Tornado 1 wint mentaal maar verliest op punten

De teamleider van Tornado 1 ( 8 tallen) had zo’n beetje alle leden van de club gebeld met de vraag of ze wilden invallen bij Tornado 1 omdat we een speler tekort kwamen. Helaas kon niemand en tot overmaat van ramp was Stan in de lappenmand beland. We gingen dus slechts met 6 spelers op pad. We zouden dus beginnen met een achterstand van 2 punten. Geert grapte onderweg nog, geen probleem, als 5 van de 6 hun partij weet te winnen, hebben we “gewoon” gewonnen en zowaar dat lukte…bijna dus.

Lees meer

Tornado 1 wint van Mook 1 na zeer spannende strijd op de laatste 2 borden

Of het door de tactische opstelling kwam of door een sterke invaller, we zullen het nooit weten maar het resultaat telt. Michiel had de twijfelachtige eer om op het eerste bord te mogen spelen tegen de (op papier) sterkste tegenstander van Mook. Ondanks een verschil in rating van ruim 600 punten heeft Michiel zich kranig geweerd.  Hij stond al snel een pion voor maar kon zijn stukken niet goed ontwikkelen en ook kon hij lange tijd niet rokeren.

Lees meer

UVS 2 – Tornado 1, de kop is er af

Op papier (qua rating) is UVS 2 veel sterker dan Tornado 1. Het zou dus sowieso een moeilijke wedstrijd gaan worden. Vervolgens hadden we ook nog eens de pech dat 3 vaste spelers van dit team niet konden spelen vanwege andere verplichtingen. Maar gelukkig hebben we op tijd 3 goede vervangers kunnen vinden. Terrell, Tim en Kees bedankt! De verwachting was dan ook (eerlijk gezegd) dat we niet zouden gaan winnen maar misschien was het onmogelijke toch nog mogelijk?

Lees meer

Tornado jeugd blijft in derde klasse OSBO!

Vóór de competitie begon, was al duidelijk dat het voor de Tornado jeugd lastig zou worden om zich te handhaven in de derde klasse. Toen na vier wedstrijden Tornado nog geheel droog stond, hadden maar weinigen er nog vertrouwen in dat het goed zou komen..

Lees meer

Tornado 1 verslaat Koningswaal en promoveert!!! Nu met verslag.

De slotronde was zinderend spannend.
Competitieleider Huub Blom had de planning van de slotronde goed voor elkaar. De beide sterkste clubs in de finale tegen elkaar belooft zeer waarschijnlijk spektakel. Voor aanvang stonden Tornado en Koningswaal met elk 9 matchpunten bovenaan, gevolgd door een drietal clubs met 4 punten. Tornado had aan een gelijkspel voldoende omdat Koningswaal 3 bordpunten minder had gescoord in de voorgaande ronden. Koningswaal moest winnen om aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. 

Lees meer

Tornado 1 blijft op titelkoers

Vrijdag 16 maart stond ronde 6 op het programma voor Tornado 1. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen De Cirkel 3 uit Ede.  In de sterkst mogelijke opstelling zaten onze mannen rond 20 uur achter de borden. Op bord 1 mocht Rijk-Pieter zijn krachten meten met Edenaar Dick Wenning. Op bord 2 ging Gerald Driessen met de witte stukken op zoek naar eerherstel na zijn pijnlijke nederlaag in Wageningen. Zijn tegenstander was de jonge Robert Degenhart. Jasper de Rijk speelde namens De Cirkel op bord 3 tegen onze John Alblas. Ook die was op oorlogspad na zijn onnodige verlies in de vorige ronde. Jan de Haas en Fedde Kingma namen elkaar de maat op bord 4, terwijl Ton Wouters namens Tornado weer met de zwarte stukken speelde. Tegenstander was Kees van de Dussen, een oude schaakrot. Aan bord 6 tenslotte, speelden beide teamcaptains tegen elkaar. Ben Verduyn en Stan Jacobs kennen elkaar al langer dan vandaag, maar tegen elkaar schaken in competitieverband was nog niet eerder gebeurd.

Lees meer

Heksenketel in Arnhem!

Ik heb maar weer eens kunnen ervaren hoe lastig het soms is om zelf te spelen en tegelijk ook de leiding te hebben. Toen Pieter mij vroeg of hij met remise akkoord mocht gaan, begreep ik uit de wijze waarop Pieter dit mij vroeg, dat dit het maximaal haalbare was. Dus ik zei dat hij dat maar moest doen.

Lees meer

Tornado 3 koppositie-af ja?

Druten, 23 februari 2018.

Het is weer even geleden dat Tornado 3 geschaakt heeft. Kadir is inmiddels in een heuse vormcrisis geraakt, Stan daar rekenen we op, maar die is al 2 maanden zoek, ook niks meer van vernomen, Marc hetzelfde verhaal, al heb ik hem een keertje gezien, Jurjo heeft van mij gewonnen, maar gaf zomaar een stuk weg tegen Thijs…. en de koppositie is inmiddels ook weg en dat zonder nog maar een stuk aangeraakt te hebben. klik verder………………………………….

Lees meer