Feestelijke avond en speciale activiteit

Op de laatste vrijdag voor slotavond werd gevierd dat Tornado 1 gepromoveerd is dit seizoen en het feit dat Tornado 2J en 3 klassebehoud gerealiseerd hebben.

Na opening van Pieter, die de vakantievierende Kadir verving, waarbij hij nadrukkelijke alle teamleden van Tornado 3 bedankt voor hun inzet en teamleider Kadir bedankte voor zijn mooie stukjes op de site en het in correcte banen leiden van dit team.

Thijs , teamleider 2J, was ook erg te spreken over zijn team en de inzet die zij getoond hebben. Verwachting was dat het een moeizaam seizoen zou worden, dit aangezien de rating van Tornado veel lager lag dan de andere teams. Ondanks dit werd toch klassebehoud gerealiseerd tegen ASV13. De winst van deze partij was hiervoor voldoende.

Teamleider 1 Stan is onder de indruk van zijn team. Een slippertje van het team kon niet verhinderen dat zij kampioen werden op de laatste speeldag tegen Koningswaal.

Om dit alles te vieren was er onder het genot van een drankje en hapje een speciale activiteit gepland. Wie kon RP afhouden van de hoogste positie. Helaas niemand, zelfs Gerald Driessen die RP toch in enkele rapid partijen wist te verschalken moest deze avond passen op de schaakcapaciteiten van RP.

Hieronder de volledige stand….

Lees meerFeestelijke avond en speciale activiteit

Eindstand seniorencompetitie voor playoffs 2017-2018

Grootste kanshebber voor de playoffs is Geert, dat wil zeggen dat hij hoogste genoteerd staat van alle kanshebbers en dus alles in eigen hand heeft. Kans hebbers verder zijn Pieter, Michiel, Kadir, Jurjo, Peter, Thijs en Len. Een spannende ontknoping dus dit jaar.

Zou het een herhaling van de playoff van vorig jaar zijn, toen was het namelijk John, Stan, RP en Pieter die mochten spelen voor de hoogste eer binnen Tornado. Er zijn echter wel meer schakers gebrand op die laatste ticket. Len kon helaas niet meedoen, dit aangezien hij in Barcelona was, ook leuk natuurlijk.

De indeling was natuurlijk van doorslaggevend belang en Geert trof het niet door RP te loten, hij had wel wit, zou hij kunnen stunten. Pieter mocht in een rechtstreeks duel met Kadir uitvechten wie nog kans maakte. Michiel was oneven, hij mocht hierdoor wel punten bijschrijven, maar het was al duidelijk dat dit niet voldoende zou zijn.  Thijs was helaas verhinderd, dus nog een kanshebber die ook afvalt. Jurjo mocht tegen Eddy en Peter tegen Stan, zij zijn echter wel afhankelijk van de andere uitslagen en zoals het er naar uitziet strijden Pieter en Kadir om te laatste plek. Een stunt tegen RP is namelijk echter zeer gering in zijn huidige vorm.

Klik verder voor verslag en standen….

Lees meerEindstand seniorencompetitie voor playoffs 2017-2018

Periodestand 3 totaal

De 3e periode was belangrijk voor de deelname aan de playoffs. Ondanks zijn beperkte deelname aan dit seizoen door Stan, wist hij toch deelname veilig te stellen door in de laatste ronde te winnen en derde periodetitel voor zich op te eisen. Dit doordat Rijk-Pieter reeds in het bezit was van 1e periode titel.

De eerste 3 namen aan playoffs zijn dus bekend:

Rijk-Pieter Hofstede, John Alblass en Stan Jacobs mogen gaan strijden om de titel, hierbij komt nog de hoogste in de ranglijst bij.

Daar ligt nog alles open en meerdere hebben hier nog kans op, we zullen het gaan zien….

Klik verder voor totaalstand periode 3:

Lees meerPeriodestand 3 totaal

Rapid competitie nieuwe stand na ronde 20

Gerald verdedigde zijn koppositie door 5 van de 7 partijen te winnen. Kadir en Jurjo wisten hem van een overwinning af te houden. Gerald is wel door dit resultaat rapid kampioen van dit jaar.

Jan kon zijn 2e plek niet verdedigen en Geert van Tongeren kon hiervan profiteren, hij is 2e geworden.

De 3e positie is voor Jan die Marcel nipt voor kon blijven.

Klik verder voor totale uitslag rapid competitie van dit jaar……………..

Lees meerRapid competitie nieuwe stand na ronde 20

Strijd om finaleronden nog geheel open

Met nog 2 ronden op het programma is het spannend wie in de finaleronden mogen strijden om de titel.

Rijk-Pieter en John zijn al zeker van de eerste 2 plekken, maar plek 3 en 4 ligt nog geheel open.

Aangezien Kadir om de beker heeft geschaakt en alle andere om plek 3 en 4 verloren kon Peter Geurts aansluiting vinden bij de strijd om een finaleplek. Hij had wel betere zaken kunnen doen door de volledige winst te pakken tegen Marinus, deze laatste was echter op dreef en dwong een remise af.

Lees verder…………..

Lees meerStrijd om finaleronden nog geheel open