Tornado 1 – ASV 5 tot het einde toe spannend

Het eerste team (8 tallen) van Tornado speelde vanavond een thuiswedstrijd. In deze poule (2G) zitten 2 teams van ASV, (ASV 5 en ASV 6) en vanavond kregen we het sterkste team op bezoek, Asv 5 dus. Lange tijd ging het gelijk op maar de kans dat we van dit team zouden kunnen winnen was bij voorbaat klein. Thijs en zijn gelijkwaardige tegenstander speelden erg snel en zaten al snel in een heel ingewikkeld eindspel dat er uitzag als remise. De eerste partij die in remise eindigde was echter de partij tussen Gerald en Jan Vermeer. Grappig genoeg hadden zij allebei precies dezelfde rating (1611).Volgens een kiebitzer had er voor Gerald misschien wel iets meer ingezeten dan remise.

De partij van Thijs was echt een potremise. Daar zat echt niets meer in. Even later kwam Stan melden dat hij had verloren. Een achterstand van 1 punt dus. Het zag er al met al niet erg goed uit. Weer iets later vroeg Len aan mij of hij remise mocht aanbieden in een gelijke stelling. Ik heb hem gezegd dat hij misschien nog even moest doorspelen maar het uiteindelijk zelf moet beslissen. Toch maar aangenomen, hoorde ik even later. Vervolgens kreeg ik zelf een remiseaanbod met een pion achterstand. Omdat ik geen plan zag voor winst heb ik die ook maar aangenomen. Achteraf bekeken had ik misschien toch voor de dood of de gladiolen moeten gaan. Zeker gelet op de rating van mijn tegenstander maar dat zag ik pas toen ik thuis kwam.
Maar toen werd het ineens weer spannend want Pieter had 2 pionnen naar de overkant geschoven en zou daarmee een toren van zijn tegenstander gaan winnen, die vervolgens meteen opgaf. De stand was hiermee weer gelijk getrokken, 3-3. Michiel zat inmiddels in tijdnood waar hij wel vaker problemen mee heeft. Maar hierbij moet ik natuurlijk ook even vermelden dat hij de sterkste speler van ASV 5 tegenover zich had gekregen. Zij hadden om tactische redenen blijkbaar besloten om hun sterkste speler op bord 5 op te stellen. De verwachting was nu dat Michiel waarschijnlijk zou gaan verliezen en daarmee kwam alle druk (en hoop) op de partij van Jan te liggen. Aldus geschiedde. Michiel verloor en Jan won. Uitslag 4-4. Met deze uitslag kunnen we zeer tevreden zijn. Misschien had er zelfs nog meer ingezeten maar al met al is dit een prima uitslag. We hebben er weer een matchpunt bij en onze doelstelling om in de tweede klasse te blijven is hiermee weer wat gestegen. ASV 6 gaan we straks gewoon van het bord vegen:-)

S.V. Tornado 1 – Arnhemsche S.V. 5

Ronde: Ronde 4