Ronde 7: (bijna) alles voor wit

Vrijdag werd de 7e ronde in de 2e periode gespeeld. De witspelers hadden een prima avond. Alleen Ad Beekers redde het met de witte stukken niet tegen Albert Aalbers, maar verder kon iedere witspeler een punt bijschrijven aan het eind van de avond.


Voor enkele was dit geen verrassing, zo had Peter Geurts zich vooraf weinig illusies gemaakt over zijn kansen tegen meervoudig clubkampioen Rijk-Pieter Hofstede. Ook Pieter van Dijk was, zeker na zijn verlies in de OSBO-partij de avond ervoor, niet in de winning mood. Toch maakte hij het Stan Jacobs nog aardig lastig. Pas in het eindspel leidde een onnauwkeurigheidje van Pieter tot pionverlies en uiteindelijk tot opgave. Thijs Banken versloeg Wim Claus met wit, net zoals Jurjo Hagen dat deed tegen Kadir Arslan.

Zoals gezegd was Albert Aalbers de redder van de ‘zwarte eer’. In een mooie pot wist hij zijn schaakkennis prachtig op het bord te brengen. Ad leek zeker gelijkwaardig, maar ergens miste Ad de juiste voortzetting. Met een doorgebroken pion en nog een tweede onderweg op de a-lijn, gaf Ad zijn verzet op. Jarno van Gelder verraste Ronald den Ouden. In een scherpe partij voerde Jarno de druk langzaam maar zeker op. De koningsstelling van Ronald werd steeds penibeler en hoewel hij nog lang weerstand bood, was uiteindelijk aan de nederlaag niet te ontkomen.

Geert van Tongeren en Michiel van Deursen streden als laatsten nog om het punt. In een mooie partij leek Michiel Geert’s witte koning in een dodelijke greep te krijgen. Maar Geert sloeg zelf toe aan de zwarte damezijde, waar de langgerokeerde koning van Michiel enigszins onbeschermd bleek te staan. Ondanks dapper verweer werd de druk van Geert steeds groter. Toen Michiel ook nog eens zijn koning de verkeerde kant opzette was het pleit definitief beslecht…

Klik op de linkjes hieronder voor alle uitslagen en voor de nieuwe stand.

 

periode 2 ronde 7 2014-2015

periode 2 ronde 7 201periode 2 ronde 7 standperiode 2 ronde 7 stand