De negentiende IJsco “schaaknacht” voor de jeugd komt er weer aan.

IJSCO "Schaaknacht"Donderdag 27 december gaan we alweer voor de negentiende keer de IJsco “schaaknacht” voor de jeugd organiseren. Een vet, cool, schaaktoernooi voor de jeugd met heel erg veel prijzen en voor iedereen een leuk aandenken. De eerste aanmeldingen uit Arnhem, Apeldoorn, Ede en Nijmegen zijn al binnen. Wacht dus niet te lang met het aanmelden want het maximum aantal deelnemers is 80 en vol is vol.
Aanmelden kun je doen door een mailtje te sturen naar: schaaknacht@svtornado.nl 

Lees meerDe negentiende IJsco “schaaknacht” voor de jeugd komt er weer aan.

Matthijs van Dodeweerd wint IJsco “schaaknacht”

Ondanks het feit dat er iets minder deelnemers waren door “concurrerende” toernooien in deze Kerstvakantie, was iedereen het er na afloop over eens dat het toch weer een geslaagd toernooi was. In de A groep zaten drie toptalenten van Tornado, Mike, Michiel en Len. Helaas bleek het niveau in deze groep net iets te hoog en grepen zij naast de prijzen. In de overige groepen deden de spelers van Tornado het prima. In de B groep eindigde Patrick Wijono als eerste en Bart van Enckevort als derde.  In poule D won Stijn Groot de eerste prijs en hij was (terecht) zo trots als een aap. Tijn Gerrits werd in deze groep derde. Ook in poule E ging de hoofdprijs naar een speler van Tornado; Jesper van den Berk. Twan Driessen pakte in deze groep de derde prijs. Chapeau!

Lees meerMatthijs van Dodeweerd wint IJsco “schaaknacht”

11 jarige Lise Heskes wint IJsco “schaaknacht”. Bart van Enckevort en Jasper de Jong winnen in hun groep.

Er waren dit jaar iets minder deelnemers dan de afgelopen jaren en we hadden wat opstartproblemen met een haperende printer maar desondanks was de zeventiende IJsco “schaaknacht” wederom een groot succes, uiterst spannend en bovenal erg gezellig. De talenten van Tornado (Patrick Wijono, Len Brands en Michiel van Deursen) hadden de eer om deze keer in de hoogste groep hun kunsten op de 64 velden te demonstreren. Het werd voor hen een zeer zware avond, want de tegenstand was stevig. Dat Lise Heskes kan schaken had de schrijver van dezes vorig jaar al gemerkt toen hij niet verder kwam dan een remise tegen de toen nog maar 10 jarige Lise, in de OSBO competitie.

Lees meer11 jarige Lise Heskes wint IJsco “schaaknacht”. Bart van Enckevort en Jasper de Jong winnen in hun groep.

17e IJsco “schaaknacht” voor de jeugd

Op woensdagavond 28 december a.s. organiseert schaakvereniging Tornado alweer voor de zeventiende keer een schaaknacht voor jeugdschakers tot en met 20 jaar. Sinds 2009 vindt dit schaakfestijn plaats onder de vlag van de IJsco-toernooien, die door diverse schaakverenigingen uit het gebied van de Oostelijke Schaakbond (Gelderland en Overijssel) worden georganiseerd. De deelnemers komen ook voornamelijk uit het Osbo-gebied. De schaakactiviteit vindt plaats in cultureel centrum D’n Bogerd in Druten. Om mee te doen hoeft de jeugd geen lid te zijn van een schaakvereniging.

Lees meer17e IJsco “schaaknacht” voor de jeugd