Speciale schaakavond voor de jeugd: Chess960

Op Goede Vrijdag speelden 25 jeugdspelers voor het eerst (?) een toernooi Chss 960. Bij deze schaakvorm is de beginopstelling niet zoals gewoonlijk, maar staan de stukken bij de beginopstelling op een andere plek. Hierbij zijn 960 beginopstellingen mogelijk dus vandaar de naam Door Charlotte, Niels, Stefan en Jens waren de opstellingen 323, 869, 069 en 150 uitgekozen. Het was soms best puzzelen om een mooie stelling op te bouwen. En met maar 5 minuten op de klok nog onder tijdsdruk ook.

Na vijf ronden is de volgende eindstand eruit gekomen:

Lees meer

Nieuwe schaaktrainer: Freek ten Boske

Afgelopen maand heeft ons lid Freek ten Boske met goed resultaat zijn opleiding tot Schaaktrainer A afgerond. We zijn als vereniging trots op Freek en natuurlijk ook blij met weer een goede schaaktrainer erbij! Afgelopen tijd heeft Freek al regelmatig bijgesprongen bij schaaklessen. Vanaf komend seizoen zal hij naar verwachting zijn eigen groep gaan trainen. We wensen Freek hiermee alvast veel succes!!

Ronde 13 Jeugdcompetitie

Vanavond, 15 maart, alweer ronde 13 van de jeugdcompetitie. Langzaamaan nadert de strijd om het jeugdkampioenschap zijn ontknoping. Nog maar drie maanden en dan zullen we weten wie de nieuwe (?) kampioen is bij de jeugd. Een groot aantal wedstrijden weer deze vrijdag. Hieronder vinden jullie de uitslagen en de nieuwe stand.

Lees meer

Jeugdcompetitie ronde 12

Uitslag Mitchell tegen Tigran nog niet verwerkt, dit aangezien uitslag niet doorgegeven is 🙁

Klik verder voor uitslagen en stand…….

 

Lees meer

Jeugdcompetitie ronde 11

Maar liefst 12 partijen deze avond en enkele verrassende uitslagen, ook ronde 10 uitslagen vermeld.

Klik verder….

Lees meer

Schoolschaken weer gezellige en spannende happening; de kleinste wint

Op woensdag 7 februari was het al vroeg in de middag een drukte van belang. Zo’n veertig kinderen van in totaal acht verschillende basisscholen streden om de individuele én school-eer! Zoals alle jaren is het schoolschaakkampioenschap van Tornado een gezellige schaakmiddag waar kinderen van alle basisscholen van de gemeenten Druten en West Maas en Waal zich met elkaar kunnen meten. Een aantal scholen was met een grote afvaardiging gekomen, andere kinderen moesten als enige de eer van de school verdedigen. Meervoudig kampioen ‘t Geerke was met een aantal kinderen aanwezig die ook al wekelijks les krijgen en spelen bij onze eigen schaakclub. En dat betaalde zich uit.

Lees meer

Doorgeefschaak en stappencompetitie

Vanaf, de vrijdag voor carnaval, werd er doorgeefschaak gespeeld. Met tweetallen tegen elkaar en als je iets slaat, geef je het door aan je maatje. Leuk en best lastig. Helaas hadden we maar tijd voor twee rondjes. De uitslag volgt…

Daarna was het tijd voor de Stappencompetitie. En daar waren weer mooie partijen. De top 3 bij Stap1-2 maakte geen fouten waardoor Juul nipt op kop kwam. Nieuwkomer Niels pakte gelijk een punt tegen Elise Aslan. Bij Stap 3-4 was koploper James afwezig waardoor de achtervolgers konden inlopen. Sem, Nero en Matthijs pakten die kans en liepen wat in, Zie hieronder voor alle uitslagen en de nieuwe stande

Lees meer