Nieuw speeltempo externe-competitie seizoen 2012-2013

Zoals besproken in de ALV van afgelopen vrijdag 7 september hier de regels voor nieuwe speeltempo vanuit de OSBO, klik verder om de regels te lezen.

Op de laatste ledenvergadering hebben de leden van de OSBO ingestemd met het voorstel van het OSBO-bestuur om vanaf september 2012 met een nieuw speeltempo te gaan spelen.
Het OSBO-reglement, artikel 25 is gewijzigd in:
1. De speeltijd, die niet mag worden onderbroken, is in de promotieklasse gelijk aan het speeltempo dat de KNSB hanteert in haar competitie. Van het bovengenoemde speeltempo kan in de promotieklasse worden afgeweken indien er een of meerdere wedstrijden op een doordeweekse avond vooruit worden gespeeld. De betreffende verenigingen dienen hiervoor een verzoek in bij de competitieleider. (voor het komende seizoen ongewijzigd in 40 in 2 uur en 1 uur voor de rest van de partij)
2. De speeltijd in de andere klassen bedraagt 1 uur en 40 minuten met een toevoeging van 10 seconden per zet vanaf de eerste zet.
Een vereniging kan bij de competitieleider melden dat op grond van de beschikbaarheid van het clublokaal dat speeltempo niet haalbaar is. Het speeltempo bij thuiswedstrijden van deze vereniging bedraagt dan 1 uur 25 minuten met een toevoeging van 10 seconden per zet vanaf de eerste zet.
3. Ook jeugdteams hebben, mits voorafgaand aan de eerste ronde aangevraagd, recht op een speeltempo van 1 uur 25 minuten met een toevoeging van 10 seconden per zet vanaf de eerste zet
4. Een speeltempo van 1 uur 25 minuten met een toevoeging van 10 seconden per zet vanaf de eerste zet moet voor de aanvang van de competitie worden gemeld bij de competitieleider.
5. Indien een vereniging niet beschikt over voldoende DGT’s dan worden de partijen gespeeld met analoge klokken. De speeltijd bedraagt dan 2 uur p.p.p.p. Jeugdteams en verenigingen genoemd in artikel 25.2 spelen 1.45 uur p.p.p.p.

Welke module moet gebruikt worden bij het instellen van de DGT’s?
Fischer, manual set
DGT 2000: module 23
DGT 2000 +: module 20
DGT 2010: module 18

In alle gevallen eerst de beide klokken in stellen op 1.40 gevolgd door 00 (seconden). Daarna de toevoeging 0.10 seconden.

Plaats een reactie