Uitslagen jeugdcompetitie ronde 17 en 18

Rond 17 en 18 zijn vanavond gespeeld. De jeugd was weer in grote getale komen opdagen en speelde weer enthousiast hun partij.  En het was weer een genot om te zien hoe scherp sommige spelers weer waren. Koploper Freek maakte geen fout, maar Matthijs en Ivan verloren allebei 1 van hun partijen. Esther won fraaii van Jules maar moest buigen voor Sem. Tijl van Wees was goed op dreef; hij won eerst van Elisa en daarna van Ivan! Knap hoor. Juul van de Boom pakte knap twee maal een remise. Hieronder vinden jullie alle uitslagen en de nieuwe stand.

Lees meer

Eerste nederlaag Freek, maar nog steeds nummer 1

Ronde 13 en 14 van de jeugdcompetitie werden vanavond gespeeld. En het was Matthijs Leenders die als eerste dit seizoen de regerende jeugdkampioen Freek ten Boske op een nederlaag tracteerde. Een puike prestatie van Matthijs! Hieronder vinden jullie alle uitslagen van de twee schaakrondes en natuurlijk de nieuwe stand.

Lees meer

Weggeefschaak is zo makkelijk nog niet… maar wel LEUK!!

Gelukkig konden we afgelopen vrijdag eindelijk weer eens schaken met Sinterklaas, oftewel Pietenschaak. Er waren 15 enthousiaste kinderen aanwezig die een klein toernooitje Weggeefschaak speelden. Tijdens en tussen de partijen door kon er gesmikkeld worden van de pepernoten en ander strooigoed. De kinderen lieten het zich goed smaken. Maar op het schaakbord lieten ze zich ook niet onbetuigd. Er werd fanatiek geslagen om maar zo snel mogelijk van de stukken af te komen.  Dat lijkt allemaal eenvoudig, maar het valt nog niet mee om als eerste al je materiaal weg te geven 😉

Voor zover we het konden zien was het een geslaagde avond, er waren veel blije en enthousiaste kinderen aan het spelen.

Aan het eind van de avond was er voor iedereen nog een klein presentje. en daarmee konden de kids het sinterklaasweekend in. Vrijdag 9 december is er weer gewoon les.

Weer twee spannende rondes in de jeugdcompetitie

Het was druk vanavond bij de jeugd. Ondanks de wedstrijd van Oranje waren 17 kinderen rond kwart voor 7 present in Mamre. Dus helaas wel in elke ronde een speler oneven. In ronde 9 was dat Esther, in ronde 10 mocht Niels-Jamie het proberen tegen trainer Len.

Aan kop deed Freek goede zaken. Twee overwinningen op naaste concurrenten geven hem een mooie voorsprong aan kop.

hieronder de uitslagen en nieuwe stand

Lees meer

Uitslagen jeugdcompetitie 11 november 2022

“De uitslagen van de 7e en 8e ronde van de jeugdcompetitie staan nog niet on-line”, hoorde ik deze week. En inderdaad, ik heb ze weliswaar netjes op een USB-stickje gezet, maar ben helemaal vergeten om ze op de website te zetten. Gelukkig heb ik het stickje bij de hand dus hieronder vinden jullie de uitslagen en de nieuwe tussenstand. Vanavond, 25 november, zal al weer de volgende ronde gespeeld gaan worden. Vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal weet ik niet of het gaat lukken om twee rondes te spelen, maar eentje moet zeker lukken! Tot straks.

Lees meer

Ronde 5 en 6 jeugdcompetitie

Op vrijdag 14 oktober was het weer lekker druk in Mamre. Met vier nieuwe spelers konden we de derde speelavond in. Ronde 5 en 6 stonden op het programma. Door de nieuwe leden was het wel wat rommelig aan het begin, maar iedereen heeft toch lekker gespeeld volgens mij.

De toppers hadden het onderling pittig en onderin werden  verrassende uitslagen gescoord. Zo wist Niels-Jamie op miraculeuze wijze anderhalf punt te sprokkelen in zijn partijen. Freek ten Boske is een klasse apart dit jaar (zo lijkt het althans tot nu toe). Gaat het nog spannend worden? We gaan het vast zien de komende maanden. Hieronder de uitslagen en de nieuwe tussenstand.

Lees meer

Uitslagen en standen:

Overzicht voor ronde 3, gespeeld op 30 september 2022

WIT ZWART UITSLAG
Freek ten Boske James Turner 1-0
Sem Gijsbers Geert 0-1
Matthijs Leenders Ivan Wijono 0-1
Tijl van Wees Esther Fang 1-0
Emma Leenders Charlotte Leenders 1-0
Ties van de Geijn Sami Aslan 0-1
Jules Joha Ian Fang afg
Niels Jamie van de Laar Afwezig met geldige reden

Overzicht voor ronde 4, gespeeld op 30 september 2022

WIT ZWART UITSLAG
Ivan Wijono Freek ten Boske 0-1
Matthijs Leenders Tijl van Wees 1-0
Charlotte Leenders Ian Fang 1-0
James Turner Sami Aslan 1-0
Esther Fang Jules Joha 1-0
Geert Emma Leenders ½-½

 

Lees meer

Jeugdcompetitie ook van start

Nadat vorige week de senioren al hun eerste partij hebben gespeeld mochten vanavond ook de jeugdschakers hun kunnen tonen. Elf schakers waren present in Mamre. Dat betekende dus dat steeds één speler een rondje vrij was.

Hieronder vinden jullie de uitslagen en de eerste stand. Doordat de kampioen van vorig jaar niet aanwezig was nam Freek te Boske de kans waar om alvast een voorsprong te nemen… Klik door voor de stand

Lees meer