Finale Jurjo Hagen bekercompetitie reprise van het vorig jaar

Gisteravond werd in Beuningen de tweede halve finalepartij gespeeld tussen Stan Jacobs en Marcel Lever. Afgelopen vrijdag kruisten Jan de Haas en Rijk-Pieter Hofstede al de degens. In die partij werd het naar een spannende strijd remise. Rijk-Pieter bleek in de rapidpartijen echter te sterk, waardoor hij volgende week vrijdag, 25 mei, zijn titel kan verdedigen. De tegenstander moest komen uit de partij tussen Marcel Lever en Stan Jacobs. Na de klik weet je meer (of je leest de kop van het artikel even natuurlijk 😉 ).

Lees meerFinale Jurjo Hagen bekercompetitie reprise van het vorig jaar

Kadir lijkt in uitstekende vorm, gestegen naar de derde plaats!

Vorige week speelde Kadir remise tegen John Alblas, de huidige nummer 2 op de ranglijst. Afgelopen vrijdag versloeg Kadir Michiel, die in hevige tijdnood kwam. Zou het allemaal geluk zijn of zit Kadir thuis “stiekem” schaakboeken te bestuderen? Ook nieuweling Suzanne Scheepers boekte in recordtijd haar tweede overwinning op rij. Thijs mocht aantreden tegen John. Zou laatstgenoemde zijn  vorm hebben terug gevonden? 

Lees meerKadir lijkt in uitstekende vorm, gestegen naar de derde plaats!

Suzanne Scheepers maakt verrassend debuut bij het duo schaken én in de interne competitie.

Na een zeer geslaagde en gezellige duo-schaakavond voor de jeugd begon de interne competitie iets later als normaal. Bij het duo schaken kwam overigens een verrassende winnaar uit de bus. De meesten hadden hun geld ingezet op de gebroeders Wijono. Of zouden Thijs Banken en zoon Pieter dit keer dan eens voor de overwinning gaan? Of de van der Dijkjes? Nope, Floris Scheepers met moeder Suzanne werden de verrassende winnaars van het duo schaken. Suzanne had onlangs laten weten dat ze ook wel eens mee wilde doen aan de seniorencompetitie. Zij speelde vanavond haar eerste partij tegen de ervaren Femke Janssen. Suzanne ging er echter wederom met de winst vandoor. Stan Arts was tot dusver ongeslagen en had dus nog een score van 100%. Vanavond mocht hij de degens kruisen met Rijk Pieter. De vraag is dan natuurlijk of hij die geweldige score zou weten te behouden. Klik op de “lees meer” voor alle uitslagen en de nieuwe ranglijst. 

Lees meerSuzanne Scheepers maakt verrassend debuut bij het duo schaken én in de interne competitie.