Uitslagen ronde 5

Een rustige vrijdagavond, slechts negen schakers. Pieter was oneven. Dick Jansen bewees weer eens dat hij het schaken nooit verleerd. Tegen Stijn Groot wist hij op prachtige wijze de witte koning in een matweb te weven. Wim Claus en Peter Geurts maakten er een spectaculaire strijd van, maar begroeven iets te vroeg de strijdbijl. In de nazit zag Wim dat er meer ingezeten had….

Marinus de Grundt verrekende zich tegen Paul de Haas en het materieel voordeel dat dit opleverde wist Paul vakkundig uit te bouwen naar een gewonnen partij. Rijk-Pieter en Stan maakten er een mooie strijd van in een scherpe variant van het Siciliaans. RP wist een pionnetje te veroveren en hield zijn stukken op de juiste plaats. Stan leek alles net te kunnen keepen, maar net toen hij dacht dat hij achterover kon gaan leunen (met nog maar 6 minuten op de klok, dat wel), kondigde Rijk Pieter mat in vijf aan. Een prachtig mat was, door het niet slaan van een zwarte loper, niet meer te vermijden (0-1). Of Stan het anders wel gered had zullen we nooit weten 😉

Het overzicht en de nieuwe stand vinden jullie hieronder.

Lees meer

3e seniorenronde

Met 10 schakers begonnen we de avond, Stan verzorgde wel de indeling en ging daarna naar huis vanwege het feit dat hij gehele weekend deelneemt aan weekendtoernooi bij ASV, veel succes Stan.

5 partijen dus, Alexander was voor 2e maal van de partij. Vorige week remise tegen Paul en deze week mocht hij tegen Jurjo.

Klik verder voor verslagen en partijen………..

Lees meer

2e ronde senioren

verslagen en uitslag:

Len – RP
Ook al hebben beide spelers niet meer het snelle speeltempo van vorig jaar. Ook met het tempo van 1.15 + 10 sec/zet ging het tussen deze twee heren weer razendsnel. Een vertraagde Siliciaanse variant kwam op het bord, waarbij zwart het initiatief kon pakken in het centrum. Tot een echt zwart overwicht kwam het niet, want door één verkeerde zet van wit, was het direct een vol stukverlies (schijnoffer met de toren). Wit nam het offer toch aan, en wat volgde was een ondekbaar mat in 5, 0-1.

Lees meer

Interne competitie begonnen

Vrijdag 9 september werd de interne competitie afgetrapt. Met 15 spelers waren we helaas oneven, maar het was een mooie opkomst. Wat nog meer jammer is, is dat er vergeten is om van elke winnaar een verslag te vragen, dus we zullen het deze keer moeten doen met alleen de uitslagen en, uiteraard, de eerste tussenstand.

Vanwege het oneven aantal aanwezigen werd Len Brands als eerste oneven.  Klik door voor de uitslagen en stand.

Lees meer

Rijk-Pieter opnieuw clubkampioen

Na een rustperiode en een Corona-jaar waarin er geen titel is toegekend is Rijk-Pieter dit seizoen wederom kampioen geworden van de interne clubcompetitie. Afgelopen vrijdag wist hij in een rechtstreeks duel de runner-up, en aanstormend talent, Len Brands te verslaan. In een partij met wit en zijn favoriete koningsgambiet kwam RP nimmer in gevaar. Len weerde zich kranig, maar kwam langzaam maar zeker steeds slechter te staan en liet zich uiteindelijk sportief mat zetten.

En zo kreeg de competitie, ondanks een vervelende corona-break, toch een mooi slot en een waardige kampioen. Want dat mag je toch gerust zeggen als iemand ongeslagen de eindstreep bereikt. Slechts drie keer moest Rijk Pieter een half puntje toestaan. De overige partijen werden gewonnen; Chapeau!

Maar ook Len mag zeker terugkijken op een geslaagd seizoen. John Alblas en Geert van Tongeren moeten nog aanmaken wie de beker voor de derde plek mag ontvangen. Op vrijdag 8 juli zullen alle prijzen uitgereikt gaan worden.

Kampioenschapsfinale bekend: Len Brands en Rijk-Pieter Hofstede vechten om de titel

Omdat John Alblas zich heeft teruggetrokken voor de halve finale en Rijk-Pieter afgelopen week Geert van Tongeren wist te verslaan, zijn de finalisten voor het clubkampioenschap 2021-2022 bekend: Len Brands en Rijk Pieter Hofstede.

Zij zullen elkaar deze of volgende week treffen achter het bord om uit te maken wie zich het komende jaar clubkampioen mag noemen. En al heeft Rijk-Pieter natuurlijk het voordeel van de leeftijd en ervaring, Len heeft dit seizoen, net als de seizoenen ervoor, laten zien een steeds gevaarlijker tegenstander te zijn geworden. Dus het wordt vast een spannende strijd…. Komt dat zien en beleven!

De overige schakers spelen 24 juni een rapidtoernooitje (kwartier tijd per persoon per partij). Hopelijk komen er veel mensen, zodat we er een gezellige avond van kunnen maken.

Graag tot morgen!
Stan Jacobs,
competitieleider

Eindstand 3e periode seizoen 2021-2022

Vrijdag 10 juni werd de de negende ronde gespeeld van de derde (en tevens laatste) periode van de interne competitie. Met een ongekende overmacht en een perfecte score (7 uit 7) wist Stan Jacobs de derde periode te pakken. Normaliter zou dit betekenen dat Stan zijn krachten mag gaan meten met de andere periodekampioenen om te strijden voor het kampioenschap. Maar in het wedstrijdreglement is opgenomen dat een speler tenminste 13 partijen moet hebben gespeeld om mee te mogen doen in de kampioenscompetitie. Jammer dus voor Stan, die slechts 12 partijen speelde in dit seizoen. Zijn plek wordt nu ingenomen door de nummer 2; John Alblas.

Overigens waren er nog twee spelers met een 100%-score in deze periode; Rijk-Pieter Hofstede en Huub Kurstjens. Zij speelden echter respectievelijk slechts 4 en 3 partijen in de laatste periode dus kwamen in de stand niet verder dan plek 3 en 7. Maar toch: petje af, heren!

 

Lees meer

Eindstand na 27 ronden (en winnaar periode 3 is bekend)

Vanavond werd ronde 27 oftewel ronde 9 van periode 3 oftewel de slotronde gespeeld. Hierna zullen de periodekampioenen en de beste niet periodekampioen gaan strijden om het kampioenschap. Maar een klein aantal spelers was afgereisd naar Mamre voor deze laatste ronde. Len bood zichzelf spontaan aan als oneven-speler zodat hij zich optimaal kan voorbereiden op het kampioenschap.

Vier partijen waarvan hieronder de uitslag.

Lees meer