De Stukkenjagers winnen intern jeugdtoernooi

Het schaakseizoen voor de jeugd zit er bijna op. Vrijdag 29 juni worden de bekers en de diploma’s uitgereikt en gisteravond hadden de schaaktrainers een leuk toernooi voor de jeugd opgezet. De Stukkenjagers lieten zien, dat zij uit het goede hout waren gesneden.

Jeugdcoördinator Stan Jacobs had de drie overige teams de namen Grootmeesters, Mat in Vijf en de Schaakgoden meegegeven. Het werd een leuk toernooi met partijen van 7.30 minuten per persoon. Doordat enkele jeugdschakers deze avond niet aanwezig waren, werden de Schaakgoden (Len Brands, Tim van Kuik, Puck van der Sande en Suzan van Dijk) aangevuld met schaaktrainer Pieter van Dijk en bij de Stukkenjagers (Nick van Dijk, Mees Koopman, Marijn Veth en Sam Tesser) viel Jurjo Hagen in. Het team Mat in Vijf werd aangevoerd door Coendert Vleeming en zijn teamgenoten waren Michiel van Deursen, Ivan Engelen, Natalie Exner en Duco van der Sande. De Grootmeesters hadden Jasper van Haaren als aanvoerder met verder Jason Wijono, Thijmen Odijk, Christopher van der Spek en Guusje Koopman in het team.

Uiteindelijk bleken de Stukkenjagers met overmacht het sterkste team en mochten van Stan Jacobs allemaal een mini-snicker in ontvangst nemen. Volgende week vrijdag, 2is er, zoals al gezegd, eerst vrij schaken tot ongeveer half 8, waarna de jaarlijkse prijsuitreiking plaats zal vinden.
Ouders en andere belangstellenden zijn natuurlijk van harte welkom in d’n Bogerd.

Eindstand:
1. de Stukkenjagers 13 punten
2. Mat in Vijf 6 punten
3/4 de Schaakgoden 5 ½ punten
3/4 de Grootmeesters 5 ½ punten

Plaats een reactie