Tactische opstelling heeft gewerkt. Tornado 1 wint van de PION 2 uit Groesbeek

Paul de Haas maakte als invaller voor Kadir zijn debuut in de SOS competitie. Vanwege tactische redenen hadden we Paul op het eerste bord gezet en hij kreeg inderdaad de sterkste speler van PION 2 tegenover zich. Een verschil van maar liefst 1791 punten in rating:-) Paul heeft dapper gestreden maar moest het uiteindelijk opgeven. Geen schande tegen zo’n sterke speler en bedankt voor de opofferingsgezindheid Paul.

Op bord 2 zat Geert. Ook al vanwege tactische redenen. Omdat hij de laatste tijd uit vorm is en speelt als een dweil en weinig partijen in winst weet om te zetten, is hij ook maar op een hoog bord gezet. Maar ere wie ere toekomt. Zonder ook maar 1 stuk aan te raken had Geert de winst al binnen. (tegenstander kwam niet opdagen) 1-0 voor Tornado dus en een mooi begin.
Tim speelde op het derde bord (ingevallen voor Stan) en had ook al de pech een sterke tegenstander tegenover zich te krijgen. Henk Fleuren dus met een rating van 1738. De opening ging goed maar langzamerhand werd het steeds minder en ook Tim moest uiteindelijk opgeven. Op de onderste 5 borden ging het echter een stuk beter.
Op bord 4 zat Jan met ook al weer een sterke tegenstander, Alexander Bouwman met een rating van 1728, iets meer dan de rating van Jan. Maar Jan is niet voor niets clubkampioen. Hij wist deze partij dan ook mooi te winnen. Michiel en Pieter wisten er allebei een remise uit te slepen en op de onderste 2 borden wisten Len en Thijs op een knappe wijze hun partijen te winnen. Eindresultaat: Tornado wint met 5-3.
Daarmee staan we inmiddels relatief velig in de middenmoot. Bedankt allemaal voor jullie inzet. Voor alle uitslagen, zie: https://sosc.netstand.nl/rounds/view/1178