Karsten Dam (Sv De Stelling) wint 23e Schaaknacht

Woensdag 27 december werd het jaarlijkse jeugdschaaktoernooi van Tornado gehouden; de Schaaknacht. 33 Schakers waren rond half vijf aanwezig om hun kunsten op het schaakbord te tonen. Met een sterk bezette A-groep beloofde het een spannende middag/avond te worden.

Maar ook de wat minder ervaren schakers lieten in de andere groepen zien dat er ook de komende jaren nog talent genoeg aankomt in de Osbo.

Lees meer

Affiche Schaaknacht

Op woensdag 27 december wordt de Tornado Schaaknacht georganiseerd. Klik op de link hierna voor alle informatie!!

Affiche-Schaaknacht 2023_2024

 

Wij hopen op een grote deelname van onze eigen jeugd natuurlijk!

 

Namens de organisatie,

Stan Jacobs

Len Brands wint 20 ste “schaaknacht” voor de jeugd

Dit jaar waren er maar liefst 42 deelnemers, 3 meer dan vorig jaar. En de jeugd van Tornado deed het fantastisch, velen zijn dan ook in de prijzen gevallen. Er waren deelnemers uit Ede en Apeldoorn maar ook uit Eindhoven en Hengelo waren jonge schakers afgereisd naar het Land van Maas en Waal om mee te doen aan alweer de twintigste editie van de “schaaknacht” voor de jeugd.

Lees meer

De 20 ste IJsco “schaaknacht” voor de jeugd komt er aan!

IJSCO "Schaaknacht"Dit jaar zal Tornado op maandag 30 december alweer voor de 20 ste keer de schaaknacht voor de jeugd gaan organiseren. Ieder jaar is dit weer een leuk en gezellig schaaktoernooi in het midden van de kerstvakantie. Er zijn veel prijzen te winnen en voor iedere deelnemer is er een gratis aandenken. Ook dit jaar zitten we weer in Cultureel centrum De Bogerd, van Heemstraweg 53, 6651 KH Druten. De zaal is open vanaf 16.00 uur en om 17.00 uur beginnen we met de eerste ronde. De prijsuitreiking zal rond 21.30 uur plaatsvinden en de deelnamekosten zijn slechts 5 euro. Je mag niet ouder zijn dan 20 om mee te mogen doen. Het maximaal aantal deelnemers is 72.
Je kunt jezelf aanmelden door een mailtje te sturen naar: schaaknacht@svtornado.nl of bel naar 06 42825552.

Stein van Tol winnaar IJsco “schaaknacht”, Michiel tweede en Len derde.

Het was weer een zeer geslaagde (negentiende) “schaaknacht” voor de jeugd, met iets meer deelnemers dan vorig jaar. In de hoogste groep (A) was het zeer spannend. Uiteindelijk is deze groep gewonnen door Stein van Tol uit Wijchen. Michiel van Deursen en Len Brands, de jeugdtalenten van Tornado, stonden precies gelijk na de laatste ronde op een gedeelde tweede plaats. Ook op weerstandspunten stonden ze gelijk en zo ook op onderling resultaat. Daarom moesten zij nog een barrage spelen. (2 extra hele korte partijen) Die eindigde vervolgens in 1-1. Tsja, dan maar lootjes trekken. Michiel werd toen tweede en Len derde. Maar er gebeurde nog veel meer in de andere groepen. Alle uitslagen volgen nog.

 

 

Matthijs van Dodeweerd wint IJsco “schaaknacht”

Ondanks het feit dat er iets minder deelnemers waren door “concurrerende” toernooien in deze Kerstvakantie, was iedereen het er na afloop over eens dat het toch weer een geslaagd toernooi was. In de A groep zaten drie toptalenten van Tornado, Mike, Michiel en Len. Helaas bleek het niveau in deze groep net iets te hoog en grepen zij naast de prijzen. In de overige groepen deden de spelers van Tornado het prima. In de B groep eindigde Patrick Wijono als eerste en Bart van Enckevort als derde.  In poule D won Stijn Groot de eerste prijs en hij was (terecht) zo trots als een aap. Tijn Gerrits werd in deze groep derde. Ook in poule E ging de hoofdprijs naar een speler van Tornado; Jesper van den Berk. Twan Driessen pakte in deze groep de derde prijs. Chapeau!

Lees meer

11 jarige Lise Heskes wint IJsco “schaaknacht”. Bart van Enckevort en Jasper de Jong winnen in hun groep.

Er waren dit jaar iets minder deelnemers dan de afgelopen jaren en we hadden wat opstartproblemen met een haperende printer maar desondanks was de zeventiende IJsco “schaaknacht” wederom een groot succes, uiterst spannend en bovenal erg gezellig. De talenten van Tornado (Patrick Wijono, Len Brands en Michiel van Deursen) hadden de eer om deze keer in de hoogste groep hun kunsten op de 64 velden te demonstreren. Het werd voor hen een zeer zware avond, want de tegenstand was stevig. Dat Lise Heskes kan schaken had de schrijver van dezes vorig jaar al gemerkt toen hij niet verder kwam dan een remise tegen de toen nog maar 10 jarige Lise, in de OSBO competitie.

Lees meer

17e IJsco “schaaknacht” voor de jeugd

Op woensdagavond 28 december a.s. organiseert schaakvereniging Tornado alweer voor de zeventiende keer een schaaknacht voor jeugdschakers tot en met 20 jaar. Sinds 2009 vindt dit schaakfestijn plaats onder de vlag van de IJsco-toernooien, die door diverse schaakverenigingen uit het gebied van de Oostelijke Schaakbond (Gelderland en Overijssel) worden georganiseerd. De deelnemers komen ook voornamelijk uit het Osbo-gebied. De schaakactiviteit vindt plaats in cultureel centrum D’n Bogerd in Druten. Om mee te doen hoeft de jeugd geen lid te zijn van een schaakvereniging.

Lees meer