Weggeefschaaktitel prooi voor Nick van Dijk

Nog één titel was te vergeven dit seizoen. Vrijdag 26 juni werden de laatste drie rondes gespeeld voor de weggeefschaakcompetitie. Het klinkt simpel: geef zo snel mogelijk al je stukken weg, inclusief koning.

Maarrrrrr, er komt toch best nog wat bij kijken om dat op een goede manier te doen. Voor je het weet heeft je tegenstander een mooie zet gevonden die jou tot slaan dwingt. Want dat is de essentie: slaan MOET!

Lees meerWeggeefschaaktitel prooi voor Nick van Dijk

Weggeefschaakcompetitie ronde 6

Vrijdag 5 juni werd de 6e ronde in de weggeefschaakcompetitie gespeeld. Vanwege de Drutense avondvierdaagse waren behoorlijk wat kinderen afwezig, maar gelukkig ook nog genoeg spelers die elkaars stukken van het bord konden slaan.

Hieronder vinden jullie de uitslagen en nieuwe tussenstand. Tijdens de examenavond zullen de laatste ronde(n) gespeeld worden. Na deze ronde staat Nick van Dijk op kop. In de top  10 staan vijf spelers zonder nederlaag! Kijk gauw voor de uitslagen en stand.

Lees meerWeggeefschaakcompetitie ronde 6

Weggeefschaak jeugd, ronde 5

Vrijdag 1 mei werd al weer de vijfde ronde weggeefschaak gespeeld. Altijd leuk om eens een keer je stukken zo snel mogelijk te zien kwijt te raken… hoewel?

Aan de kop blijft het ongemeen spannend. Doordat koplopers Michiel en Nick onderling elk een partij wisten te winnen, sloop Coendert naar de koppositie. In juni volgt nog een zesde ronde en dan zullen we weten wie de winnaars worden.

Lees meerWeggeefschaak jeugd, ronde 5

Weggeefschaak ronde 4 3 april 2015

het was alweer de 4e ronde van weggeefschaakcompetitie dit jaar. Het was een spannende avond met verrassende uitslagen. Mika wist Bart een punt af te snoepen en Thomas wist zelfs Suzan te verslaan. Marijn wist ook te winnen van Tijn. Aan het einde van de avond bleek dat er een nieuwe aanvoerder van de ranglijst is, namelijk Nick. Ivan Wijono is van de 1e naar de 7e plaats teruggezakt. De strijd in deze competitie is zeer spannend. Op 1 mei zal de beslissing vallen wie zich dit jaar kampioen van het weggeven mag noemen.

Klik verder voor uitslagen en stand.

Lees meerWeggeefschaak ronde 4 3 april 2015

Uitslagen weggeefschaken

Oeps… de uitslagen van de derde weggeefschaakavond bij de jeugd zijn vorige week niet op de site geplaatst. Natuurlijk moeten die er wel op, want we willen natuurlijk wel weten wie er straks aan het eind van het seizoen met de prijzen van door gaat. Omdat het jeugdteam een externe wedstrijd speelde, ontbraken enkele topfavorieten. Een mooie kans dus voor de rest om hun slag te slaan. Klik snel door om te zien of en zo ja WIE dat gelukt is….

Lees meerUitslagen weggeefschaken

Weggeefschaak

Er  werd weer flink wat weggegeven vanavond. Normaal is dat niet slim,  maar als er weggeefschaak gespeeld wordt, dan MOET het juist. Sommige jeugdschakers vinden het maar niks, maar het is toch wel degelijk zeer leerzaam. Vaak loont het de moeite om goed te kijken op welke wijze je je stukken weggeeft of juist die van de tegenstander slaat.

Er worden in deze competitie wel steeds twee partijen gespeeld omdat meestal wit voordeel heeft omdat hij begint.

Lees meerWeggeefschaak

Eerste ronde weggeefschaak druk bezet

Vrijdag 3 oktober werd de eerste ronde van het weggeefschaaktoernooi gespeeld. In totaal werden 16 partijen(!)  gespeeld, volgens mij een record? Hoe dan ook, met zoveel deelnemers zal het hopelijk ook dit jaar een spannende aangelegenheid worden. Heersend weggeefschaakkampioen Coendert Vleemining begon weer goed. Tegen Patrick Wijono wist hij zijn twee partijen te winnen. Maar meer schakers wisten een keer met wit en een keer met zwart te winnen. Klik snel door voor alle uitslagen en de eerste tussenstand.

Lees meerEerste ronde weggeefschaak druk bezet