Interne competitie al vroeg klaar

Omdat Tornado 1 een externe wedstrijd speelde in De Kubus tegen een team uit Ede, enkelen speelden voor de bekercompetitie, was er maar een klein groepje voor de interne competitie. Omdat Dick vroeg thuis moest zijn speelden hij en ondergetekende een rapidpartij van 30 minuten p,p,p,p. Binnen het uur was de winst binnen, maar dan helaas voor Dick:-) Voor 22.00 waren alle partijen al beslist, op die van Jurjo en Michiel na. Jurjo wist Michiel op remise te houden en staat inmiddels op een zevende plaats stevig in de top 10.

Lees meerInterne competitie al vroeg klaar

Weinig verrassingen bij de senioren

Omdat 1 team extern speelde en het weer erg slecht was, waren er slechts 10 deelnemers bij de interne competitie. Femke speelde een goede partij maar maakte aan het einde de fout om haar Dame en toren om te ruilen met die van Geert. Met die 2 stukken had ze juist druk kunnen opbouwen. Enkele zetten later was het mat. Jurjo speelde ook een prima partij tegen Rijk Pieter. Uit de analyse bleek dat hij er waarschijnlijk remise uit had kunnen slepen. Helaas maakte hij 1 fatale fout en toen stond hij ineens mat. In de andere partijen ook weinig verrassingen in de uitslagen.

Lees meerWeinig verrassingen bij de senioren

Winst of toch niet!

Afgelopen vrijdag werd de 7e ronde in de 1e periode gespeeld. 8 Partijen totaal deze avond. 5 Jeugdspelers deden mee, namelijk Michiel, Mike,Len, Bart en Patrick. Weer oppassen dus voor de senioren.

Jurjo was in vorm en bedwong Len met de witte stukken, volgende week beter Len. Patrick had een topavond en Geert kon dit niet beteugelen. Punt dus voor Patrick met de zwarte stukken. Michiel met wit kwam minder te staan tegen Pieter, maar vocht zich knap naar een remise toe. Bart wordt met de week sterker en had zeker winstkansen tegen Thijs. Hij overzag de dreiging die in de stelling van Thijs verweven zat. Helaas dus mat voor Bart. Maar wel super gespeeld. Mike moest het opnemen tegen Kadir. Mike trok aan het korste eind, punt voor Kadir.

Peter Geurts kon het niet bolwerken tegen Stan, die overigens aankomend weekend meedoet aan NK computerschaken, zie http://www.computerschaak.nl/ . Veel succes daar Stan.

Anton tegen Femke werd een prooi voor Anton.

De laatste partij was tussen Rijk-Pieter en John Alblas en daar gaat de titel ook over. Na een geweldige pot schaak, volgens RP was het niveau echter niet om over naar huis te schrijven, maar wie maalt daar om, zoals gezegd een geweldige pot schaak waar de spanning van af droop, mocht John zich kansrijk noemen voor de winst. Echter de tijd tikte onverbiddelijk door voor John en met het vallen van de klok wist John net geen mat te zetten, behoorlijk zuur dus. Dat dit mat onvermijdelijk, was voor RP en de rest wel duidelijk. Aangezien er in de partij oponthoud geweest was voor John bood RP hem de winst aan. John zou John niet zijn als hij dit niet eerst zou overwegen.  Na deze overpeinzing kwam John tot de conclusie dat een remise volledig van toepassing was  voor deze partij. Remise was het dus.

Klik verder voor uitslagen en stand.

Lees meerWinst of toch niet!

Loting eerste ronde Jurjo Hagen Bekercompetitie 2017-2018

Gisteravond werd de loting verricht voor de eerste ronde van de Jurjo Hagen Bekercompetitie van dit seizoen. Bij afwezigheid van de naamgever was Stap 1-trainer Nick van Dijk bereid gevonden om de trekking te verrichten. En hij kweet zich bijzonder gedreven van zijn taak! Met 32 deelnemers en evenveel balletjes was het nog best even lastig. Zeker als er een weerbarstig lotingballetje niet gelijk open wilde. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Hieronder vinden jullie de uitslag van de loting.

Lees meerLoting eerste ronde Jurjo Hagen Bekercompetitie 2017-2018

Seniorencompetitie 3e ronde

Het was druk afgelopen vrijdag. Tien partijen werden er gespeeld, terwijl Pieter van Dijk genoot van een avondje ‘oneven’…

Jurjo Hagen was als eerste klaar deze avond. Tegen Bart van Enckevort vond Jurjo al snel een winnende voortzetting. Patrick Wijono was de tweede winnaar deze avond. Hij won knap van Marinus de Grundt, die de vorm van het eind van vorig seizoen nog niet teruggevonden heeft.

Lees meerSeniorencompetitie 3e ronde