Rapidcompetitie 4e avond

vrijdag 5-5 was het de 4e avond van de rapidcompetitie. Aangezien Rijk-Pieter en Pieter hun 1/2 finale van de Jurjo Hagen beker speelde konden zij het begin niet meedoen, na een spannende wedstrijd waarin Rijk-Pieter (alweer) aan het langste eind trok schoven zij ook. De andere 1/2 finale moet nog gespeeld worden, dit aangezien John en Marcel hun kwartfinale nog niet gespeeld hebben.

Lees meerRapidcompetitie 4e avond

Rapid met tijdhandicap weer gezellig en spannend

6 januari werden er, tegelijk met de Jurjo Hagen Bekercompetitie, een aantal ronden gespeeld in de rapidcompetitie.
Omdat koploper Stan voor de beker actief was, konden de andere spelers zijn positie aanvallen. Met name Thijs Banken en Kadir Arslan maakten goed gebruik van deze mogelijkheid. En ook Rijk-Pieter, die bij ontbreken van zijn bekeropponent de rapid-competitie met zijn aanwezigheid verblijde, pakten veel punten.
Hieronder de nieuwe tussenstand na in totaal 11 gespeelde ronden.

Lees meerRapid met tijdhandicap weer gezellig en spannend

Pieter van Dijk trotse koploper rapidcompetitie

In de herfstvakantie werden op vrijdag de eerste ronden gespeeld in de rapid-met-tijdhandicapcompetitie. Een flink aantal spelers had de moeite genomen om de strijd aan te gaan. Nadat er uiteindelijk vijf rondes waren gespeeld werd rond half 11 de  eerste tussenstand opgemaakt. Pieter van Dijk was de speler die zich tot kampioen van de avond mocht laten kronen. Stan Jacobs had weliswaar evenveel Keizerpunten, maar verloor een partij, terwijl Pieter ongeslagen bleef. Vlak achter dit tweetal loeren Geert van Tongeren (3) en Kadir Arsan (4) op een foutje van een van beide koplopers. Hieronder vinden jullie de uitslagen en de tussenstand na vijf ronden.

Lees meerPieter van Dijk trotse koploper rapidcompetitie

Rapidkampioenschap met verrassende top 3

Op 1 juli werden de laatste ronden gespeeld in de rapidcompetitie-met tijdhandicap. Door zijn vroegtijdige uitschakeling in de bekercompetitie leek Rijk-Pieter ongenaakbaar richting titel te gaan. Maar hoewel hij het uiteindelijk wel redde, waren het twee jonge honden die hem het vuur na aan de schenen legden. Michiel van Deursen en Len Brands waren ook deze avond in topvorm en wisten knap beslag te leggen op respectievelijk de tweede en derde plek. Kijk hieronder voor de laatste uitslagen en de eindstand

Lees meerRapidkampioenschap met verrassende top 3

Goede Rapid-vrijdag voor Rijk-Pieter

Tegelijk met de  bekerwedstrijden werd ook weer een aantal ronden gespeeld in de rapidcompetitie. Omdat Rijk-Pieter verrassend werd uitgeschakeld in de beker, heeft hij zijn zinnen nu gezet op de rapidtitel. Hoewel hij slechts 2,5 minuut per partij heeft bewees hij ook deze avond weer dat dit voor hem geen onoverkomelijk probleem is. Alle vier de partijen wist hij te winnen en hij pakte daarmee de koppositie.

Lees meerGoede Rapid-vrijdag voor Rijk-Pieter

2e avond rapid-met-tijdhandicap

Tegelijk met de 2e ronde van de bekercompetitie werd vrijdag 8 januari ook de rapidcompetitie met tijdhandicap gespeeld. Doordat de meeste hooggeplaatste spelers nog in de beker actief zijn, was dit een mooie gelegenheid voor de achtervolgers om een sprong in het klassement te maken. De een slaagde daar beter in dan de andere, maar aan het eind van de avond bleek de koploper van de eerste avond nog niet geheel achterhaald; Rijk-Pieter behield de kop. Len Brands deed echter prima zaken! Hieronder de uitslagen van de vier gespeelde rondes en de nieuwe tussenstand.

Lees meer2e avond rapid-met-tijdhandicap