Tornado scoort een 10

Het is zaterdagochtend 10 juni 2023 dat de drie Tornado spelers zich richting Helmond begeven, alle drie met vertrouwen en zin. Waar Stijn in de ochtend om iets over achten al bij Rijk-Pieter thuis in de auto kon stappen, werd Marinus thuis in Druten opgehaald om zich klaar te maken voor het toernooi van de eeuw. De drie heren gingen richting het Carolus Borromeus college. Een grote school aan de rand van Helmond, praktisch in de groene velden geplakt en met een mooi station op loopafstand. Aan twee kanten werd de school omringt door groen, bomen en brandnetels.

Lees meer

26 mei geen schaken i.v.m. verbouwing

Beste leden, ouders /verzorgers,

 

In verband met een verbouwing van Mamre, kan er aankomende vrijdag (26 mei 2023) niet geschaakt worden.

Dit betekent ook dat de proefexamens voor de jeugd, een week wordt opgeschoven.

 

Bestuur SV Tornado

Slotavond externe competitie OSBO klasse 3e

Afgelopen vrijdag, 21-04-2023, laatste wedstrijd extern en na de ontgoocheling tegen de Cirkel was het nodig om alle pijlen op de wedstrijd tegen Bennekom te richten. Dit is een sterk team qua rating, qua resultaat blijft dit echter achter, staan op dit moment net achter ons op 6e positie van ranglijst. Zeker niet te onderschatten en vandaar ook de keuze om Stijn aan bord 1 te zetten, zodat de andere spelers meer kans hebben om punten te halen en wellicht kan Stijn stunten, hij is zeker goed bezig.

Klik verder voor lezen verslag……

Lees meer

Externe (thuis) wedstrijd tegen Arnhemse Schaakacademie 1

Op vrijdag 20-01-2023 waren de schakers van ASA1 op bezoek voor de 4e ronde in klasse 3E. Vooraf al vast beoordeeld wat er ons te wachten stond en het zou zeker geen gemakkelijke avond gaan worden. Met Arnout en Nick op bovenste borden hebben ze schakers met een rating van 1800. Rest van dit team heeft geen of veel lagere rating, maar als je de resultaten beoordeelt van de afgelopen wedstrijden dan kan je zien dat ook hun schaakvermogen op een hoog niveau ligt. Ook staan ze voor deze wedstrijd gedeeld eerste met Veenendaal 2.

Klik verder voor verslag……

Lees meer

De Nacht valt vroeg in Mamre

De Schaaknacht van Schaakvereniging Tornado uit Druten is een jaarlijks terugkerend toernooi in de kerstvakantie. Vanwege Corona was dit de afgelopen 2 jaren helaas niet mogelijk maar afgelopen dinsdag verwelkomden bestuur en vrijwilligers van SV Tornado eindelijk weer jeugdige schakers uit verschillende delen van het land. Dit keer in ontmoetingscentrum Mamre. Deze locatie is alweer een paar jaar het thuishonk en blijkt nu dus ook een uitstekende locatie voor het houden van een schaaktoernooi.

Voorheen werd de schaaknacht ook daadwerkelijk ‘s nachts gehouden. Tegenwoordig is de start om 17.00 uur en is het rond 22.00 uur afgelopen. Het tijdstip is veranderd, de naam is gebleven. 37 schakers hadden zich ingeschreven en zetten hun beste zetten op het schaakbord om de felbegeerde trofeeën in de wacht te kunnen slepen. De meegekomen ouders en andere geïnteresseerden genoten ondertussen van de huisgemaakte snert en andere lekkernijen die werden verzorgd door de vrijwilligers van Mamre.

De sfeer was prettig en sportief. De kinderen lieten mooie partijen zien. De schakers van SV Tornado lieten zich niet onbetuigd en sleepten enkele bekers in de wacht.  Zo was er de 3e plaatst voor Tijl van Wees in poule E. In poule D wist Sem Gijsbers de 3e plaats te bemachtigen en Matthijs Leenders ging er in deze poule met de eerste plaats vandoor.

Nestor Shirokov won deze avond de Schaaknacht titel. De beker was meer dan verdiend voor Nestor met, volgens tafelleider Len Brands, mooi aanvallend spel.

“We kijken terug op een geslaagd toernooi en zijn erg blij dat het weer kon en genoten er dubbel van”. Aldus Pieter van Dijk namens SV Tornado. “Volgend jaar is er zeker weer een schaaknacht”!

Schaaknacht SV Tornado, dinsdag 27 december 2022,  Mamre Druten.

Klik verder voor eindstanden en sfeerimpressie.

Lees meer

Rabo ClubSupport tot 27 september kun je stemmen

Jouw stem is geld waard, vergeet dus niet te stemmen! 

Tot 27 september is stemmen mogelijk.

Ga naar de Rabo clubsupport site en stem op ons 🙂

Jij steunt ons toch ook?

 

We willen ook graag jullie attenderen op denksport vereniging Bridgeclub BOD (bridgeclub bridge op dinsdag).

Deze vereniging kan de stemmen hard gebruiken.

 

Groet

Bestuur SV Tornado

Senioren schaak 25-06-2021: 7 spannende partijen

De laatste officiële ronde in de interne competitie van het seizoen 2020-2021 leverde met veertien schakers 7 interessante partijen op. Wat te denken van de nummer 1 tegen de nummer 2; Rijk-Pieter Hofstede tegen regerend clubkampioen John Alblas. Of de titanenstrijd van reuzendoder Len Brands tegen Pieter van Dijk. Kortom, een enerverende en natuurlijk ook gezellige schaakavond in Mamre.

Lees meer

Jeugdcompetitie 18-06-2021

 

 

Overzicht voor ronde 17, gespeeld op 18 juni 2021

WIT ZWART UITSLAG
Freek ten Boske Emily van de Laar 1-0
Tijn Gerrits Sami Aslan 1-0
Ivan Wijono Niels Jamie van de Laar 1-0
Alec van Laar Vigo Spernaweiland 0-1

Lees meer

seniorencompetitie 18-06-2021

Overzicht voor ronde 14, gespeeld op 18 juni 2021

WIT ZWART UITSLAG
Pieter van Dijk Geert van Tongeren ½-½
Paul de Haas Peter Geurts 1-0
Kadir Arslan Marinus de Grundt 1-0
Fedde Scheltinga Freek ten Boske 0-1
Rijk-Pieter Hofstede Len Brands 1-0
Peter van den Berg Wim Claus 1-0

Lees meer