Info schaken volwassenen

Iedereen die belangstelling heeft om eens een partij te komen schaken kan ‘altijd’ op de vrijdagavond een kijkje komen nemen in
MAMRE
Kattenburg 59
6651AM Druten

Tornado heeft daar op de vrijdagavond diverse ruimtes in gebruik. Op de Kalender vindt U alle informatie over de activiteiten op de betreffende vrijdag. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een van de bestuursleden van Tornado. De contactgegevens staan vermeld onder de link: Informatie/Bestuur of op de hoofdbalk hierboven onder de kop ‘Contact’.

Tornado heeft ongeveer zestig actieve leden (senioren en jeugd). In de interne competitie spelen naast de senioren ook al jeugdleden uit de stappen 2, 3 en 4. Voor deze jeugd gelden wel aangepaste (verkorte) speeltijden, zodat ze uiterlijk rond 22 uur hun partij hebben afgerond.

De senioren van Tornado nemen ook deel aan de competitie van de OSBO, de Oostelijke Schaakbond. In deze competitie meten de spelers van de vereniging zich in teamverband (4, 6 of 8 spelers per team) met tegenstanders van andere schaakverenigingen. Tornado doet in seizoen 2017/2018 met drie teams mee in de OSBO-competitie. De eerste twee teams spelen in de derde klasse, het derde team in de vierde klasse. Ook dit seizoen is er weer een jeugdteam (Tornado 2J) actief. Hierin spelen elke wedstrijd minimaal vier jeugdspelers mee.

Helaas hebben we dit seizoen moeten afmelden voor de Drie Provinciëncompetitie. Dit is een onderlinge competitie met verenigingen uit de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. Deze competitie is wat minder competitief en bedoelt voor schakers die toch eens een keer een andere partij dan tegen een clublid willen spelen. Vanwege het extra OSBO-team bleven te weinig spelers over die in deze competitie mee wilden spelen. We hopen dat we volgend jaar wel weer een team op de been kunnen brengen voor deze gezellige competitie.

Iedereen die graag schaakt, maar niet op vrijdagavond  -de clubavond van Tornado- kan spelen, kan ook bij Tornado terecht. Hij of zij kan dan deelnemen aan de thuisschaakcompetitie. In deze competitie wordt ongeveer één keer per maand een wedstrijd gespeeld bij de deelnemers thuis.

Deelnemers kunnen eventueel in bruikleen schaakmateriaal van de club krijgen. Door de competitieleider wordt een planning gemaakt waarnaar de spelers in onderling overleg een datum en tijdstip afspreken om de partij te spelen. Het enige dat men zelf moet doen is de uitslag doorbellen aan de competitieleider. Dit seizoen (2017/2018) is Gerrit Vastenhouw competitieleider. Op deze site worden regelmatig de uitslagen en standen van deze competitie gepubliceerd.

Volwassenen die willen leren schaken of ouders die de schaaklessen van hun kinderen willen bijhouden, kunnen hierover contact opnemen met het bestuur. We proberen dan samen naar een mogelijkheid te zoeken.
De contributie voor senioren bedraagt € 80,00 per seizoen.