(On-line) trainingen bij ASV

Hallo schakers,

Al vele jaren neem ik zelf deel aan schaaktrainingen die verzorgd worden door Pascal Losekoot. De trainingen zijn circa 1x per maand op de maandagavond (van 19.30 tot ongeveer 22:00). Vanwege Corona worden deze trainingen komend halfjaar online verzorgd. Ikzelf heb afgelopen maanden ook al een keer mee mogen doen en ben zeer enthousiast! Wellicht leuk voor meerdere schakers om eens kennis te maken met schaaktraining? Ik heb afgelopen vrijdag tijdens de ALV al ‘reclame’ gemaakt, maar hieronder, op verzoek, nog wat nadere informatie. De kosten bedragen € 22,50 voor vier lessen (dat is nog géén 3 euro per uur!!)

Als je interesse hebt kun je je aanmelden bij Anne Paul Taal van ASV. (aptaal@xs4all.nl).

Niveau van de groep is ongeveer 1400-1900.

data:

Er worden in eerste instantie 4 trainingen gepland, met elk een eigen thema:

maandag 21 september – Vooruitrekenen

maandag 12 oktober – Pionneneindspelen

maandag 9 november – Plannen maken in het middenspel

maandag 30 november – Thema in overleg met de deelnemers

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur (de ervaring is dat de training soms wat uitloopt). Naast het hoofdthema is er ook ruimte voor andere onderwerpen, zoals vragen aan de hand van de eigen partijen.
Pascal heeft ruime ervaring met deze vorm van training en heeft veel creatieve ideeën.

 

Uit Pascals mail de volgende passage:

 

Technische test: 19:00 uur (even inloggen en kijken of de microfoon werkt)

Ik maak gebruik van Zoom om de training te verzorgen en stellingen te tonen. Hiermee is het mogelijk om elkaar te zien (via een webcam) en te horen, maar dat is niet verplicht. Je kunt ook enkel luisteren en suggesties doen / vragen stellen via de chatfunctie. De meetings die ik verzorg zijn beveiligd met een wachtwoord, alleen degenen die zich aanmelden hebben toegang tot de training. In Zoom is het ook mogelijk (en heel leuk) om stellingen in subgroepjes te analyseren en daarna weer in de grote groep de analyse met elkaar te delen.

 

Als je nog vragen hebt, mag je me altijd bellen of mailen. Of spreek me gerust aan op vrijdag op de club!

Groeten,
Stan Jacobs,
tel. 06-22433881
mail: stan.jacobs@upcmail.nl