Twee bekers voor Tornado-jeugd op IJSCO-toernooi in Ede

Afgelopen zaterdag, 26 januari, werd in Ede het Tinnen Soldaatschaaktoernooi gehouden. Al vele jaren gaan we hier met een (flinke) delegatie naar toe en ook dit jaar waren er weer zeven jeugdige schakers die graag hun kunsten wilden vertonen. Met Sandy en Pieter als chauffeurs en ondergetekende als begeleider zaten de twee auto’s goed vol.

Michiel van Deursen was vandaag de hoogst geklasseerde Tornado-schaker; hij mocht in groep 5 spelen. Ondanks een mooie start wist hij geen potten te breken en eindigde in de middenmoot. De korte bedenktijd blijft voor hem tijdens deze toernooien toch vaak een handicap. In de eerste partij lukte het hem nog om met minder dan 30 seconden op zijn klok een mat te bedenken, later lukte dat helaas niet meer.
Jason Wijono speelde in groep 6. Helaas had hij een complete off-day: hij wist geen enkele partij te winnen. Volgende keer beter Jason!
In groep 7 zat Nick van Dijk achter afwisselend de witte en zwarte stukken. En zijn prestaties wisselden ook deze zaterdag: een  mooie partij werd afgewisseld door een slechte, waardoor Nick geen aanspraak kon maken op een beker. Hoewel Nick vrijdag nog bijzonder in vorm leek, kwam dat er dus helaas niet uit.

Patrick Wijono deed het veel beter in groep 9. Met 6,5 uit 9 werd hij fraai tweede! Na de fraaie 1e plaats tijdens de Schaaknacht was dit alweer zijn tweede beker in een IJSCO-toernooi. Goed gedaan Patrick!

In de laagste groep, 10, waren er drie Maas en Waalse schakers actief: Suzan van Dijk, Mees Koopman en Ivan Wijono. Dus hier moest het toch wel lukken om een prijs te pakken, zou je zo denken. Voor Ivan was het zijn eerste IJSCO-toernooi en hij deed het lang niet slecht. Het Herdersmat kende Ivan nog niet en dat kostte hem tenminste één keer de kop, maar hij won ook enkele partijen fraai! Tegen Mees hield hij knap remise!

Ook Suzan won enkele partijen, maar kwam nog niet constant genoeg voor de dag om al een prijs te pakken. Dat deed Mees Koopman uiteindelijk wel. Hij werd derde in deze poule en mocht dus een beker mee nemen richting Druten.

Al met al was het weer een gezellig en geslaagd toernooi. De organisatie verliep, zoals altijd in Ede, perfect!
Op de site van De Cirkel (http://www.decirkelede.nl/) staat een verslag met foto’s waarop ook onze spelers (ik herken in ieder geval Ivan, Mees, Patrick en Nick) staan afgebeeld. Hopelijk tot het volgende toernooi (28 april in Wijchen).

Stan Jacobs
jeugdcoördinator

1 gedachte over “Twee bekers voor Tornado-jeugd op IJSCO-toernooi in Ede”

Plaats een reactie