rijk-Pieter staat nog steeds bovenaan, maar de nummers 2, 3 en 4 zijn wel heel verrassend. Klik snel op “lees verder” om de uitslagen te bekijken van afgelopen vrijdag en de totaal nieuwe ranglijst.

Lees meer

4e Ronde Interne competitie

Vanavond was er een kleine groep voor de IC, maar het is herfstvakantie én 5 mannen hebben de eer van SV Tornado hoog gehouden door te winnen in de 1e ronde van de “3-provinciëncompetitie”. Goed gedaan heren!

Over de partijen waar ik iets van meegekregen heb:

Michiel heeft goed gespeeld tegen Albert, maar maakte een foutje. Beiden vonden dat het een leuke partij was. Harry won vrij overtuigend van Rob, maar we hebben alle vertrouwen in Rob. Meerdere leden hebben in het begin alles verloren, maar ze hebben doorgezet en winnen nu regelmatig een partij. Hermie maakte er een zootje van en daar heeft Margreet dankbaar gebruik van gemaakt.

Lees meer