Schoolschaakkampioenschappen voor Druten en West Maas en Waal: WOENSDAG 8 FEBRUARI 2017

Op woensdag 8 februari 2017 wordt weer het Schoolschaakkampioenschap voor basisscholen uit de gemeenten Druten en West Maas  en Waal gehouden. Iedere basisscholier uit een van beide gemeenten die (een beetje) kan schaken is van harte uitgenodigd!  Het is een individueel toernooi, waar ingedeeld wordt met het Zwitsers systeem (je speelt dan tegen kinderen die even punten hebben als jijzelf).

De speellocatie is : IKC De Kubus, Irenestraat 3, 6651 XK Druten (bovenverdieping)

Tijd :  Van 13.30 tot 17.00 uur.  Zaal open: 13.15 uur.  Aanmelden tussen 13.15 en 13.25 uur

Inschrijfgeld :  € 2,= per deelnemer te betalen bij aankomst in de zaal.   Inschrijven kan – bij voorkeur – per school of individueel tot uiterlijk 7 februari 12.00 uur op e-mail adres: schoolschaken@svtornado.nl Graag vermelden: school, voor- en achternaam leerling en groep.

Van elke gemeente plaatst 1 school zich voor de halve finale van het Schoolschaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond. Deze scholen mogen zich kampioen van hun gemeente noemen en ontvangen elk een wisselbeker. De beste vier spelers van elke school tellen mee voor het schoolkampioenschap. Maar ook met minder deelnemers van één school kun je uiteraard meespelen!

Verder zijn er mooie individuele prijzen te winnen en krijgt iedere deelnemer wat lekkers en een aandenken!


Schoolschaken 11 februari 2015

Op 11 februari werd het 4e schoolschaaktoernooi van SV Tornado gehouden. Dit is een voorronde voor de 1/2 finale van de OSBO.  Het was helaas wat minder druk dan de vorige jaren, maar zeker niet minder gezellig. 22 Kinderen van 4 verschillende scholen ontmoetten elkaar op het bord met de 64 velden.

Lees meer

‘t Geerke op 1/2 finale schoolschaakkampioenschap 2014

Dit jaar was het voor het eerst dat ‘t Geerke de overal kampioen werd van het schoolschaken in Gemeente Druten en West Maas en Waal. Vandaar dat we op zaterdag 15 maart naar de halve finale van het OSBO district zijn geweest. Vorig jaar waren Nick van Dijk en Jason Wijono ook nog van de partij, de overige schakers van toen zijn dit jaar weer van de partij, namelijk Ivan Engelen, Patrick Wijono en Suzan van Dijk. Met 3 gewonnen, 2 remise en 2 verloren partijen haalde we toen een 4e plek. Klik verder voor het volledig verslag.

Lees meer

‘t Geerke op 1/2 finale schoolschaakkampioenschap 2013

Op 16-03-2012 om 11:00 was het verzamelen bij ‘t Geerke om te vertrekken naar de halve finale schoolschaakkampioenschap 2013 in Ede. Deelnemers vanuit ‘t Geerke zijn:  Jason en Patrick Wijono, Nick en Suzan van Dijk en Ivan Engelen. Alle zijn jeugdleden van SV Tornado. Klik verder voor het volledig verslag.

Lees meer

Uitslagen schoolschaaktoernooi

Na een geweldige schaakmiddag bleek De St. Lambertusschool de best schakende basisschool van de gemeente West Maas en Waal. ‘t Geerke presteerde het beste van de scholen in de gemeente Druten. Individueel winnaar was Len Brands, tweede werd Patrick Wijono en de derde prijs was voor Tom Bello. Binnenkort komt er een uitgebreid verslag met foto’s op deze site. Klik op lees verder voor de uitslagen.

Lees meer