Misstap Tornado 1

Donderdag 18 januari stond voor de mannen van Tornado 1 de uitwedstrijd tegen Wageningen 5 op het programma. Op papier een te nemen horde, want de gemiddelde rating van de tegenstanders ligt beduidend lager dan die van de Maas en Waals mannen. Maar dat is bij het schaken natuurlijk nooit een garantie. Dus we waren gewaarschuwd. Toch begonnen we met goede moed aan de wedstrijd.

Lees meerMisstap Tornado 1

Eerste team Tornado haalt uit

Afgelopen vrijdag werd door Tornado 1 de derde ronde gespeeld in de 3e klasse E. Na de overwinningen op SMB 5 en ASV 9 stond nu de wedstrijd tegen Edese SV 3 op het programma. Ook dit team was nog ongeslagen, al speelde zij tot nu toe slechts één wedstrijd. Helaas was Ton Wouters vanwege ziekte verhinderd, maar in Stan Arts leek een waardige vervanger gevonden te zijn. Gezien het ratingverschil werd vooraf wel op een overwinning van onze mannen gerekend.

Lees meerEerste team Tornado haalt uit

Tornado 1 goed van start

Vrijdag 20 oktober werd de eerste ronde gespeeld in 3E tussen Tornado 1 en SMB 5. Op papier een niet al te zware uitdaging, maar natuurlijk moet dat in de praktijk nog wel bewezen worden. De Nijmeegse tegenstanders waren mooi op tijd, wat niet van alle Tornado-spelers gezegd kon worden. Maar iets over acht konden toch de klokken op de zes borden ingedrukt worden.

Lees meerTornado 1 goed van start

Een half punt te weinig…..

Afgelopen vrijdag moest het vlaggenschip van Tornado, Tornado 1, proberen om het vege lijf te redden en de positie in de 2 klasse trachten te behouden. Daartoe moest er met minimaal 5,5 – 2,5 gewonnen worden van mede-degradatiekandidaat ASV 8. Én het was een vereiste dat Het Kasteel 3, de andere potentiele degradant niet won van aanstaand kampioen Mook 1. Dat laatste leek op papier geen al te groot probleem.

De eigen ruime overwinning was meer een puntje. Tot nu toe waren de enige twee matchpunten nipt verkregen door een 4,5-3,5 overwinning op de Wijchense schakers. Het werd een spannende en vreemde slotavond…

Lees meerEen half punt te weinig…..

OSBO-cup snel voorbij voor Tornado 1

Waar het vorig jaar nog lukte om tot de derde ronde door te dringen in de strijd om de OSBO-cup, moesten dit jaar de spelers van Tornado 1 al na één wedstrijd de handdoek in de ring gooien. Nu was dat geen schande. Want met Velp 1 was er een geduchte tegenstander uit de koker gekomen. Deze eerste klasser heeft zelfs een oud-Nederlands kampioene in de gelederen (als ik tenminste goed geinformeerd ben).

Lees meerOSBO-cup snel voorbij voor Tornado 1

Tornado 1 laat punt(en) liggen in Nijmegen

Dinsdagavond 14 december speelde ons eerste team in Nijmegen tegen SMB 2. Op papier een sterke tegenstander, dus een pittige wedstrijd lag in het verschiet. Wel leuk om o.a. oud-Tornadospeler Peter van de Berg weer eens te treffen. Hij mocht op bord 3 het gevecht aan met Jan de Haas. Als vervanger voor Dick Jansen was Thijs Banken meegereisd. Aan bord 8 kruisde hij de degens met Allerd Peeters, een behoorlijk veel sterkere speler. En het leek een moeilijke avond te worden voor Thijs, want hij gaf vrij vroeg in de partij pardoes een toren weg… Teamleider Stan had de nul al ingecalculeerd.

Lees meerTornado 1 laat punt(en) liggen in Nijmegen

Tornado 1 verliest nipt van De Toren 5J

Vrijdag 18 november mocht Tornado 1 thuis aantreden tegen De Toren 5 J uit Arnhem. In dit jeugdteams spelen maar liefst zeven jeugdspelers, aangevuld met ‘ouwe’ rot Peter Lincewicz. Op papier een gelijkwaardige tegenstander dus het zou een spannende pot worden, was de verwachting.

Helaas moesten we Ton Wouters missen, zodat de opstelling iets door elkaar gehusseld werd. Len Brands kwam ons vanuit Tornado 2 versterken.

Lees meerTornado 1 verliest nipt van De Toren 5J

Tornado 1 goed van start in 2e klasse D

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zit er op voor het vlaggeschip van onze vereniging. Tornado 1 staat dit jaar voor de zware taak te proberen om te overleven in de 2e klasse. Niet helemaal nieuw in de geschiedenis, maar toch was het al weer flink wat jaartjes geleden dat ons eerste team mocht aantreden in deze beduidend zwaardere klasse. Behalve een stapje hoger betekent het ook een uitbreiding van het aantal spelers van zes naar acht. Gelukkig hebben we aanstormende jeugdige talenten die staan te trappelen om zich ook op dit niveau te bewijzen.

Lees meerTornado 1 goed van start in 2e klasse D