Succesvol IJSCO-toernooi in Arnhem voor Tornado-jeugd

Afgelopen zondag 26 mei, vertrokken rond 11 uur 9 schakers met begeleiders richting Arnhem voor het jaarlijkse Olympus-jeugdschaaktoernooi in Arnhem. Met veel schaakzin en vol enthousiasme reden we naar onze provinciehoofdstad. Jeugdcoördinator Stan Jacobs had er ook veel zin in en was vol hoop op een net zo succesvol toernooi als vorige maand in Wijchen. Een verslag

Om iets over twaalven begon de eerste ronde en konden de chaufferende ouders, Andy Wijono, Karin Brands en Karin Simon, aan de koffie/thee. De jonge Ivan Wijono mocht, samen met twee andere Tornadospelers aantreden in groep L. Voor de pauze ging dat nog niet supter, maar later wist Ivan toch een paar partijen te winnen. Zijn herdersmatje werkte echter niet vandaag. Toch mocht Ivan een kanjermedaille in ontvangst nemen. Hetzelfde overkwam Maikel Simon. Hij begon met een remisepartij tegen Mees Koopman, maar moest daarna toch de nodige nederlagen incasseren. Toch wist Maikel later in de middag zijn vorm te vinden en hij eindigde met 5 punten net buiten de prijzen. Eerder genoemde Mees Koopman was in deze groep de succesvolste Tornado-schaker. Hij begon met 4,5 uit 5 en leek zelfs even groepswinnaar te kunnen worden. Maar dat lukte dus net niet. Met 6 uit 9 mocht hij echter wel de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen.

In groep J was Ivan Engelen opnieuw goed op dreef. In WIjchen was hij al succesvol en ook deze keer hoefde hij maar twee keer zijn tegenstander te feliciteren. Met 5 uit 7 erd hij keurig 2e!

Weer een groep hoger, in groep I dus, speelde Patrick Wijono. Patrick ging als een professionele schaker van start. Bij de pauze rond half 3 stond hij met een 100%- score (4 uit 4) bovenaan. Helaas bleek de break Patrick niet goed te bevallen. Hoewel ook de betere tegenstanders een rol zullen hebben gespeeld, was het jammer dat hij geen punten meer haalde. Toch was zijn score van 4 uit 7 goed voor een derde plek en dus een beker!

Opnieuw drie Tornado-spelers in groep F. Coendert Vleeming, Jason Wijono en Len Brands konden dus in een IJSCO-toernooi hun krachten meten. Len was duidelijk de sterkste deze middag; hij won van zowel Coendert als Jason. Omdat hij ook in de andere partijen goed speelde, leek hij in de slotronde op de eindoverwinning af te gaan. Helaas speelde de zenuwen hem toch parten, want hij gaf eerst zijn dame en daarna de partij weg tegen een andere ‘Brans’. Omdat ook Coendert, die slechts een half punt achter Len stond, zijn laatste partij verloor, ging een Wageningse schaker, Sijmen van Bommel, er met de hoofdprijs van door. Voor Tornado resteerde voor Len een tweede en voor Coendert een derde plaats. Zeker niet slecht hoor! Maar toch jammer 😉

Michiel van Deursen schaakt zowel intern als ook extern veel en dat betaalt zich uit. Elk toernooi worden de tegenstanders sterker. Deze zondag speelde Michiel in groep D op de bovenverdieping! En daar ging het lang niet slecht. Hoewel hij helaas een partij verloor op tijd, maar vooral de laatste rondes was Michiel goed op dreef. Met een 50% score in een groep waar de beste spelers ruim 100 ratingpunten meer hadden, mocht hij zéér tevreden zijn (en dat WAS hij ook!!).

Uiteindelijk zijn we dus met vijf (!) bekers en drie kanjermedailles weer richting Druten vertrokken. Komende zaterdag is het laatste IJSCO-toernooi van dit seizoen in Wageningen! Voor degene die meegaan: VEEL SUCCES!!

1 gedachte over “Succesvol IJSCO-toernooi in Arnhem voor Tornado-jeugd”

Plaats een reactie