Info schaken volwassenen

Iedereen die belangstelling heeft om eens een partij te komen schaken kan ‘altijd’ op de vrijdagavond een kijkje komen nemen in onze speel locatie:

MAMRE
Kattenburg 59
6651AM Druten

Tornado heeft daar op de vrijdagavond diverse ruimtes in gebruik. Op de Kalender vindt U alle informatie over de activiteiten op de betreffende vrijdag. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een van de bestuursleden van Tornado. De contactgegevens staan vermeld onder de link: Informatie/Bestuur of op de hoofdbalk hierboven onder de kop ‘Contact’.

Tornado heeft ongeveer zestig actieve leden (senioren en jeugd). In de interne competitie spelen naast de senioren ook al jeugdleden uit de hogere stappen (3-4-5). Voor deze jeugd gelden wel aangepaste (verkorte) speeltijden, zodat ze uiterlijk rond 22 uur hun partij hebben afgerond.

De senioren van Tornado nemen ook deel aan de competitie van de OSBO, de Oostelijke Schaakbond. Deze competitie heet sinds enige jaren SOS omdat het in combinatie met twee andere schaakdistricten wordt georganiseerd. In deze competitie meten de spelers van de vereniging zich in teamverband  met tegenstanders van andere schaakverenigingen. Tornado doet in seizoen 2023/2024 ook voor het eerst mee met een team in de landelijke KNSB-competitie.

Iedereen die graag schaakt, maar niet op vrijdagavond  -de clubavond van Tornado- kan spelen, kan ook bij Tornado terecht. Hij of zij kan dan deelnemen aan de thuisschaakcompetitie. In deze competitie wordt ongeveer één keer per maand een wedstrijd gespeeld bij de deelnemers thuis.

Deelnemers kunnen eventueel in bruikleen schaakmateriaal van de club krijgen. Door de competitieleider wordt een planning gemaakt waarnaar de spelers in onderling overleg een datum en tijdstip afspreken om de partij te spelen. Het enige dat men zelf moet doen is de uitslag doorbellen aan de competitieleider. In het seizoen (2021/2022) is Gerrit Vastenhouw wederom competitieleider. Op deze site worden regelmatig de uitslagen en standen van deze competitie gepubliceerd.

Volwassenen die willen leren schaken of ouders die de schaaklessen van hun kinderen willen bijhouden, kunnen hierover contact opnemen met het bestuur. We proberen dan samen naar een mogelijkheid te zoeken.
De contributie voor senioren bedraagt € 80,00 per seizoen. Als u alleen deel neemt aan de thuisschakers is de contributie 15 euro.