Tornado 1 wint mentaal maar verliest op punten

De teamleider van Tornado 1 ( 8 tallen) had zo’n beetje alle leden van de club gebeld met de vraag of ze wilden invallen bij Tornado 1 omdat we een speler tekort kwamen. Helaas kon niemand en tot overmaat van ramp was Stan in de lappenmand beland. We gingen dus slechts met 6 spelers op pad. We zouden dus beginnen met een achterstand van 2 punten. Geert grapte onderweg nog, geen probleem, als 5 van de 6 hun partij weet te winnen, hebben we “gewoon” gewonnen en zowaar dat lukte…bijna dus.

Lees meerTornado 1 wint mentaal maar verliest op punten

Tornado 1 wint van Mook 1 na zeer spannende strijd op de laatste 2 borden

Of het door de tactische opstelling kwam of door een sterke invaller, we zullen het nooit weten maar het resultaat telt. Michiel had de twijfelachtige eer om op het eerste bord te mogen spelen tegen de (op papier) sterkste tegenstander van Mook. Ondanks een verschil in rating van ruim 600 punten heeft Michiel zich kranig geweerd.  Hij stond al snel een pion voor maar kon zijn stukken niet goed ontwikkelen en ook kon hij lange tijd niet rokeren.

Lees meerTornado 1 wint van Mook 1 na zeer spannende strijd op de laatste 2 borden

UVS 2 – Tornado 1, de kop is er af

Op papier (qua rating) is UVS 2 veel sterker dan Tornado 1. Het zou dus sowieso een moeilijke wedstrijd gaan worden. Vervolgens hadden we ook nog eens de pech dat 3 vaste spelers van dit team niet konden spelen vanwege andere verplichtingen. Maar gelukkig hebben we op tijd 3 goede vervangers kunnen vinden. Terrell, Tim en Kees bedankt! De verwachting was dan ook (eerlijk gezegd) dat we niet zouden gaan winnen maar misschien was het onmogelijke toch nog mogelijk?

Lees meerUVS 2 – Tornado 1, de kop is er af

Tornado 1 verslaat Koningswaal en promoveert!!! Nu met verslag.

De slotronde was zinderend spannend.
Competitieleider Huub Blom had de planning van de slotronde goed voor elkaar. De beide sterkste clubs in de finale tegen elkaar belooft zeer waarschijnlijk spektakel. Voor aanvang stonden Tornado en Koningswaal met elk 9 matchpunten bovenaan, gevolgd door een drietal clubs met 4 punten. Tornado had aan een gelijkspel voldoende omdat Koningswaal 3 bordpunten minder had gescoord in de voorgaande ronden. Koningswaal moest winnen om aanspraak te kunnen maken op het kampioenschap. 

Lees meerTornado 1 verslaat Koningswaal en promoveert!!! Nu met verslag.

Tornado 1 blijft op titelkoers

Vrijdag 16 maart stond ronde 6 op het programma voor Tornado 1. De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen De Cirkel 3 uit Ede.  In de sterkst mogelijke opstelling zaten onze mannen rond 20 uur achter de borden. Op bord 1 mocht Rijk-Pieter zijn krachten meten met Edenaar Dick Wenning. Op bord 2 ging Gerald Driessen met de witte stukken op zoek naar eerherstel na zijn pijnlijke nederlaag in Wageningen. Zijn tegenstander was de jonge Robert Degenhart. Jasper de Rijk speelde namens De Cirkel op bord 3 tegen onze John Alblas. Ook die was op oorlogspad na zijn onnodige verlies in de vorige ronde. Jan de Haas en Fedde Kingma namen elkaar de maat op bord 4, terwijl Ton Wouters namens Tornado weer met de zwarte stukken speelde. Tegenstander was Kees van de Dussen, een oude schaakrot. Aan bord 6 tenslotte, speelden beide teamcaptains tegen elkaar. Ben Verduyn en Stan Jacobs kennen elkaar al langer dan vandaag, maar tegen elkaar schaken in competitieverband was nog niet eerder gebeurd.

Lees meerTornado 1 blijft op titelkoers

Misstap Tornado 1

Donderdag 18 januari stond voor de mannen van Tornado 1 de uitwedstrijd tegen Wageningen 5 op het programma. Op papier een te nemen horde, want de gemiddelde rating van de tegenstanders ligt beduidend lager dan die van de Maas en Waals mannen. Maar dat is bij het schaken natuurlijk nooit een garantie. Dus we waren gewaarschuwd. Toch begonnen we met goede moed aan de wedstrijd.

Lees meerMisstap Tornado 1

Eerste team Tornado haalt uit

Afgelopen vrijdag werd door Tornado 1 de derde ronde gespeeld in de 3e klasse E. Na de overwinningen op SMB 5 en ASV 9 stond nu de wedstrijd tegen Edese SV 3 op het programma. Ook dit team was nog ongeslagen, al speelde zij tot nu toe slechts één wedstrijd. Helaas was Ton Wouters vanwege ziekte verhinderd, maar in Stan Arts leek een waardige vervanger gevonden te zijn. Gezien het ratingverschil werd vooraf wel op een overwinning van onze mannen gerekend.

Lees meerEerste team Tornado haalt uit

Tornado 1 goed van start

Vrijdag 20 oktober werd de eerste ronde gespeeld in 3E tussen Tornado 1 en SMB 5. Op papier een niet al te zware uitdaging, maar natuurlijk moet dat in de praktijk nog wel bewezen worden. De Nijmeegse tegenstanders waren mooi op tijd, wat niet van alle Tornado-spelers gezegd kon worden. Maar iets over acht konden toch de klokken op de zes borden ingedrukt worden.

Lees meerTornado 1 goed van start

Een half punt te weinig…..

Afgelopen vrijdag moest het vlaggenschip van Tornado, Tornado 1, proberen om het vege lijf te redden en de positie in de 2 klasse trachten te behouden. Daartoe moest er met minimaal 5,5 – 2,5 gewonnen worden van mede-degradatiekandidaat ASV 8. Én het was een vereiste dat Het Kasteel 3, de andere potentiele degradant niet won van aanstaand kampioen Mook 1. Dat laatste leek op papier geen al te groot probleem.

De eigen ruime overwinning was meer een puntje. Tot nu toe waren de enige twee matchpunten nipt verkregen door een 4,5-3,5 overwinning op de Wijchense schakers. Het werd een spannende en vreemde slotavond…

Lees meerEen half punt te weinig…..