Pakjesschaak – Weggeefschaak

Op 4 december werd er traditioneel weer geschaakt in Sinterklaassfeer bij Tornado. Deze keer geen Sinterklaas of zwarte Piet op de club, maar gewoon een onderling toernooi weggeefschaak. Het lijkt zo makkelijk, al je stukken weggeven, maar het valt toch nog niet mee in de praktijk!

Tien jonge schakers bonden de strijd aan met elkaar. Na zes ronden stonden er drie kinderen op de gedeelde 1e plaats; Floris Scheepers, Ivan Wijono en Tijn Gerrits. Alle drie verloren ze 1 partij en wonnen ze er 5. Op weerstandspunten werd Tijn de winnaar van de avond. Naast de pepernoten en ander snoepgoed was er voor alle deelnemers een leuk presentie. Tijn kreeg als winnaar ook nog een zakschaakspel om zijn schaakskills verder te ontwikkelen.

 

Variantencompetitie jeugd

De laatste avond van het jeugdschaak en aangezien er veel schakers reeds op vakantie waren geen les en competitie maar de variantencompetitie.

3 Ronde weggeefschaak. Tegen je natuur in je stukken weggeven is niet voor iedereen gegeven, Nathan blijkt er goed in te zijn, na 4 ronde gaat hij aan kop met Tijn als runner-up. Alles is nog mogelijk in deze variantencompetitie.

Prettige feestdagen en tot 2019.

Lees meer

variantencompetitie jeugd ronde 1

een keer net wat anders bij het schaken, je moet je stukken weggeven. Dit is niet te vergelijken met normaal schaak, maar wel goed voor oplossend denken. Wie is er als eerste al zijn stukken kwijt en slaan is altijd verplicht.

Ook zullen we in deze variantencompetitie andere vormen van schaak aan bod laten komen.

We zullen zien wie deze competitie gaat winnen.

Lees meer

Weggeefschaak ronde 2

De jeugd speelde vrijdag de tweede ronde van de weggeefschaakcompetitie. Een flink aantal partijen werd gespeeld en het blijkt toch steeds een kunst om je stukken zo handig mogelijk weg te geven.

Lees meer

Eerste ronde weggeefschaak bij de jeugd

Na een afwezigheid wordt er dit jaar toch weer een weggeefschaakcompetitie gehouden. Als het goed is leer je ook door het op tactische en slimme wijze weggeven van je stukken om beter te combineren en uiteindelijk ook te schaken.

De uitslagen en de eerste tussenstand vinden jullie hieronder.

Lees meer

Weggeefschaaktitel prooi voor Nick van Dijk

Nog één titel was te vergeven dit seizoen. Vrijdag 26 juni werden de laatste drie rondes gespeeld voor de weggeefschaakcompetitie. Het klinkt simpel: geef zo snel mogelijk al je stukken weg, inclusief koning.

Maarrrrrr, er komt toch best nog wat bij kijken om dat op een goede manier te doen. Voor je het weet heeft je tegenstander een mooie zet gevonden die jou tot slaan dwingt. Want dat is de essentie: slaan MOET!

Lees meer

Weggeefschaakcompetitie ronde 6

Vrijdag 5 juni werd de 6e ronde in de weggeefschaakcompetitie gespeeld. Vanwege de Drutense avondvierdaagse waren behoorlijk wat kinderen afwezig, maar gelukkig ook nog genoeg spelers die elkaars stukken van het bord konden slaan.

Hieronder vinden jullie de uitslagen en nieuwe tussenstand. Tijdens de examenavond zullen de laatste ronde(n) gespeeld worden. Na deze ronde staat Nick van Dijk op kop. In de top  10 staan vijf spelers zonder nederlaag! Kijk gauw voor de uitslagen en stand.

Lees meer

Weggeefschaak jeugd, ronde 5

Vrijdag 1 mei werd al weer de vijfde ronde weggeefschaak gespeeld. Altijd leuk om eens een keer je stukken zo snel mogelijk te zien kwijt te raken… hoewel?

Aan de kop blijft het ongemeen spannend. Doordat koplopers Michiel en Nick onderling elk een partij wisten te winnen, sloop Coendert naar de koppositie. In juni volgt nog een zesde ronde en dan zullen we weten wie de winnaars worden.

Lees meer

Weggeefschaak ronde 4 3 april 2015

het was alweer de 4e ronde van weggeefschaakcompetitie dit jaar. Het was een spannende avond met verrassende uitslagen. Mika wist Bart een punt af te snoepen en Thomas wist zelfs Suzan te verslaan. Marijn wist ook te winnen van Tijn. Aan het einde van de avond bleek dat er een nieuwe aanvoerder van de ranglijst is, namelijk Nick. Ivan Wijono is van de 1e naar de 7e plaats teruggezakt. De strijd in deze competitie is zeer spannend. Op 1 mei zal de beslissing vallen wie zich dit jaar kampioen van het weggeven mag noemen.

Klik verder voor uitslagen en stand.

Lees meer

Uitslagen weggeefschaken

Oeps… de uitslagen van de derde weggeefschaakavond bij de jeugd zijn vorige week niet op de site geplaatst. Natuurlijk moeten die er wel op, want we willen natuurlijk wel weten wie er straks aan het eind van het seizoen met de prijzen van door gaat. Omdat het jeugdteam een externe wedstrijd speelde, ontbraken enkele topfavorieten. Een mooie kans dus voor de rest om hun slag te slaan. Klik snel door om te zien of en zo ja WIE dat gelukt is….

Lees meer