Nagekomen bericht: 5e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

Ik werd er dit weekend op gewezen dat de uitslagen en de nieuwe stand van de Jurjo Hagen bekercompetitie nog niet op de website stonden. Oeps..

Dus bij deze alsnog deze omissie opgelost. Er werden op vrijdag 28 februari maar vijf wedstrijden gespeeld, want het was tenslotte ook carnavalsvakantie. Wellicht dat enkele schakers hun kiel nog niet hadden uitgetrokken (?), maar de wel aanwezige spelers gingen er eens goed voor zitten.

Lees meerNagekomen bericht: 5e ronde Jurjo Hagen bekercompetitie

Forse wijzigingen in de Interne Competitie, maar liefst 3 jeugdspelers in de top 5!

Doordat de leenpunten en de resultaten van de externe partijen nog niet goed waren verwerkt, zaten er wat foutjes in de ranglijst. Stan heeft vanavond alles keurig hersteld en dat levert ineens een geheel nieuwe ranglijst op. John staat nog steeds (heel stevig) op de eerste plaats. Maar verder is de lijst flink gewijzigd. Michiel en Len staan respectievelijk op de tweede en derde plaats. Ook voor Thijs pakt de herberekening goed uit, hij is gestegen naar de vierde plaats en Tim maakte ook een flinke sprong door op te schuiven naar de vijfde plek in de Interne Competitie. Vanavond waren er slechts vijf partijen in de interne competitie omdat er twee viertallen voor de SOS-competitie mochten spelen. Dus acht spelers waren niet beschikbaar voor de interne competitie.

Lees meerForse wijzigingen in de Interne Competitie, maar liefst 3 jeugdspelers in de top 5!

John begint steeds meer op Rijk-Pieter te lijken UPDATE MET NIEUWE STAND

We bedoelen hier natuurlijk niet het uiterlijk van John, of zijn karakter, maar zijn prestaties achter het schaakbord. Toen Rijk-Pieter nog lid was van Tornado, was de strijd in de interne competitie om de eerste plaats niet echt spannend. Hij won alles en ook nog eens met 2 vingers in zijn neus. John speelde afgelopen vrijdag tegen een andere topper, Arnold dus. Maar John wist wederom te winnen. Zijn score is 96,2 procent. 13 partijen gespeeld, waarvan 12 gewonnen en 1 remise. Zo’n score haalt Magnus Carlsen zelfs niet vaak, maar ja die heeft natuurlijk ook wel wat (nog) sterkere tegenstanders. Wel mooi om te zien dat de jeugd van Tornado ook flink aan het scoren is. Michiel staat op de tweede plaats en Len op de derde. En ook Tim staat in de top 10. De opkomst was afgelopen vrijdag ook meer dan goed te noemen, maar liefst 22 deelnemers.
Ps. De leenpunten zijn in deze uitslag misschien nog niet verwerkt, hoorde ik zojuist. Het kan dus zijn dat de ranglijst er na volgende week heel anders uitziet.

Lees meerJohn begint steeds meer op Rijk-Pieter te lijken UPDATE MET NIEUWE STAND

Rapidcompetitie, Len Brands in topvorm

Vanavond is de tweede ronde gespeeld in de rapid-competitie met tijdshandicap met verrassende uitslagen. Maar dat is natuurlijk ook niet zo gek als de betere spelers minder tijd krijgen. Dat maakt het natuurlijk ook juist zo leuk. Zo hebben “de mindere goden” ook kans om te winnen van “de grootmeesters”.
Len heeft duidelijk de goede vorm te pakken. Vorige week wist hij in de hoogste groep van de schaaknacht de winst te pakken en werd daarmee de winnaar van de 20 ste schaaknacht voor de jeugd. Vanavond bewees hij dat de jeugd de toekomst heeft want hij staat ongedeeld op de eerste plaats. Maar…er komen nog meer rondes. De vraag is dan ook of hij deze plaats zal weten te behouden.

Lees meerRapidcompetitie, Len Brands in topvorm

Seniorencompetitie 25-10-2019

Om mijn vorm te hervinden wil ik graag tegen de betere schakers onder ons schaken, toen Arnold uit de bus rolde was ik dan ook tevreden met de loting. Ik was wel zwart, je kunt niet alles hebben.

In een partij waarin eerst Arnold beter was en daarna ik verrassend terugkwam was het in eindspel eigenlijk remise, totdat de klok van Arnold anders aangaf. Winst dus door de klok,

De andere partijen heb ik fragmenten van gezien. Enver moest de zijn meerdere erkennen in Tim. Een dubbele aanval op paard die Enver over het hoofd gezien had werd hem fataal.

Len tegen Geert werd remisie, ook nog eens voor 21:30. Ook Freek en Marinus speelden remisie, de partij stond in ieder geval wel in vuur en vlam. Veel penningen over en weer met dus geen winnaar als gevolg. Wel een mooi resultaat voor Freek, die zijn draai begint te vinden in de seniorencompetitie.

Coendert en Thijs waren niet bij de les, en beide verloren dan ook snel hun partij. Peter en Kadir nemen dus de punten in ontvangst.

Carlo speelde een goede partij, maar Kees was toch en maatje te groot deze avond. Kees begint zijn oude vorm van vroeger te hervinden, dus wie weet waar dit eindigt dit seizoen.

Klik verder voor uitslagen en stand……….

Lees meerSeniorencompetitie 25-10-2019

Jan de Haas; “the come back kid” van Tornado

In het jaar 1968  -de huidige voorzitter was nog niet geboren- precies 1 jaar na de oprichting van SV Tornado, werd de toen nog slechts 15 jarige Jan de Haas al tweede in de interne competitie. Enkele jaren later, na het gedenkwaardige schaakjaar 1972 van de match Fischer – Spasski, werd Jan de Haas voor het eerst clubkampioen van Tornado. (seizoen 1972-1973).
In de jaren daarna is Jan nog (minstens) 7 maal clubkampioen geworden. Misschien zelfs vaker maar omdat er van enkele jaren helaas nog steeds wat uitslagen ontbreken weten we dat niet. Na een jarenlange afwezigheid is Jan enkele jaren geleden teruggekeerd bij Tornado en dat hij het schaken tijdens die afwezigheid niet is verleerd, bewees hij afgelopen vrijdag. Klik op “lees meer”om te lezen hoe Jan afgelopen vrijdag de finale tegen Marcel Lever naar zijn hand wist te zetten en natuurlijk ook de uitslagen van de overige partijen in deze extra ronde.

Lees meerJan de Haas; “the come back kid” van Tornado