Geen prijzen voor Tornadojeugd op IJSCO-toernooi Elst

Zaterdag 20 oktober was het tweede Elster IJSCO-schaaktoernooi. Met zeven jongens (en twee moeders) trok jeugdleider Stan naar Elst om een gezellige schaakmiddag te beleven. En natuurlijk om te proberen een paar bekers te veroveren. Lees snel verder voor het verslag.

Coendert was ingedeeld in groep4 en had het zwaar. De eerste vijf partijen gingen verloren en pas tegen het eind leek hij zijn draai gevonden en scoorde hij nog enkele punten. Maar een hoge klassering leverde dit niet op. Ook Jason had het zwaar in zijn poule. Door onnauwkeurig spel en soms ook gewoon omdat de tegenstand(st)ers wel erg goed waren, kwam Jason niet in zijn normale doen. Met 2 uit 7 mocht hij niet echt tevreden zijn.

Michiel van Deursen zat in groep 6 en ook hij begon moeizaam met twee verliespartijen. Daarna volgden twee keer winst en leek een mooie klassering nog mogelijk. Maar opnieuw twee nederlagen en een winst in de slotronde waren niet genoeg voor een prijsje.

Len Brands kwam als een speer uit de startblokken. Hij leek weer eens ouderwets op dreef. Maar helaas was ook voor hem daarna de koek even op. Toch wist hij, nadat hij zijn laatste twee partijen in winst omzette, de beste dagscore van de Tornado-spelers neer te zetten. Met 4 punten uit 7 viel hij wel net buiten de podiumplaatsen in groep 9.

Mees en Maikel speelden samen in groep 11. Ook Maikel leek vandaag in goede doen en won zijn eerste twee potjes. Daarna ging het iets minder, maar met 3,5 uit 7 mag ook Maikel terugzien op een geslaagde schaakmiddag. Maar ook Mees hoeft niet te vrezen voor de toekomst. Hij begon zeer matig, maar wist uiteindelijk toch 2,5 punt te verzamelen.

Het debuut van Patrick Wijono, de jongere broer van Jason, was ook lang niet slecht. Al duurde het even voor hij zijn eerste winstpartij liet aantekenen. Althans zijn officiele, want een aantal keren won hij al, maar werd door de tafelleider de partij opnieuw gestart (om voor mij soms onduidelijke redenen, maar dat kwam ook omdat ik er niet steeds bijstond en er in deze groep heel wat ‘gebeurde’… Patrick wist uiteindelijk ook 2,5 punt te behalen en mag daar trots op zijn. De volgende keer gaat het vast nog wat beter.

Ondanks het gebrek aan prijzen, reden we aan het eind van de middag met een goed gevoel terug naar het land van Maas en Waal. Het was een gezellige schaakmiddag.

Plaats een reactie