Slotavond: DUO-schaak

Vandaag zal een mail rondgaan over de slotavond van 8 juli aanstaande. Uiteraard zullen op deze avond de diploma’s aan de geslaagden van de stappenexamens worden uitgereikt en mogen de kampioenen van de verschillende competities hun beker(s) in ontvangst nemen.

Voorafgaand aan deze uitreiking willen we graag weer een aantal potjes duo-schaak spelen. Voor wie het al eerder speelde altijd een leuke ervaring en voor wie het de eerste keer wordt; doe vooral mee! Vooral voor de jeugd geldt: neem je vader, moeder, opa, tante of vriendje mee en schaak samen tegen een ander tandem. Hieronder leg ik nog even kort de spelregels uit. Geef je bij voorkeur vooraf op zodat we snel kunnen beginnen met schaken. We beginnen die vrijdag om 19 uur!

Lees meer

Wie gaat de jeugdcompetitie winnen dit jaar, Freek of Ivan?

Ivan en Freek (de nummers 1 en 2) staan nu op slechts enkele punten afstand van elkaar. Het gaat dus nog uiterst spannend worden wie de nieuwe jeugdkampioen gaat worden. Tijn staat op de derde plaats maar op een dusdanige afstand van Freek en Ivan dat hij alleen nog kan hopen op het bevestigen van die derde plaats. Sem is dit jaar lid geworden van Tornado en staat nu op de vierde plaats. Zonder meer een knappe prestatie. Klik op “lees meer” voor het bekijken van de laatste uitslagen en de nieuwe ranglijst.

Lees meer

Uitslagen en ranglijst jeugdcompetitie

Vanavond een kleine opkomst vanwege de meivakantie. Eigenlijk was er helemaal geen schaken voor de jeugd maar omdat het verkeerd op de site stond hebben we het toch maar door laten gaan. Volgende week is er geen schaken voor de jeugd. De week daarop is er weer les.

Lees meer

Leuk om eens te proberen: …. meedoen aan een schaaktoernooi

In het verleden gingen we als Tornado vaker met een groep kinderen naar een schaaktoernooi ergens in de regio. Altijd gezellig en zeker ook leerzaam en goed voor je schaakvaardigheid.
En als je een keer een echt goede dag had ging je zelfs met een beker naar huis
(vraag maar eens aan Len naar zijn ‘verzameling’ 😉  ).

Hoewel we al enkele jaren niet meer als club deze bezoeken organiseren, zijn er nog wel kinderen die een keer aan toernooi deelnemen. Met Corona hebben de afgelopen twee jaar bijna geen toernooien plaatsgevonden. Zelfs onze eigen Schaaknacht is uiteindelijk gecanceld.

Om met name de nieuwe jeugdschakers toch te wijzen op deze mogelijkheid hierbij een tip voor twee toernooien die binnenkort hier in de buurt gehouden wordt:

zaterdag 9 april bij UVS in Nijmegen

zaterdag 30 april bij De Cirkel in Ede

Lees meer

Ivan 11 uit 12! Gaat hij de nieuwe jeugdkampioen worden?

Vanavond zijn ronde 13 en 14 van de jeugdcompetitie gespeeld met 8 deelnemers. Als je tegen Ivan moet spelen, let dan extra goed op. Hij heeft nu 12 partijen gespeeld en van die 12 heeft hij er 11 gewonnen. Nieuwkomer Jules wist zijn partij tegen Tijl te winnen. Gefeliciteerd Jules.  Klik op “Lees meer” voor het bekijken van alle uitslagen en de nieuwe ranglijst.

Lees meer

Jeugdcompetitie 21-01-2022

Overzicht voor ronde 12, gespeeld op 21 januari 2022

WIT ZWART UITSLAG
Koen Janssen Freek ten Boske 0-1
Niels Jamie van de Laar Sem Gijsbers 0-1
Jules Joha Tijl van Wees ½-½

Lees meer

De jeugdcompetitie is weer gestart!

Vandaag kon de jeugd eindelijk weer gaan schaken. Het was overduidelijk dat ze er veel zin in hadden. Omdat sommigen in quarantaine zaten was de opkomst toch nog redelijk goed. Vanavond zijn ronde 11 en 12 gespeeld. Volgende week is er weer les. Klik op lees meer voor het bekijken van de uitslagen en de nieuwe ranglijst.

Lees meer