7e ronde periode 2 en periodestand

11 Schakers waren er 10 februari aanwezig en dus mocht Geert vandaag extra vroeg naar huis. De tien overgebleven schakers gingen voortvarend aan de slag. Hieronder de verslagen.

Marinus – Dick
Nadat Dick alles op mijn koningvleugel ingeze had verzuimde mijjn paard af te ruilen. Als verrassing ging de koninging op aanval. Na toch nog goede zetten van Dick moest hij opgeven en Marinus feliciteren met de overwinning.
Stan – Len
Stan mocht het deze avond met de witte stukken opnemen tegen Len. Stan opende d4 en na het ruilen van diverse stukken, kon Stan een pion op e6 nemen met schaak. Hierna volgde een periode waar Stan het initiatief had. Met een dame op h3 en paard op g4 dreigde Stan mat op h7. Twee paarden van Stan stonden sterk en dekte elkaar ook nog. Len kon enkel tegenhouden. Na wat geschuif zag Len de mogelijkheid om de paarden van Stan uit elkaar te spelen. Hierdoor kon Len 1 paard veroveren en deed zich de mogelijkheid voor om de dame met de toren te verbinden. Nadat Stan een giftige pion pakte op d4 was de partij gespeeld. Len kreeg mat achter de paaltjes op een presenteerblaadje. Na dame maal f2, moest kh1, volgde Df1+, Txf1, Tf1 #. Einde partij winst voor Len.

Lees meer

Seniorenavond 27-1-2023 periode 2 ronde 6

Overzicht voor ronde 15, gespeeld op 27 januari 2023

WIT ZWART UITSLAG
Len Brands (3) Stijn Groot (3) 1-0
Pieter van Dijk (4) Rijk-Pieter Hofstede (3) 0-1
Ron Noppen (4) Paul de Haas (3) 0-1
Marinus de Grundt (2) Kees van de Berg (4) 0-1
Dick Jansen (1) Geert van Tongeren (3) 0-1
Peter Geurts (3) Kadir Arslan (4) 1-0

Lees meer

Seniorenavond 21-01-2023

Overzicht voor ronde 14, gespeeld op 20 januari 2023

WIT ZWART UITSLAG
John Alblas (4) Rijk-Pieter Hofstede (3) 1-0
Peter Geurts (3) Jurjo Hagen (2) ½-½
Huub Kurstjens (3) James Turner (1) 1-0
Paul de Haas (3) Marinus de Grundt (2) 0-1

Lees meer

Pieter consolideert tweede plaats op ranglijst

 

Overzicht voor ronde 13, gespeeld op 13 januari 2023

WIT ZWART UITSLAG
Geert van Tongeren (3) Paul de Haas (3) ½-½
Freek ten Boske (4) Kees van de Berg (4) 1-0
Pieter van Dijk (4) Len Brands (3) 1-0
Kadir Arslan (4) Dick Jansen (1) 1-0
Ron Noppen (4) Rijk-Pieter Hofstede (3) 0-1
Stijn Groot (3) Peter Geurts (3) 1-0
Twan Driessen (3) Huub Kurstjens (3) 0-1

 

Lees meer

Pieter van Dijk sluipt naar de top……

Ronde 12 vanavond in Mamre. 13 spelers, dus Ron Noppen mocht als ‘oneven’ naar huis. De zes partijen waren weer mooi. Omdat Len het onderspit dolf tegen koploper Rijk Pieter klom Pieter naar plek 2. Hieronder de verslagen van de winnaars en de nieuwe stand.

Lees meer

uitslagen ronde 11

Vier partijen in ronde 11. Niet zo druk dus, maar wel gezellig. Hieronder de verslagen en de nieuwe stand.

Lees meer

Magere opkomst. Iedereen Oranjekoorts?

Slechts zes schakers waren er op 9 december om 20 uur in Mamre aanwezig om de strijd aan te binden. Veel mensen zullen toch gekluisterd aan de buis hebben gezeten om te zien hoe de mannen van Louis het er af brachten tegen Messi en consorten.

Alexander (wit) en Marinus (zwart) waren als eerste klaar. Alexander won materiaal en bracht een prachtig matbeeld op het bord waartegen Marinus geen verweer had (1-0). James miste al in de opening een zetje en daardoor kon Geert zijn kater van gisteravond, toen hij ergens in het middenspel de mist in ging, wegspelen. Met zwart wist hij vanavond wél te winnen.

De laatste pot van de avond was tussen Stan en Ron. Ook beide gisteravond actief in Veenendaal. Door het sterke loperpaar van Stan en het paard op de rand van Ron was het een ongelijke strijd. Stan voerde langzaam de druk op, totdat Ron het hoofd boog.

Hieronder de uitslagen op een rijtje en de nieuwe stand (weinig verandering natuurlijk door het gering aantal partijen).

Lees meer

Eerste periode een prooi voor Rijk Pieter Hofstede

Op 2 december werd de laatste (negende) ronde gespeeld van de eerste periode van de interne competitie. Zonder zelf in actie te komen wist Rijk Pieter Hofstede deze periode te winnen. Met vijf overwinningen was hij al niet meer te achterhalen door nummer 2, Len Brands. Ondanks zijn zege op Wim Claus vergaarde Len onvoldoende punten om RP nog te kunnen bedreigen. Pieter van Dijk wist knap derde te worden door een mooie overwinning op Stan Jacobs. Eddy van den Eeckhout en Marinus de Grundt deelden het punt en Freek ten Boske wist te winnen van Twan Driessen.

Hieronder vinden jullie alle uitslagen op een rijtje en de stand na periode 1. Volgende week (9 december) begint periode 2: nieuwe ronde… nieuwe kansen!

 

 

Lees meer

Uitslagen ronde 5

Een rustige vrijdagavond, slechts negen schakers. Pieter was oneven. Dick Jansen bewees weer eens dat hij het schaken nooit verleerd. Tegen Stijn Groot wist hij op prachtige wijze de witte koning in een matweb te weven. Wim Claus en Peter Geurts maakten er een spectaculaire strijd van, maar begroeven iets te vroeg de strijdbijl. In de nazit zag Wim dat er meer ingezeten had….

Marinus de Grundt verrekende zich tegen Paul de Haas en het materieel voordeel dat dit opleverde wist Paul vakkundig uit te bouwen naar een gewonnen partij. Rijk-Pieter en Stan maakten er een mooie strijd van in een scherpe variant van het Siciliaans. RP wist een pionnetje te veroveren en hield zijn stukken op de juiste plaats. Stan leek alles net te kunnen keepen, maar net toen hij dacht dat hij achterover kon gaan leunen (met nog maar 6 minuten op de klok, dat wel), kondigde Rijk Pieter mat in vijf aan. Een prachtig mat was, door het niet slaan van een zwarte loper, niet meer te vermijden (0-1). Of Stan het anders wel gered had zullen we nooit weten 😉

Het overzicht en de nieuwe stand vinden jullie hieronder.

Lees meer

3e seniorenronde

Met 10 schakers begonnen we de avond, Stan verzorgde wel de indeling en ging daarna naar huis vanwege het feit dat hij gehele weekend deelneemt aan weekendtoernooi bij ASV, veel succes Stan.

5 partijen dus, Alexander was voor 2e maal van de partij. Vorige week remise tegen Paul en deze week mocht hij tegen Jurjo.

Klik verder voor verslagen en partijen………..

Lees meer