Het halve punt ….. (2)

Maandag 3 april stond voor Tornado 2 de slotronde op het programma. Het hele seizoen was het allemaal “net niet”, behalve de voorlaatste wedstrijd. Toen werd fraai gewonnen van De Toren 7 uit Elden (Arnhem). Plots leek het nog mogelijk het verblijf in de derde klasse OSBO met minimaal een jaar te verlengen. Er zou dan nog wel moeten worden gewonnen van naaste concurrent Elster Toren 3.

Len Brands, die dit seizoen in bijna elke OSBO-wedstrijd goed is geweest voor een half punt, is dit keer verhinderd, maar Tornado 2 teamleider Thijs heeft in Jurjo Hagen een sterke vervanger gevonden. 

Lees meerHet halve punt ….. (2)

Tornado twee mist de aansluiting in Mook

Donderdag 12 januari stond de 4e OSBOwedstrijd Mook 2-Tornado 2 op het programma. Een sleutelwedstrijd, omdat het Mookse schaakteam 2 punten heeft vergaard en Tornado nog driftig op zoek is naar de eerste punten.

De aanloop is niet best. Vier vaste krachten moeten verstek laten gaan. Gelukkig heeft de Tornado-teamleider een arsenaal aan gemotiveerde invallers achter de hand. Een van de invallers is Kadir Arslan, die tijdens het rapidtoernooi van afgelopen vrijdag heeft laten zien een mooie ontwikkeling door te maken. Kadir blijkt daarnaast ook over een goede pen te beschikken, hetgeen u hieronder zult merken.  Hieronder zijn verslag van het Mooks avontuur.

Lees meerTornado twee mist de aansluiting in Mook

Tornado 2 maakt het ook koploper UVS-5 lastig

Vrijdag 16 oktober speelde het tweede team van Tornado tegen UVS 5. De Nijmegenaren zijn dit seizoen, met twee daverende overwinningen, goed van start gegaan. Tornado, met een gemiddelde rating van ruim tweehonderd punten onder het UVS team, had nog geen wedstrijd gewonnen en kon derhalve de punten goed gebruiken.

Len Brands had het aan het eerste bord zoals te verwachten lastig tegen Lambert Hofman, een vroegere kampioen van UVS. Lambert had met de witte stukken het initiatief en voor Len zat er weinig anders op dan secuur te verdedigen tot er eventueel ruimte zou komen voor een tegenstoot.

Lees meerTornado 2 maakt het ook koploper UVS-5 lastig

Tornado 2 verliest in Wijchen

Nadat Tornado 1 het tweede team van Het Kasteel in Wijchen had verslagen, was het nu de beurt aan Tornado 2 om het op te nemen tegen Het Kasteel 3.

Niet eenvoudig, want het was bekend dat de Wijchenaren onder leiding van Toine van Bergen al weken bezig waren met voorbereidingen voor deze Maas en Waalse derby.

Geert Smulders Dinh trof aan bord 2 in Martin Ohlenroth een voor hem onbekende tegenstander. Geert zag met zwart vrij snel kansen voor een aanval, doch verkeek zich op de mogelijkheden van Martin om de aanval te pareren met een beslissende tegenaanval.  De eerste klap was daarmee uitgedeeld door de kasteelheren. 1-0

Lees meerTornado 2 verliest in Wijchen

Net geen revanche van Tornado 2 tegen Millingen 1

Nadat vorig jaar het Tornado jeugdteam in Druten met  5,5-0,5 het onderspit moest delven tegen de Millingenaren was de opgave aan het 2e team om hiervoor revanche te nemen.
Vaste spelers Wim Nijs, Geert Smulders-Dinh en Rob van der Spek moesten echter om verschillende redenen verstek laten gaan, waardoor Mike Rauwerdink, voorzitter Pieter van Dijk en de op het laatste moment opgeroepen Peter Geurts de Tornado eer mee moesten verdedigen.

Lees meerNet geen revanche van Tornado 2 tegen Millingen 1