Rijk-Pieter opnieuw clubkampioen

Na een rustperiode en een Corona-jaar waarin er geen titel is toegekend is Rijk-Pieter dit seizoen wederom kampioen geworden van de interne clubcompetitie. Afgelopen vrijdag wist hij in een rechtstreeks duel de runner-up, en aanstormend talent, Len Brands te verslaan. In een partij met wit en zijn favoriete koningsgambiet kwam RP nimmer in gevaar. Len weerde zich kranig, maar kwam langzaam maar zeker steeds slechter te staan en liet zich uiteindelijk sportief mat zetten.

En zo kreeg de competitie, ondanks een vervelende corona-break, toch een mooi slot en een waardige kampioen. Want dat mag je toch gerust zeggen als iemand ongeslagen de eindstreep bereikt. Slechts drie keer moest Rijk Pieter een half puntje toestaan. De overige partijen werden gewonnen; Chapeau!

Maar ook Len mag zeker terugkijken op een geslaagd seizoen. John Alblas en Geert van Tongeren moeten nog aanmaken wie de beker voor de derde plek mag ontvangen. Op vrijdag 8 juli zullen alle prijzen uitgereikt gaan worden.

Kampioenschapsfinale bekend: Len Brands en Rijk-Pieter Hofstede vechten om de titel

Omdat John Alblas zich heeft teruggetrokken voor de halve finale en Rijk-Pieter afgelopen week Geert van Tongeren wist te verslaan, zijn de finalisten voor het clubkampioenschap 2021-2022 bekend: Len Brands en Rijk Pieter Hofstede.

Zij zullen elkaar deze of volgende week treffen achter het bord om uit te maken wie zich het komende jaar clubkampioen mag noemen. En al heeft Rijk-Pieter natuurlijk het voordeel van de leeftijd en ervaring, Len heeft dit seizoen, net als de seizoenen ervoor, laten zien een steeds gevaarlijker tegenstander te zijn geworden. Dus het wordt vast een spannende strijd…. Komt dat zien en beleven!

De overige schakers spelen 24 juni een rapidtoernooitje (kwartier tijd per persoon per partij). Hopelijk komen er veel mensen, zodat we er een gezellige avond van kunnen maken.

Graag tot morgen!
Stan Jacobs,
competitieleider

Eindstand 3e periode seizoen 2021-2022

Vrijdag 10 juni werd de de negende ronde gespeeld van de derde (en tevens laatste) periode van de interne competitie. Met een ongekende overmacht en een perfecte score (7 uit 7) wist Stan Jacobs de derde periode te pakken. Normaliter zou dit betekenen dat Stan zijn krachten mag gaan meten met de andere periodekampioenen om te strijden voor het kampioenschap. Maar in het wedstrijdreglement is opgenomen dat een speler tenminste 13 partijen moet hebben gespeeld om mee te mogen doen in de kampioenscompetitie. Jammer dus voor Stan, die slechts 12 partijen speelde in dit seizoen. Zijn plek wordt nu ingenomen door de nummer 2; John Alblas.

Overigens waren er nog twee spelers met een 100%-score in deze periode; Rijk-Pieter Hofstede en Huub Kurstjens. Zij speelden echter respectievelijk slechts 4 en 3 partijen in de laatste periode dus kwamen in de stand niet verder dan plek 3 en 7. Maar toch: petje af, heren!

 

Lees meer

Eindstand na 27 ronden (en winnaar periode 3 is bekend)

Vanavond werd ronde 27 oftewel ronde 9 van periode 3 oftewel de slotronde gespeeld. Hierna zullen de periodekampioenen en de beste niet periodekampioen gaan strijden om het kampioenschap. Maar een klein aantal spelers was afgereisd naar Mamre voor deze laatste ronde. Len bood zichzelf spontaan aan als oneven-speler zodat hij zich optimaal kan voorbereiden op het kampioenschap.

Vier partijen waarvan hieronder de uitslag.

Lees meer

Stand 3e periode ongemeen spannend na ronde 7

Omdat in deze ronde de twee ongeslagen koplopers (John en Stan) tegen elkaar mochten spelen, werd het een spannende avond voor de 3e periode.

Ondanks de winst van Stan blijft hij net achter John staan in de periode. Achtervolgers Kadir en Marinus lieten vandaag de kans liggen om hun slag te slaan.

De laatste twee ronden blijft het spannend….

 

Lees meer

Seniorenronde 20-05-2022

Stan – Marinus
Voor de tweede keer dit seizoen kruisten Stan Jacobs en Marinus de Grundt de degens. Het tempo zat er vanaf het begin aardig in. Het leek wel een ping-pong wedstrijd. Eerst was Stan de bovenliggende partij toen hij met een mooie combinatie een stuk won. Maar een misrekening kostte hem kort daarna een toren (ter voorkoming van mat). Een kwaliteit achter leek overkomelijk, zeker met een verre d-pion. Maar toen Marinus binnendrong in de witte stelling en de loper won waren alle gokkers op zijn hand.

Lees meer

Ronde 23: wit-zwart: 6-0!

Ronde 23, of om precies te zijn periode 3, ronde 5, werd op vrijdag de 13e (mei) een slachtveld voor de zwartspelers. Alle zes gespeelde partijen werden door de witspeler gewonnen. Gezien de verschillende potjes had dat eigenlijk toch echt anders moeten uitpakken, maar met name Peter Geurts en Marinus de Grundt misten ergens een winnende voortzetting. Hierna vinden jullie alle uitslagen en de nieuwe stand.

Lees meer

Ronde 22, wederom met verslagen van alle partijen

Gerald Driessen mocht met wit aantreden tegen Rijk-Pieter Hofstede.
In tegenstelling tot alle voorgaande partijen werd het deze keer een Engelse opening in plaats van de bekende Sokolsky,
Ook wel Poolse opening of Orang Oetan genoemd.
Het tempo zat er bij beide heren goed in, totdat RP in de 14e zet wat gas terug nam, omdat hij eigenlijk niet wist wat hij moest spelen.
De keuze viel uiteindelijk op 14…, Db6 omdat dit niet direct wit tot een verplicht antwoord dwong, maar toch gevaarlijk genoeg bleek.

Lees meer