Diploma’s en bekers

Vrijdag 29 juni was de laatste schaakavond van het seizoen 2011-2012. En dat betekende voor de jeugd een gezellige avond vrijschaken en…. de uitreiking van de diploma’s. Uiteindelijk wisten alle kandidaten hun diploma te behalen. Lees snel verder voor het verslag.  LINK naar de foto’s: Tornado diplomauitreiking


Er waren dit jaar best veel kinderen die een examen hebben gedaan voor een van de stappendiploma’s. En… we hadden een primeur. Tenminste, voor zover ik heb kunnen nagaan is het nog niet eerder voorgekomen dat een vijfjarige leerling een diploma voor een stap heeft gehaald. De eer van deze unieke prestatie viel te eer aan Duco van der Sanden. Hij wist zijn examen voor Opstapje 1 met een ACHT te halen!! Een geweldige prestatie!

Voor Stap 1 gingen zeven kinderen op. En trainer Pieter van Dijk kan trots zijn. Alle ‘beginnende schakers’ wisten het diploma te behalen. En de cijfers waren prima: Natalie Exner en Maikel Simon haalden een 7,5, een prima prestatie. Mees Koopman en Marijn Veth, de laatste stroomde pas veel later in het seizoen in, wisten zelfs een 8 te scoren! Nog beter deden Ivan Engelen en Puck van der Sanden het. Zij maakten maar een paar foutjes en kregen een 8,5 van examinator Stan. Erg knap al, maar er was er eentje die het helemaal super deed; Tim van Kuijk maakte zijn examen foutloos en kreeg dus een 10 (zonder griffel, want die kennen we bij het schaken niet)… Proficiat alle Stap 1-kinderen. Volgend jaar mogen jullie bij Wim met Stap 2 aan de slag.

Voor Stap 2 waren vijf kandidaten. En ook zij slaagden allemaal. Hieronder kort de resultaten:
Bob Beijen 6
Thijmen Odijk 6,5
Nick van Dijk 6,5
Pieter Banken 7 en
Len Brands 8,5
Geweldig gedaan hoor en zeker ook een compliment voor trainer Wim Ruardij. Hij wist deze groep prima te motiveren.

Stap 3 kende maar twee deelnemers: Jason Wijono en Michiel van Deursen. Ook zij slaagden: Jason met een 6, Michiel met een 7,5.

Tenslotte mag niet onvermeld blijven dat Corine Ruardij op het laatste moment het Stap 4 diploma wist te bemachtigen. Met een krachtsinspanning en veel scherp denkwerk haalde zij een 6,5 voor haar examen.

Proficiat allemaal!!

Na de stappendiploma’s was het tijd voor de beste stappers. Elk jaar kiezen de trainers een talent uit hun eigen trainingsgroep die zich dit jaar extra heeft gepresenteerd. De criteria zijn aan de trainer zelf.

Jurjo Hagen koos voor de beginnersgroep (kinderen die later instroomden) voor Duco van der Sanden.
Stap 1-trainer Pieter van Dijk gaf de bokaal voor beste Stap 1 aan Tim van Kuik.
Bij de Stap 2 kinderen was het Len Brands die zich volgens trainer Wim Ruardij positief onderscheidde  door altijd zijn huiswerk af te hebben, zijn boekje bij zich te hebben en ook het potlood vergat Len nooit.

Bij Stap 3 en 4 was de keuze lastig. Omdat het maar kleine groepjes zijn (2 personen) is een vervelende keuze. Toch koos Corine Ruardij voor Michiel van Deursen vanwege zijn inzet en talent. Stan Jacobs gaf zijn bokaal voor beste Stap 4 aan Coendert Vleeming. Coendert wist zowel in de interne competitie(s) als, bij de IJSCO-toernooien een flink aantal mooie prestaties neer te zetten. Hoewel ook Jasper van Haaren een talentvolle schaker is, bleef hij dit jaar iets onder zijn niveau.

Tenslotte reikte jeugdcoördinator Stan de bekers uit voor de weggeefschaak- en de jeugdcompetitie. Weggeefschaak is dit jaar voor het eerst in competitieverband gespeeld. Kampioen werd hier Coendert Vleeming, voor Nick van Dijk en Jasper van Haaren.

De jeugdcompetitie was bijzonder spannend. Lange tijd leek Coendert ook deze prijs te gaan pakken, maar uiteindelijk wisten de ervaren (oudere) spelers Corine Ruardij en Tycho van Zuylen de druk dusdanig op te voeren dat Coendert er onder bezweek. Omdat Corine vooral in het begin van het seizoen veel wedsstrijden verloor tegen opkomende talenten nam Tycho dit seizoen de wisselbeker in ontvangst. Coendert werd netjes tweede en de onttroonde kampioene van 2010 en 2011, Corine legde toch nog beslag op de derde plek.

We gaan nu lekker genieten van de vakantie en zien elkaar eind augustus weer in d’n Bogerd

Graag tot dan!!

Stan Jacobs, jeugdcoördinator sv Tornado

 

PS De foto’s worden zo snel mogelijk op de site geplaatst…

 

Plaats een reactie