Jeugdcompetitie blijft spannend, Len terug in de top 3

Afgelopen vrijdag werd er op veel borden weer een spannende strijd gestreden. Len en Ivan Wijono speelden tegen elkaar, doordat Len won staat hij nu weer in de top 3. Ook Floris wist opnieuw toe te slaan maar nu moet hij straks tegen de “echte cracks” van Tornado. Want zo werkt de jeugdcompetitie, hoe hoger je op de ranglijst komt, hoe moeilijker het natuurlijk gaat worden om te winnen. Rosa stond in het eindspel ook gewonnen maar omdat de partij te lang duurde kwam de klok er bij. Door de tijdsdruk zag Rosa niet de winnende zetten en even later viel haar vlag. Dat is vervelend om zo te verliezen maar hoort ook bij het schaken.

 

Lees meerJeugdcompetitie blijft spannend, Len terug in de top 3

Floris stoomt gestaag op naar boven in de jeugdcompetitie

Floris Scheepers is 1 van de nieuwe jeugdleden. Hij heeft nog maar 4 partijen gespeeld maar er al wel 3 van de 4 gewonnen. Die zie ik de top 10 wel binnenkomen. Nathan en Rebekka, broer en zus wisten ook allebei hun partij te winnen. Mike wist binnen enkele minuten zelfs de winst al binnen te slepen. Ook Marijn, Meike en Karsten wisten hun partij te winnen. Luc was als laatste nog bezig, met 2 Dames op het bord moest hij toch eigenlijk wel winnen, helaas voor Luc, het werd pat!

Lees meerFloris stoomt gestaag op naar boven in de jeugdcompetitie

Ronde 9 jeugdcompetitie

Met 24 schakers was de interne competitieronde  goed bezet.

Nieuweling Floris was helaas uitgeloot. Koploper Ivan bood Mike het hoofd, waardoor hij riant aan kop blijft. Michiel, Patrick en Len bleven in het spoor door alle drie met wit hun tegenstander te verslaan. Zo blijft het spannend wie dit jaar zich koploper mag noemen tijdens kerstvakantie.

Lees verder voor alle uitslagen en standen…..

Lees meerRonde 9 jeugdcompetitie

Michiel en Len zetten achtervolging in op koplopers Wijono

het is wel wennen voor Michiel, twee jaar samen met Len aan het front en nu mengen de gebroeders Wijono zich aan kop.

Aangezien Michiel tegen Ivan moest kon hij dichter komen qua punten bij de koppositie, er moest nog wel gespeeld en gewonnen worden. Len mocht tegen Patrick, zodat de top 4 dus tegen elkaar geloot had.

Veel nieuwe gezichten in de interne jeugdcompetitie. Vanavond was Sid voor het eerst en hij mocht tegen een andere nieuwkomer Dennis. Beide zijn uit het goede schaakhout gesneden, ze maakte er een spannende pot van waarbij Sid aan het langste eindje trok. Mooie binnenkomer voor hem.

Geen verrassende uitslagen zijn er te melden en Michiel en Len komen dichterbij nummer 1. Zowel Michiel als Len wisten te winnen. Ivan blijft echter onbedreigd aan kop.

Tot volgende week, ondanks Leste Mert is er op vrijdagavond gewoon een schaakles.

Klik verder voor alle uitslagen en de stand.

Lees meerMichiel en Len zetten achtervolging in op koplopers Wijono