Opzet jeugdschaken seizoen 2023/2024

Na de Coronajaren wil sv Tornado graag het jeugdschaken weer op ‘ouderwetse’ wijze gaan organiseren. Daarom zal met ingang van september 2023 het een en ander veranderen in de planning en kalender. Op deze pagina een korte uitleg.

Afgelopen jaren is er om de week les gegeven en werd er in de andere weken interne jeugdcompetitie gespeeld. Dit vooral omdat we minder tijd hadden per avond omdat we graag de jeugd en senioren gescheiden willen houden. We gaan het nu als volgt doen:

Er wordt elke week lesgegeven van 18:45 uur tot ongeveer 19.30 uur (m.u.v. vakanties en feestdagen uiteraard).
Daarna wordt er een onderlinge wedstrijd gespeeld.

Omdat we hebben gemerkt dat het best lastig is om als beginnende schaker tegen hele goede schakers te moeten schaken hebben we vanaf dit seizoen twee competities: de ‘gewone’ jeugdcompetitie en de Stappencompetitie. In de jeugdcompetitie kunnen alle schakers tegen elkaar ingedeeld worden. De winnaar van deze competitie wordt de Jeugdkampioen van Tornado.

In de Stappencompetitie splitsen we de kinderen in twee groepen: beginnende schakers (Stap 1 en Stap 2) spelen een eigen competitie waarin uiteraard ook een kampioenstitel te behalen is. De andere schakers (Stap 3 en hoger) spelen hun eigen stappencompetitie (met bijbehorende titel).

Behalve meer spanning is er dus ook wat meer kans op een prijs(je). We hopen dat het vooral voor de kinderen een verbetering wordt. Uiteraard horen we ook graag van hen of van de ouders hoe het gaat. Het is voor ons ook weer even uitproberen, dus commentaar is zeker welkom. Wat we wel hopen is dat er weer meer lessen gegeven kunnen worden.

Sinds dit seizoen hebben we een nieuwe coördinator; Stijn Groot. Hij is het eerste aanspreekpunt en zal vrijdags aanwezig zijn om vragen te beantwoorden of zaken te regelen. Spreek hem dus gerust aan.

Het Bestuur van sv Tornado.