Rapidcompetitie, Len Brands in topvorm

Vanavond is de tweede ronde gespeeld in de rapid-competitie met tijdshandicap met verrassende uitslagen. Maar dat is natuurlijk ook niet zo gek als de betere spelers minder tijd krijgen. Dat maakt het natuurlijk ook juist zo leuk. Zo hebben “de mindere goden” ook kans om te winnen van “de grootmeesters”.
Len heeft duidelijk de goede vorm te pakken. Vorige week wist hij in de hoogste groep van de schaaknacht de winst te pakken en werd daarmee de winnaar van de 20 ste schaaknacht voor de jeugd. Vanavond bewees hij dat de jeugd de toekomst heeft want hij staat ongedeeld op de eerste plaats. Maar…er komen nog meer rondes. De vraag is dan ook of hij deze plaats zal weten te behouden.

Lees meerRapidcompetitie, Len Brands in topvorm

Seniorencompetitie 25-10-2019

Om mijn vorm te hervinden wil ik graag tegen de betere schakers onder ons schaken, toen Arnold uit de bus rolde was ik dan ook tevreden met de loting. Ik was wel zwart, je kunt niet alles hebben.

In een partij waarin eerst Arnold beter was en daarna ik verrassend terugkwam was het in eindspel eigenlijk remise, totdat de klok van Arnold anders aangaf. Winst dus door de klok,

De andere partijen heb ik fragmenten van gezien. Enver moest de zijn meerdere erkennen in Tim. Een dubbele aanval op paard die Enver over het hoofd gezien had werd hem fataal.

Len tegen Geert werd remisie, ook nog eens voor 21:30. Ook Freek en Marinus speelden remisie, de partij stond in ieder geval wel in vuur en vlam. Veel penningen over en weer met dus geen winnaar als gevolg. Wel een mooi resultaat voor Freek, die zijn draai begint te vinden in de seniorencompetitie.

Coendert en Thijs waren niet bij de les, en beide verloren dan ook snel hun partij. Peter en Kadir nemen dus de punten in ontvangst.

Carlo speelde een goede partij, maar Kees was toch en maatje te groot deze avond. Kees begint zijn oude vorm van vroeger te hervinden, dus wie weet waar dit eindigt dit seizoen.

Klik verder voor uitslagen en stand……….

Lees meerSeniorencompetitie 25-10-2019

Jan de Haas; “the come back kid” van Tornado

In het jaar 1968  -de huidige voorzitter was nog niet geboren- precies 1 jaar na de oprichting van SV Tornado, werd de toen nog slechts 15 jarige Jan de Haas al tweede in de interne competitie. Enkele jaren later, na het gedenkwaardige schaakjaar 1972 van de match Fischer – Spasski, werd Jan de Haas voor het eerst clubkampioen van Tornado. (seizoen 1972-1973).
In de jaren daarna is Jan nog (minstens) 7 maal clubkampioen geworden. Misschien zelfs vaker maar omdat er van enkele jaren helaas nog steeds wat uitslagen ontbreken weten we dat niet. Na een jarenlange afwezigheid is Jan enkele jaren geleden teruggekeerd bij Tornado en dat hij het schaken tijdens die afwezigheid niet is verleerd, bewees hij afgelopen vrijdag. Klik op “lees meer”om te lezen hoe Jan afgelopen vrijdag de finale tegen Marcel Lever naar zijn hand wist te zetten en natuurlijk ook de uitslagen van de overige partijen in deze extra ronde.

Lees meerJan de Haas; “the come back kid” van Tornado

De finalisten zijn bekend: Jan de Haas en Marcel Lever strijden om de titel

Afgelopen week werden de halve finales gespeeld voor de interne competitie. En dat betekent dat nu bekend is wie er gaan strijden om de vacante titel. Marcel Lever wist Len Brands te verslaan en verzekerde zich daarmee van een ticket voor de hoofdprijs van het seizoen.

Aan het andere bord wist Jan de Haas de gedoodverfde titelkandidaat, John Alblas, te verrassen.

Omdat ik zelf helaas niet aanwezig was, maar wel de titelkandidaten zoveel mogelijk voorbereidingstijd wil gunnen, heb ik hier in Nijmegen even geloot.

De uitslag:
Om het kampioenschap speelt  Marcel Lever (wit) tegen Jan de Haas (zwart).

De strijd om plek 3/4 gaat tussen Len Brands (wit) en John Alblas (zwart)

Succes alle vier!

Stan Jacobs,
competitieleider

Stan snoept paar puntjes van de koploper

Doordat er afgelopen vrijdag 2 teams in de SOS competitie speelden, waren er iets minder deelnemers dan de afgelopen weken gebruikelijk in de interne competitie. Freek deed goede zaken door van Nest0r Wim Claus te winnen. (leeftijdsverschil van ruim 70 jaar). Stan wist de koploper (John) op remise te houden. Maar na uitgebreide analyse ontdekte hij dat er waarschijnlijk toch meer in had gezeten.

Lees meerStan snoept paar puntjes van de koploper