2e avond rapidcompetitie weer druk bezet

Vanavond werden er weer vier rapidpartijen gespeeld. Het was redelijk druk met 13 schakers. Marinus speelde vanavond de sterren van de hemel en wist uiteindelijk 3,5 uit vier te scoren. Net als Rijk-Pieter overigens, die de eerste avond nog ontbrak. Alleen Gerald Driessen wist Marinus nog voor te blijven en staat nu alleen aan kop. Stijn Groot, de koploper na avond 1, hield vanavond de nul niet en zakte daarmee twee plaatsjes. Nog niets verloren!

Hieronder vinden jullie de nieuwe tussenstand.

Lees meer

Eerste avond rapid met tijdhandicap

De eerste avond voor de rapidcompetitie viel samen met de eerste thuiswedstrijd van Tornado 1. Zij mochten aantreden tegen Het Kasteel 2 (hierover in een ander verslag meer). Doordat er dus zes spelers extern speelden was de spoeling redelijk dun. Maar de aanwezige negen schakers maakten er een leuke avond van. Hieronder de stand na vier rondjes rapidschaken; een verrassende koploper: Stijn Groot! Hij bewijst maar weer eens uit het juiste schaakhout gesneden te zijn.

Lees meer

3e rapidavond: Len ondanks verlies in laatste ronde Rapidkampioen

Vanavond de vier laatste ronden in de rapidcompetitie (met tijdhandicap). Drie spelers maakten in deze laatste ronden hun debuut: Stan Jacobs, Pieter van Dijk en Stijn Groot. En Pieter liet meteen zien dat hij het schaken nog niet verleerd is. Met 4 winstpartijen was hij de ster van de avond. Hieronder vinden jullie de eindstand van de rapidcompetitie. Maar uiteindelijk was Len Brands de man in bonus. Ondanks het verlies tegen Pieter wist hij zich Gerald Driessen (nipt) van het lijf te houden

De komende weken worden de kampioenswedstrijden gespeeld en voor de andere schakers spelen een avondje rapid.

Lees meer

Rapid competitie. RP neemt leiding over van Peter

Vanavond zijn er weer 4 rondes gespeeld in de rapid competitie met tijdshandicap. Peter (die sterke schaker) was er vanavond niet bij en heeft dus zijn koppositie moeten opgeven. Klik op “lees meer” voor het bekijken van de nieuwe ranglijst.

Lees meer

Peter Geurts aan de leiding in rapid competitie met tijdhandicap

Vanavond is de rapid-competitie van start gegaan. Peter Geurts had duidelijk een hele goede avond en wist drie van de vier partijen te winnen. Rijk-Pieter (met slechts 2,5 minuut bedenktijd) haalde dezelfde score maar door het onderling resultaat gaat Peter nu aan de leiding van het klassement.  Klik op “lees meer” om de hele ranglijst te bekijken.

Lees meer

Rapid competitie, na ronde 14 Len nog steeds aan kop

Dat Len nog steeds aan kop staat na 14 rondes is natuurlijk een knappe prestatie. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Stan. Kadir is gestegen naar de derde positie, ook een knappe prestatie. Gerald staat op 4 en Tim is ook goed bezig en staat nu op de vijfde plaats. Verder veel verrassende uitslagen. Mooi om te zien dat door die tijdshandicap “de mindere goden” dan wel weten te winnen van “de grootmeesters”.  Hoe zal het slachtveld er uit zien na de volgende ronde?

Lees meer

Rapidcompetitie, Len Brands in topvorm

Vanavond is de tweede ronde gespeeld in de rapid-competitie met tijdshandicap met verrassende uitslagen. Maar dat is natuurlijk ook niet zo gek als de betere spelers minder tijd krijgen. Dat maakt het natuurlijk ook juist zo leuk. Zo hebben “de mindere goden” ook kans om te winnen van “de grootmeesters”.
Len heeft duidelijk de goede vorm te pakken. Vorige week wist hij in de hoogste groep van de schaaknacht de winst te pakken en werd daarmee de winnaar van de 20 ste schaaknacht voor de jeugd. Vanavond bewees hij dat de jeugd de toekomst heeft want hij staat ongedeeld op de eerste plaats. Maar…er komen nog meer rondes. De vraag is dan ook of hij deze plaats zal weten te behouden.

Lees meer

Laatste RAPID ronde 2018-2019

Met 14 spelers was deze avond goed bezocht en de schakers gingen elkaar de strijd aan met verschillende tijdhandicaps. Van 5 minuten tot 17,5 minuten hadden de spelers om hun plannen te bedenken. Afhankelijk van je speelsterkte krijg je meer of minder bedenktijd. Zo kan iedereen winnen.

Ondanks dit was Gerald met 5 minuten toch weer de betere deze avond en hij sloot deze avond dan ook af als koploper. Runner up Len kan zijn eerste prijs dit seizoen in ontvangst nemen. Ook is hij nog in de race voor de kampioensrace van dit jaar. Thijs Banken kan het brons in ontvangst nemen. Een knappe prestatie van deze heren.

Klik verder voor totaalstand na laatste ronde rapid……

Lees meer

Vierde rapidavond weer ouderwets gezellig en goed bezet

Vrijdag 29 maart werd al weer voor de vierde keer dit seizoen de rapid-met-tijdhandicap gespeeld. Bij afwezigheid van de koploper, Gerald Driessen, een ultieme kans voor de achtervolgers om hun slag te slaan. Na de vier ronden van deze avond is de volgende tussenstand ontstaan (zie na de klik).

Lees meer