Tornado 3 koppositie-af ja?

Druten, 23 februari 2018.

Het is weer even geleden dat Tornado 3 geschaakt heeft. Kadir is inmiddels in een heuse vormcrisis geraakt, Stan daar rekenen we op, maar die is al 2 maanden zoek, ook niks meer van vernomen, Marc hetzelfde verhaal, al heb ik hem een keertje gezien, Jurjo heeft van mij gewonnen, maar gaf zomaar een stuk weg tegen Thijs…. en de koppositie is inmiddels ook weg en dat zonder nog maar een stuk aangeraakt te hebben. klik verder………………………………….

Lees meerTornado 3 koppositie-af ja?

Ippon- Fluit vloert judoka

Dames en heren, we zijn weer terug van weggeweest. Jullie dachten dat het afgelopen was he? Na die historische wedstrijd van twee jaar geleden in Wageningen. Die strijd waarover destijds teamcaptain Thijs Banken een lyrisch verslag had geschreven over het halve punt dat Marc Fluit als een leeuw binnen had gesleept in een vrijwel kansloze positie en zodoende Tornado aan de overwinning had geholpen. Een legendarische foto van een legendarische dag met Harry Bergsma als boegbeeld van de geuzenfloot van Thijs Banken, werd deze overwinning tot diep in de nacht gevierd.

Lees meerIppon- Fluit vloert judoka

De kat knijpen in het donker, UVS 8 vs Tornado 3

Afgelopen donderdag moesten de mannetjesputters van Tornado 3 aantreden tegen het achtste team van UVS. Omdat Rob overuren moest maken en niet op tijd kon zijn, hebben we Pieter als invalskracht ingehuurd tegen een heel redelijk tarief. Het was duidelijk te merken dat UVS nog maar zeer kort gebruik maakte van hun nieuwe speellocatie; Café Groenewoud aan de Groesbeekseweg in Nijmegen. Omdat het café vol zat moesten we spelen in het koetshuis (La Caleche) achter Café Groenewoud. Aangezien het beneden helemaal vol zat moesten wij uitwijken naar een (zo goed als) onverlichte zolder op de bovenverdieping van La Caleche. Van de 8 aanwezige lampen waren er slechts 2 die werkten.  Stilletjes hoopten wij dat de voorbereidingen van UVS 8 van hetzelfde niveau zou zijn als de voorbereiding van deze schaakavond. Het was toch een kleine moeite geweest om er wat nieuwe lampen in te draaien.

Lees meerDe kat knijpen in het donker, UVS 8 vs Tornado 3

Wat is er toch met Tornado 3 aan de hand? Het gonst inmiddels van de (valse) geruchten…

Op deze website staan alweer vele leuke verslagen te lezen over de prestaties van de verschillende teams van Tornado in de OSBO competitie. Alleen het team Tornado 3 hult zich tot dusverre in stilzwijgen. Wat is er toch aan de hand bij Tornado 3. Vanwaar deze geheimzinnigheid?

Lees meerWat is er toch met Tornado 3 aan de hand? Het gonst inmiddels van de (valse) geruchten…

“Laat mij nou met wit spelen, dan ben ik lekker vroeg thuis”

Afgelopen vrijdag speelde Tornado 3 een thuiswedstrijd tegen het jeugdteam (11j) van ASV.  Na een wekenlange bestudering en een diepgaande analyse van deze tegenstander, was er weer een zeer doordachte opstelling uit de hoge hoed getoverd.  Dick zou spelen op het eerste bord (met zwart) en schrijver dezes op het tweede bord (met wit dus). Voorafgaande aan de wedstrijd kwam Dick op me af met het verzoek om te wisselen. Hij wilde graag met wit spelen zodat hij lekker vroeg thuis zou zijn. Aanvankelijk ontging mij de logica daarvan, maar Dick had natuurlijk volkomen gelijk. Wit begint en na iedere zet van zwart is wit weer als eerste aan zet. Daar is natuurlijk geen spelt tussen te krijgen…. of toch?

Lees meer“Laat mij nou met wit spelen, dan ben ik lekker vroeg thuis”

Tornado 3 zingt uit volle borst, maar wel een toontje lager…

Donderdag 19 februari moest Tornado 3 een uitwedstrijd spelen tegen ASV 12. Vol goede moed gingen we op weg naar Arnhem. We hadden al gezien dat bijna alle spelers van ASV 12 een lagere rating hadden dan de spelers van Tornado 3. Dit kon dus gewoon niet fout gaan. We waren eigenlijk al zeker van onze overwinning en zaten in de auto al “we are the champions” te zingen. Het liep echter net een klein beetje anders.

Lees meerTornado 3 zingt uit volle borst, maar wel een toontje lager…