Pieter en Geert allebei 4,5 uit 6 dit seizoenVanavond stond de slotronde op het programma voor het tweede team van Tornado. We moesten aantreden tegen UVS 6. Omdat er een jeugdteam meespeelt in deze poule moesten we al om 19.30 uur beginnen. Deze slotronde was weer perfect georganiseerd door ASV. Enkele minuten voor half 8 begonnen de zenuwen bij ons team toe te nemen, Tycho was er namelijk nog niet. N.b. de speler die op slechts 3 straten woont van de speellocatie. Om exact 19.30 uur werden de klokken aangezet. De teamleider van Tornado 2 (ikke dus) begaf het bijna van de zenuwen, Tycho was er namelijk nog steeds niet. Zijn tegenstander deed zijn eerste zet en zette de klok in werking. Waar was in hemelsnaam Tycho???

Ook de overige leden van ons team werden steeds zenuwachtiger, het zou toch niet zo zijn dat we zomaar een punt zouden moeten gaan inleveren omdat Tycho niet zou komen opdagen? Pieter heeft nog meerdere keren het mobiele nummer van Tycho gebeld, maar die nam niet op. De zenuwen gierden door onze kelen. Jurjo rende in paniek naar buiten en door de stress stak hij de brandende kant van zijn sigaret per ongeluk in zijn mond. Het was echter ook weer niet zo ernstig dat hij hiervoor naar het brandwondencentrum gebracht moest worden. Geert begon te stotteren toen hij zich voorstelde aan zijn tegenstander. Anton struikelde in de speelzaal en liet een dienblad vol met bierglazen vallen. Hermie begon heel zenuwachtig met zijn vingers op de tafel te trommelen. God zij dank kwam Tycho iets na half 8 de toernooizaal binnen lopen. (met een blik op zijn gezicht alsof er niets aan de hand was). Gelukkig keerde toen de rust snel terug in ons team.

De wedstrijd was na een uur spelen nog 0-0 en ook op de borden was er nog weinig aan de hand. Alleen Geert  heeft al vroeg het initiatief. Dat levert hem drie pionnen en de  eerste winstpartij op. Jurjo  omsingelt zijn tegenstander vanaf het begin. Jaap Stork geeft echter geen krimp en houdt het keurig remise. Rob Lubbers kwam in tijdnood tegen Hermie  en toen ging er veel mis (bij zijn tegenstander gelukkig). Robert Kerkhoven doet vervolgens wat terug namens UVS 6. Na een stukoffer van Anton van Kouwen moet de UVS-er zich verdedigen tegen twee vrijpionnen in het centrum. Een messcherpe koningsaanval is het enige juiste antwoord. Tobi van Scheijndel raakte een pion achter. Tycho hield dat voordeel tot in het dame eindspel. Daarin volgden veel schaakjes en uiteindelijk een puntendeling. In de laatste partij van de wedstrijd werd een gelijk opgaande strijd tussen Pieter en Arjan Schoonen beslist door een blunder van laatstgenoemde. Pieter mocht inslaan en kreeg vervolgens een toren cadeau met uiteindelijk een mat achter de paaltjes.

Pieter en Geert kregen ook nog eens een prijs omdat zij de topscores waren van Tornado 2, dit seizoen. Pieter en Geert hadden alle twee 4,5 punten uit 6 wedstrijden.

Kortom, een mooie slotavond met een klinkende overwinning. Maar waarom was Tycho nu eigenlijk te laat? Deze vraag blijft nog even onbeantwoord. Het seizoen zit er weer op en we zijn geëindigd op de vierde plaats. Volgend seizoen gaan we voor een plek bij de eerste drie, dat moet toch mogelijk zijn.

Teamgenoten, allemaal bedankt voor jullie inzet en volgend seizoen gaan we echt knallen!

Geert van Tongeren, teamleider SV Tornado 2

1 gedachte over “Slotronde poule 4F, Tornado 2 wint van UVS 6. Tycho stelt de zenuwen van zijn teamgenoten op de proef.”