Senioren 6 maart 2020

Arnold vs Terrell was remise en staat foutief vermeldt in de stand, dit wordt volgende week vrijdag hersteld.

Opkomst was mager deze avond, heeft het virus nu al toegeslagen bij de schaaktalenten, laten ze de kop dol maken of zijn ze toch in staat om mooie partijen te schaken.

Mijn eigen partij was in ieder geval spannend, veel dreigingen door Paul. Gelukkig kon ik alles keepen. Na remiseaanbod van Paul nam ik dit dankbaar aan.

Ook Arnold tegen Terrell werd dus remise. In de analyse na de partij liet Arnold zien dat hij de beslissende zet gemist had en kwam door een mindere zet nog serieus in de problemen. Ook hij was dus blijk met remise stelling op einde van de partij.

Enver streed dapper, maar Dick liet er geen misverstand over bestaan dat hij kan schaken. Ook nog eens met de kleur die hij minder goed kent.

Marinus vocht een verbeten strijd tegen Kees. Het punt ging uiteindelijk met Kees naar huis.

De laatste partij was tussen de toppers John en Stan en ze maakte er een spektakelstuk van. Echter door een minder goede voortzetting van Stan ging uiteindelijk John met de winst aan de haal.

 

Overzicht voor ronde 18, gespeeld op 6 maart 2020

Wit Zwart Uitslag
John Alblas Stan Jacobs 1-0
Marinus de Grundt Kees van de Berg 0-1
Arnold Hoekstra Terrell van den Heuvel ½-½
Enver Aslan Dick Jansen 0-1
Paul de Haas Pieter van Dijk ½-½

Lees meerSenioren 6 maart 2020

Rapid competitie, na ronde 14 Len nog steeds aan kop

Dat Len nog steeds aan kop staat na 14 rondes is natuurlijk een knappe prestatie. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Stan. Kadir is gestegen naar de derde positie, ook een knappe prestatie. Gerald staat op 4 en Tim is ook goed bezig en staat nu op de vijfde plaats. Verder veel verrassende uitslagen. Mooi om te zien dat door die tijdshandicap “de mindere goden” dan wel weten te winnen van “de grootmeesters”.  Hoe zal het slachtveld er uit zien na de volgende ronde?

Lees meerRapid competitie, na ronde 14 Len nog steeds aan kop

Jeugdcompetitie 14-02-2020

Weinig verrassingen vanavond bij de jeugd. Alhoewel, Sami die afgelopen woensdag bij het schoolschaken ook al heel goed presteerde en met heel veel pech net buiten de top 3 viel, wist vanavond weer te winnen van Rebekka. Ook Pepijn won zijn partij. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het winnen. Plezier in het spel is nog veel belangrijker. Dus als je een keer verliest, bedenk dan dat er altijd weer een nieuwe kans komt om te winnen. De aanhouder wint.

Lees meerJeugdcompetitie 14-02-2020

Forse wijzigingen in de Interne Competitie, maar liefst 3 jeugdspelers in de top 5!

Doordat de leenpunten en de resultaten van de externe partijen nog niet goed waren verwerkt, zaten er wat foutjes in de ranglijst. Stan heeft vanavond alles keurig hersteld en dat levert ineens een geheel nieuwe ranglijst op. John staat nog steeds (heel stevig) op de eerste plaats. Maar verder is de lijst flink gewijzigd. Michiel en Len staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Ook voor Thijs pakt de herberekening goed uit, hij is gestegen naar de vierde plaats en Tim maakte ook een flinke sprong door op te schuiven naar de vijfde plek in de Interne Competitie. Vanavond waren er slechts vijf partijen in de interne competitie omdat er twee viertallen voor de SOS-competitie mochten spelen. Dus acht spelers waren niet beschikbaar voor de interne competitie.

Lees meerForse wijzigingen in de Interne Competitie, maar liefst 3 jeugdspelers in de top 5!

Sami stormt de top 5 binnen en Floris lijkt zijn vorm weer te hebben gevonden

Sami (stap 2) is pas ruim een jaar bij de club en heeft inmiddels enkele kinderen uit stap 3 gepasseerd. Door zijn overwinning op Emily staat hij nu op de vijfde plaats. Knappe prestatie Sami. Ook Floris, de jeugdkampioen van vorig seizoen deed goede zaken, hij won van koploper Freek en is nu de top 3 binnen gewandeld. Tijn won van Nathan en staat op de tweede plaats. Het ziet er weer naar uit dat het spannend gaat worden dit seizoen. Rebekka en Fiene zaten tijdens hun partij heel gezellig met elkaar te keuvelen. Tsja, dat kun je doen dames maar is niet echt het goede recept om je partij te winnen. Zij deelden dan ook hun punten. Cengishan en Matthijs wisten ook allebei hun partij te winnen.

Lees meerSami stormt de top 5 binnen en Floris lijkt zijn vorm weer te hebben gevonden

John begint steeds meer op Rijk-Pieter te lijken UPDATE MET NIEUWE STAND

We bedoelen hier natuurlijk niet het uiterlijk van John, of zijn karakter, maar zijn prestaties achter het schaakbord. Toen Rijk-Pieter nog lid was van Tornado, was de strijd in de interne competitie om de eerste plaats niet echt spannend. Hij won alles en ook nog eens met 2 vingers in zijn neus. John speelde afgelopen vrijdag tegen een andere topper, Arnold dus. Maar John wist wederom te winnen. Zijn score is 96,2 procent. 13 partijen gespeeld, waarvan 12 gewonnen en 1 remise. Zo’n score haalt Magnus Carlsen zelfs niet vaak, maar ja die heeft natuurlijk ook wel wat (nog) sterkere tegenstanders. Wel mooi om te zien dat de jeugd van Tornado ook flink aan het scoren is. Michiel staat op de tweede plaats en Len op de derde. En ook Tim staat in de top 10. De opkomst was afgelopen vrijdag ook meer dan goed te noemen, maar liefst 22 deelnemers.
Ps. De leenpunten zijn in deze uitslag misschien nog niet verwerkt, hoorde ik zojuist. Het kan dus zijn dat de ranglijst er na volgende week heel anders uitziet.

Lees meerJohn begint steeds meer op Rijk-Pieter te lijken UPDATE MET NIEUWE STAND

Jeugdafdeling Tornado steeds internationaler, schaakles in het Engels

Afgelopen vrijdag kwam Damon Collett (met zijn ouders) voor het eerst rondkijken bij Tornado. Damon komt uit Australië en woont nog maar kort in Druten. De schaakles was deze keer dus in het Engels en Nederlands. Damon had wel de pech dat hij oneven was en dus pas de volgende keer mee kan doen aan de jeugdcompetitie. Daar gebeurde overigens ook iets bijzonders. Jongedame Rebekka had ineens in haar partij tegen Floris 2 dames op haar bord staan. Die partij had ze dan eigenlijk ook moeten winnen wat haar helaas niet lukte. Als ze gewonnen had zou ze broer Nathan ingehaald hebben. Maar ja als….dat telt dus niet. Freek staat inmiddels redelijk stevig op de eerste plaats. Gaat iemand hem daar nog vanaf krijgen?

Lees meerJeugdafdeling Tornado steeds internationaler, schaakles in het Engels