Tweede plaats Tornado in de OSBO-cup

Met het kampioenschap nog in de hoofden, moesten we (Thijmen, Len, Pieter en ik), na een zeer korte nachtrust van zo’n 5 uur, zaterdag in de vroege ochtend aantreden voor de OSBO-cup. Na loting werd onze tegenstander bekend; tweedeklasser Theohorne uit Dieren. De adrenaline van het kampioenschap zat nog in ons bloed en dat was voldoende om Theothorne aan de zegepaal te binden, 3 – 1. Kortom we zaten in de finale van de OSBO-cup!! Wie had dat van tevoren kunnen bedenken.
Na de lunch moesten we in de finale tegen tweedeklasser PSV DoDO. Rating: 1751 tegen 1848.
Vol goede moed gingen we aan de slag. Maar toen werd duidelijk dat de te weinig slaap ons ging opbreken. De pijp was leeg. Het werd 3,5 – 0,5 voor PSV DoDO. Verdiend gewonnen, het was een sterk team.
Tweede worden in de OSBO-cup, we mogen trots zijn en dat zijn we ook.

Voor uitslagen zie:  Netstand 4 – SOS

Ron Noppen

 

Rouwkaart Jurjo Hagen

beste schakers,

Het afscheid van Jurjo vindt plaats op woensdag 6 maart om 16:00 in crematorium Rijk van Nijmegen in Beuningen.

Prettige feestdagen gewenst namens bestuur

Beste leden, jeugdleden en ouders en verzorgers,

Het jaar 2023 zit er weer bijna op. De kerstdagen staan voor de deur en een week later luiden we het nieuwe jaar in.
We zijn weer lekker aan het schaken. Bij de volwassenen zijn er leden bijgekomen en ook het aantal jeugdleden neemt toe. Daar zijn we erg blij mee.
Gisteravond (22 december) is de laatste speelavond van het jaar geweest. We hebben nu twee weken kerstvakantie. We beginnen volgende jaar weer op vrijdag 12 januari.

Uiteraard hebben we nog voor de jeugd op 27 december onze traditionele Schaaknacht. We hopen daar flink wat van onze jeugdleden te zien strijden voor de overwinning.

Rest mij nog namens het bestuur van SV Tornado jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2024 te wensen.

Ron Noppen
Voorzitter SV Tornado

KNSB wedstrijd tegen SMB3 uit op 4 november 2023

Op zaterdag 4 november moesten we tegen SMB 3. Daar aangekomen bleek het om een jeugdteam te gaan.

Aangezien Rijk-Pieter, Len en Stijn niet meekonden deze dag, 3 invallers geregeld. Gelukkig waren Freek, Thijmen en Peter wel beschikbaar.

SMB 1 en SMB 2, beide spelend in klassa 5B, hadden deze dag ook een thuiswedstrijd. Volle bak dus.

Om klokslag 13uur begon de wedstrijd en aan einde van de dag zal moeten blijken of we er klaar voor waren.

Klik verder voor verslagen en einduitslag…….

Lees meer

1e deelname aan KNSB wedstrijden

Afgelopen zaterdag, 7 oktober 2023, was het dan eindelijk zover; de 1e deelname aan de KNSB-competitie voor sv Tornado. Had Rijk-Pieter ons in het verleden nog niet kunnen verleiden tot het spelen op zaterdag, tijdens de slotavond van vorig seizoen waren er wel een achttal schakers voor te porren. Het idee was  dus gepland, nu nog de uitvoering.

We spelen onze thuiswedstrijden op zaterdag in De Lier in Puiflijk. Een mooie locatie met voldoende mogelijkheden. De drank werd verzorgd door De Lier en de broodjes door onszelf. Peter verzorgde de catering deze dag én ook de foto’s hierboven zijn van zijn hand! Bedankt, Peter!

Lees meer

Tornado scoort een 10

Het is zaterdagochtend 10 juni 2023 dat de drie Tornado spelers zich richting Helmond begeven, alle drie met vertrouwen en zin. Waar Stijn in de ochtend om iets over achten al bij Rijk-Pieter thuis in de auto kon stappen, werd Marinus thuis in Druten opgehaald om zich klaar te maken voor het toernooi van de eeuw. De drie heren gingen richting het Carolus Borromeus college. Een grote school aan de rand van Helmond, praktisch in de groene velden geplakt en met een mooi station op loopafstand. Aan twee kanten werd de school omringt door groen, bomen en brandnetels.

Lees meer

26 mei geen schaken i.v.m. verbouwing

Beste leden, ouders /verzorgers,

 

In verband met een verbouwing van Mamre, kan er aankomende vrijdag (26 mei 2023) niet geschaakt worden.

Dit betekent ook dat de proefexamens voor de jeugd, een week wordt opgeschoven.

 

Bestuur SV Tornado

Slotavond externe competitie OSBO klasse 3e

Afgelopen vrijdag, 21-04-2023, laatste wedstrijd extern en na de ontgoocheling tegen de Cirkel was het nodig om alle pijlen op de wedstrijd tegen Bennekom te richten. Dit is een sterk team qua rating, qua resultaat blijft dit echter achter, staan op dit moment net achter ons op 6e positie van ranglijst. Zeker niet te onderschatten en vandaar ook de keuze om Stijn aan bord 1 te zetten, zodat de andere spelers meer kans hebben om punten te halen en wellicht kan Stijn stunten, hij is zeker goed bezig.

Klik verder voor lezen verslag……

Lees meer

Externe (thuis) wedstrijd tegen Arnhemse Schaakacademie 1

Op vrijdag 20-01-2023 waren de schakers van ASA1 op bezoek voor de 4e ronde in klasse 3E. Vooraf al vast beoordeeld wat er ons te wachten stond en het zou zeker geen gemakkelijke avond gaan worden. Met Arnout en Nick op bovenste borden hebben ze schakers met een rating van 1800. Rest van dit team heeft geen of veel lagere rating, maar als je de resultaten beoordeelt van de afgelopen wedstrijden dan kan je zien dat ook hun schaakvermogen op een hoog niveau ligt. Ook staan ze voor deze wedstrijd gedeeld eerste met Veenendaal 2.

Klik verder voor verslag……

Lees meer