Weer twee spannende rondes in de jeugdcompetitie

Het was druk vanavond bij de jeugd. Ondanks de wedstrijd van Oranje waren 17 kinderen rond kwart voor 7 present in Mamre. Dus helaas wel in elke ronde een speler oneven. In ronde 9 was dat Esther, in ronde 10 mocht Niels-Jamie het proberen tegen trainer Len.

Aan kop deed Freek goede zaken. Twee overwinningen op naaste concurrenten geven hem een mooie voorsprong aan kop.

hieronder de uitslagen en nieuwe stand

Lees meer

Uitslagen jeugdcompetitie 11 november 2022

“De uitslagen van de 7e en 8e ronde van de jeugdcompetitie staan nog niet on-line”, hoorde ik deze week. En inderdaad, ik heb ze weliswaar netjes op een USB-stickje gezet, maar ben helemaal vergeten om ze op de website te zetten. Gelukkig heb ik het stickje bij de hand dus hieronder vinden jullie de uitslagen en de nieuwe tussenstand. Vanavond, 25 november, zal al weer de volgende ronde gespeeld gaan worden. Vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal weet ik niet of het gaat lukken om twee rondes te spelen, maar eentje moet zeker lukken! Tot straks.

Lees meer

Ronde 5 en 6 jeugdcompetitie

Op vrijdag 14 oktober was het weer lekker druk in Mamre. Met vier nieuwe spelers konden we de derde speelavond in. Ronde 5 en 6 stonden op het programma. Door de nieuwe leden was het wel wat rommelig aan het begin, maar iedereen heeft toch lekker gespeeld volgens mij.

De toppers hadden het onderling pittig en onderin werden  verrassende uitslagen gescoord. Zo wist Niels-Jamie op miraculeuze wijze anderhalf punt te sprokkelen in zijn partijen. Freek ten Boske is een klasse apart dit jaar (zo lijkt het althans tot nu toe). Gaat het nog spannend worden? We gaan het vast zien de komende maanden. Hieronder de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Lees meer

Uitslagen en standen:

Overzicht voor ronde 3, gespeeld op 30 september 2022

WIT ZWART UITSLAG
Freek ten Boske James Turner 1-0
Sem Gijsbers Geert 0-1
Matthijs Leenders Ivan Wijono 0-1
Tijl van Wees Esther Fang 1-0
Emma Leenders Charlotte Leenders 1-0
Ties van de Geijn Sami Aslan 0-1
Jules Joha Ian Fang afg
Niels Jamie van de Laar Afwezig met geldige reden

Overzicht voor ronde 4, gespeeld op 30 september 2022

WIT ZWART UITSLAG
Ivan Wijono Freek ten Boske 0-1
Matthijs Leenders Tijl van Wees 1-0
Charlotte Leenders Ian Fang 1-0
James Turner Sami Aslan 1-0
Esther Fang Jules Joha 1-0
Geert Emma Leenders ½-½

 

Lees meer

Jeugdcompetitie ook van start

Nadat vorige week de senioren al hun eerste partij hebben gespeeld mochten vanavond ook de jeugdschakers hun kunnen tonen. Elf schakers waren present in Mamre. Dat betekende dus dat steeds één speler een rondje vrij was.

Hieronder vinden jullie de uitslagen en de eerste stand. Doordat de kampioen van vorig jaar niet aanwezig was nam Freek te Boske de kans waar om alvast een voorsprong te nemen… Klik door voor de stand

Lees meer

Slotavond: DUO-schaak

Vandaag zal een mail rondgaan over de slotavond van 8 juli aanstaande. Uiteraard zullen op deze avond de diploma’s aan de geslaagden van de stappenexamens worden uitgereikt en mogen de kampioenen van de verschillende competities hun beker(s) in ontvangst nemen.

Voorafgaand aan deze uitreiking willen we graag weer een aantal potjes duo-schaak spelen. Voor wie het al eerder speelde altijd een leuke ervaring en voor wie het de eerste keer wordt; doe vooral mee! Vooral voor de jeugd geldt: neem je vader, moeder, opa, tante of vriendje mee en schaak samen tegen een ander tandem. Hieronder leg ik nog even kort de spelregels uit. Geef je bij voorkeur vooraf op zodat we snel kunnen beginnen met schaken. We beginnen die vrijdag om 19 uur!

Lees meer

Wie gaat de jeugdcompetitie winnen dit jaar, Freek of Ivan?

Ivan en Freek (de nummers 1 en 2) staan nu op slechts enkele punten afstand van elkaar. Het gaat dus nog uiterst spannend worden wie de nieuwe jeugdkampioen gaat worden. Tijn staat op de derde plaats maar op een dusdanige afstand van Freek en Ivan dat hij alleen nog kan hopen op het bevestigen van die derde plaats. Sem is dit jaar lid geworden van Tornado en staat nu op de vierde plaats. Zonder meer een knappe prestatie. Klik op “lees meer” voor het bekijken van de laatste uitslagen en de nieuwe ranglijst.

Lees meer

Uitslagen en ranglijst jeugdcompetitie

Vanavond een kleine opkomst vanwege de meivakantie. Eigenlijk was er helemaal geen schaken voor de jeugd maar omdat het verkeerd op de site stond hebben we het toch maar door laten gaan. Volgende week is er geen schaken voor de jeugd. De week daarop is er weer les.

Lees meer

Leuk om eens te proberen: …. meedoen aan een schaaktoernooi

In het verleden gingen we als Tornado vaker met een groep kinderen naar een schaaktoernooi ergens in de regio. Altijd gezellig en zeker ook leerzaam en goed voor je schaakvaardigheid.
En als je een keer een echt goede dag had ging je zelfs met een beker naar huis
(vraag maar eens aan Len naar zijn ‘verzameling’ 😉  ).

Hoewel we al enkele jaren niet meer als club deze bezoeken organiseren, zijn er nog wel kinderen die een keer aan toernooi deelnemen. Met Corona hebben de afgelopen twee jaar bijna geen toernooien plaatsgevonden. Zelfs onze eigen Schaaknacht is uiteindelijk gecanceld.

Om met name de nieuwe jeugdschakers toch te wijzen op deze mogelijkheid hierbij een tip voor twee toernooien die binnenkort hier in de buurt gehouden wordt:

zaterdag 9 april bij UVS in Nijmegen

zaterdag 30 april bij De Cirkel in Ede

Lees meer