Seniorencompetitie 25-10-2019

Om mijn vorm te hervinden wil ik graag tegen de betere schakers onder ons schaken, toen Arnold uit de bus rolde was ik dan ook tevreden met de loting. Ik was wel zwart, je kunt niet alles hebben.

In een partij waarin eerst Arnold beter was en daarna ik verrassend terugkwam was het in eindspel eigenlijk remise, totdat de klok van Arnold anders aangaf. Winst dus door de klok,

De andere partijen heb ik fragmenten van gezien. Enver moest de zijn meerdere erkennen in Tim. Een dubbele aanval op paard die Enver over het hoofd gezien had werd hem fataal.

Len tegen Geert werd remisie, ook nog eens voor 21:30. Ook Freek en Marinus speelden remisie, de partij stond in ieder geval wel in vuur en vlam. Veel penningen over en weer met dus geen winnaar als gevolg. Wel een mooi resultaat voor Freek, die zijn draai begint te vinden in de seniorencompetitie.

Coendert en Thijs waren niet bij de les, en beide verloren dan ook snel hun partij. Peter en Kadir nemen dus de punten in ontvangst.

Carlo speelde een goede partij, maar Kees was toch en maatje te groot deze avond. Kees begint zijn oude vorm van vroeger te hervinden, dus wie weet waar dit eindigt dit seizoen.

Klik verder voor uitslagen en stand……….

Lees meerSeniorencompetitie 25-10-2019

Jan de Haas; “the come back kid” van Tornado

In het jaar 1968  -de huidige voorzitter was nog niet geboren- precies 1 jaar na de oprichting van SV Tornado, werd de toen nog slechts 15 jarige Jan de Haas al tweede in de interne competitie. Enkele jaren later, na het gedenkwaardige schaakjaar 1972 van de match Fischer – Spasski, werd Jan de Haas voor het eerst clubkampioen van Tornado. (seizoen 1972-1973).
In de jaren daarna is Jan nog (minstens) 7 maal clubkampioen geworden. Misschien zelfs vaker maar omdat er van enkele jaren helaas nog steeds wat uitslagen ontbreken weten we dat niet. Na een jarenlange afwezigheid is Jan enkele jaren geleden teruggekeerd bij Tornado en dat hij het schaken tijdens die afwezigheid niet is verleerd, bewees hij afgelopen vrijdag. Klik op “lees meer”om te lezen hoe Jan afgelopen vrijdag de finale tegen Marcel Lever naar zijn hand wist te zetten en natuurlijk ook de uitslagen van de overige partijen in deze extra ronde.

Lees meerJan de Haas; “the come back kid” van Tornado

De finalisten zijn bekend: Jan de Haas en Marcel Lever strijden om de titel

Afgelopen week werden de halve finales gespeeld voor de interne competitie. En dat betekent dat nu bekend is wie er gaan strijden om de vacante titel. Marcel Lever wist Len Brands te verslaan en verzekerde zich daarmee van een ticket voor de hoofdprijs van het seizoen.

Aan het andere bord wist Jan de Haas de gedoodverfde titelkandidaat, John Alblas, te verrassen.

Omdat ik zelf helaas niet aanwezig was, maar wel de titelkandidaten zoveel mogelijk voorbereidingstijd wil gunnen, heb ik hier in Nijmegen even geloot.

De uitslag:
Om het kampioenschap speelt  Marcel Lever (wit) tegen Jan de Haas (zwart).

De strijd om plek 3/4 gaat tussen Len Brands (wit) en John Alblas (zwart)

Succes alle vier!

Stan Jacobs,
competitieleider

Stan snoept paar puntjes van de koploper

Doordat er afgelopen vrijdag 2 teams in de SOS competitie speelden, waren er iets minder deelnemers dan de afgelopen weken gebruikelijk in de interne competitie. Freek deed goede zaken door van Nest0r Wim Claus te winnen. (leeftijdsverschil van ruim 70 jaar). Stan wist de koploper (John) op remise te houden. Maar na uitgebreide analyse ontdekte hij dat er waarschijnlijk toch meer in had gezeten.

Lees meerStan snoept paar puntjes van de koploper

Zeggen en doen, dat zijn 2 verschillende dingen…

Het was volle bak vrijdagavond bij de senioren. Maar liefst 19 deelnemers. Len had de pech oneven te zijn. De nieuwe leden Enver Aslan en Carlo Merkus mochten tegen elkaar, Enver pakte deze keer de punten. Pieter moest al snel het onderspit delven tegen Marcel en Eddy tegen Jan. De schaakkaravaanmannen (Jurjo en Thijs) speelden remise. Marinus (terug van weggeweest) won van Coendert en is het schaken dus niet verleerd.  Freek heeft Peter flink laten zweten maar uiteindelijk won de ervaring van het jong aanstormend talent. En toen waren er nog 3 partijen bezig. Ondergetekende stond volstrekt gewonnen tegen Kadir en vroeg zich zelfs af waarom Kadir nog verder speelde en niet gewoon opgaf. Toen Geert een pion liet promoveren tot een dame zei hij hardop:”nu moet ik niet die toren slaan want dan is het pat”. En wat deed hij een halve minuut later? Juist, hij sloeg de toren van Kadir, pat! Hoezo een black-out? Vervolgens ging de strijd nog verder bij Stan en Michiel en John tegen Arnold. Beidde partijen eindigden uiteindelijk in remise.

Lees meerZeggen en doen, dat zijn 2 verschillende dingen…

Ronde 20 seniorencompetitie 1 maart 2019

jeugdlid Freek wilde ook eens meedoen met de seniorencompetitie. Hij liet gelijk zijn talent gelden door nieuweling Enver te verslaan. In het 2e potje was Enver de beste, maar dit telt voor hem helaas niet mee voor de stand.

Carlo was er ook en hij verloor van Mike. Laatstgenoemde is in bloedvorm en hij staat ook nog bovenaan bij de jeugdcompetitie. Kadir won van Wim.

Pieter was met Jan verwikkeld in een felle strijd. Met de witte stukken bestookte hij  de zwarte stelling van Jan. Helaas voor hem drukte hij niet voldoende door en Jan kon hem in het eindspel oprollen. Hopelijk volgende keer beter :).

Verder waren de uitslagen remise.

 

Klik verder voor uitslagen en stand…….

Lees meerRonde 20 seniorencompetitie 1 maart 2019