Rapid avond

vanavond 10 schakers voor de rapid competitie.

Sander en Nero zijn niet onbekend, maar wel nieuw in rapid ronde.

Klik verder voor uitslagen en stand.

Lees meer

Laatste rapidavond bewijst: Gerald terecht winnaar

Ook op de vierde rapidavond wist koploper Gerald Driessen het hoofd, ondanks de drukkende hitte, koel te houden. Achtereenvolgens Stan, Peter, Leo en Marinus werden aan de zegekar gebonden. Met een prachtige 88%-winstscore mag hij zich de terechte rapidkampioen van dit jaar noemen. Runner-up werd Rijk-Pieter, die deze avond zijn halve finale voor het algemeen kampioenschap speelde tegen Stijn Groot (en won overigens).

Als derde eindigde Marinus de Grundt. Hij bewees vier avonden over soms stalen zenuwen te beschikken en dat leverde hem deze mooie podiumplek op. Hieronder vinden jullie de uitslagen van de laatste vier ronden en de eindstand.

Lees meer

2e avond rapidcompetitie weer druk bezet

Vanavond werden er weer vier rapidpartijen gespeeld. Het was redelijk druk met 13 schakers. Marinus speelde vanavond de sterren van de hemel en wist uiteindelijk 3,5 uit vier te scoren. Net als Rijk-Pieter overigens, die de eerste avond nog ontbrak. Alleen Gerald Driessen wist Marinus nog voor te blijven en staat nu alleen aan kop. Stijn Groot, de koploper na avond 1, hield vanavond de nul niet en zakte daarmee twee plaatsjes. Nog niets verloren!

Hieronder vinden jullie de nieuwe tussenstand.

Lees meer

Eerste avond rapid met tijdhandicap

De eerste avond voor de rapidcompetitie viel samen met de eerste thuiswedstrijd van Tornado 1. Zij mochten aantreden tegen Het Kasteel 2 (hierover in een ander verslag meer). Doordat er dus zes spelers extern speelden was de spoeling redelijk dun. Maar de aanwezige negen schakers maakten er een leuke avond van. Hieronder de stand na vier rondjes rapidschaken; een verrassende koploper: Stijn Groot! Hij bewijst maar weer eens uit het juiste schaakhout gesneden te zijn.

Lees meer

3e rapidavond: Len ondanks verlies in laatste ronde Rapidkampioen

Vanavond de vier laatste ronden in de rapidcompetitie (met tijdhandicap). Drie spelers maakten in deze laatste ronden hun debuut: Stan Jacobs, Pieter van Dijk en Stijn Groot. En Pieter liet meteen zien dat hij het schaken nog niet verleerd is. Met 4 winstpartijen was hij de ster van de avond. Hieronder vinden jullie de eindstand van de rapidcompetitie. Maar uiteindelijk was Len Brands de man in bonus. Ondanks het verlies tegen Pieter wist hij zich Gerald Driessen (nipt) van het lijf te houden

De komende weken worden de kampioenswedstrijden gespeeld en voor de andere schakers spelen een avondje rapid.

Lees meer

Rapid competitie. RP neemt leiding over van Peter

Vanavond zijn er weer 4 rondes gespeeld in de rapid competitie met tijdshandicap. Peter (die sterke schaker) was er vanavond niet bij en heeft dus zijn koppositie moeten opgeven. Klik op “lees meer” voor het bekijken van de nieuwe ranglijst.

Lees meer

Peter Geurts aan de leiding in rapid competitie met tijdhandicap

Vanavond is de rapid-competitie van start gegaan. Peter Geurts had duidelijk een hele goede avond en wist drie van de vier partijen te winnen. Rijk-Pieter (met slechts 2,5 minuut bedenktijd) haalde dezelfde score maar door het onderling resultaat gaat Peter nu aan de leiding van het klassement.  Klik op “lees meer” om de hele ranglijst te bekijken.

Lees meer

Rapid competitie, na ronde 14 Len nog steeds aan kop

Dat Len nog steeds aan kop staat na 14 rondes is natuurlijk een knappe prestatie. Hij wordt echter op de hielen gezeten door Stan. Kadir is gestegen naar de derde positie, ook een knappe prestatie. Gerald staat op 4 en Tim is ook goed bezig en staat nu op de vijfde plaats. Verder veel verrassende uitslagen. Mooi om te zien dat door die tijdshandicap “de mindere goden” dan wel weten te winnen van “de grootmeesters”.  Hoe zal het slachtveld er uit zien na de volgende ronde?

Lees meer