Jason Wijono eerste in slottoernooi IJSCO

Zaterdag 1 juni was  het laatste IJSCO-toernooi van dit seizoen. Het SVW-jeugdschaaktoernooi van sv Wageningen sluit al jaren het IJSCO-circuit af. Deze keer waren we met zes schakers naar de Veluwe gereden. Een verslag van de prestaties….

In de laagste groep, groep 10, speelde Ivan Wijono. Hij begon prima met een fraaie winstpartij. Na een bye in ronde 2 volgde een verlies, winst en na nog twee moeilijke partijen sloot Ivan af met remise. Een 50%-score is lang niet slecht.

Ivan Engelen speelde in groep 8 en had het daar best moeilijk. Hij speelde enkele hele mooie partijen, maar kwam helaas niet verder dan 2 punten in 7 partijen.

Patrick Wijono speelde in groep 7 en begon geweldig goed. Met twee 0verwinningen, een bye en twee mooie remises haalde hij vier punten uit de eerste vijf partijen. Helaas verloor Patrick daarna twee keer. Maar zijn prestatie was goed genoeg voor een medaille. Na de beker van vorige week wederom een prima prestatie!

Oudste Wijono-broer Jason had een geweldige zaterdag. De ene na de andere tegenstander wist hij te verslaan. Met een mooie combinatie snoepte hij de ene keer een paard, dan weer een paar pionnetjes en zelfs een dame af van zijn tegenstanders. Na een remise in de zesde ronde stond hij al zo ver voor op de concurrentie dat de eerste plaats hem niet meer kon ontgaan! Misschien dat hij daarom in de laatste ronde de teugels wat liet vieren en toch nog een partij verloor. Het deerde Jason niet want met 5,5 uit 7 werd hij winnaar van groep 6.

Een groep hoger (groep 6 dus) had Len Brands duidelijk zijn dag niet. Ondanks verwoede pogingen lukte het Len maar niet om een vaak best goede stelling om te zetten in een overwinning. Met slecht 1,5 punt, waarond een bye, was hij uiteraard niet tevreden. Toch hoeft hij echt nog niet te wanhopen, want dat hij kan schaken heeft hij afgelopen seizoen al vaak genoeg bewezen. De volgende keer gaat het vast weer beter, Len.

Michiel van Deursen was ook deze dag weer in een zware poule ingedeeld. Net onder de hoogste groepen, die in een apart lokaal speelden, mocht Michiel in groep 3 spelen. Daar had hij het niet makkelijk. Net als vorige week in Arnhem was de tegenstand van behoorlijk niveau. Nu mag je dat ook wel verwachten als je elke keer goede prestaties levert op de IJSCO-toernooien. Na vier nederlagen op rij leek het een sof te worden. Maar Michiel bleef, zoals eigenlijk altijd, vechten voor elke kans. En blijkbaar deed het ‘pauze-ijsje’ Michiel duidelijk meer goed dan zijn tegenstanders. De laatste partijen wist hij drie keer mooi te winnen. Een vierde plek en glimmende medaille waren zijn deel.

Ik probeer nog wat foto’s van de laatste paar toernooien op internet te zetten. Zodra dit is gelukt plaats ik hier nog een linkje…
Op de OSBO-site staan onder Galerij ook een 40-tal foto’s met o.a. onze spelers erop!

Tot slot… Terugkijkend op het afgelopen IJSCO-toernooi mogen zowel de spelers als de trainers dik tevreden zijn. Er zijn mooie prestaties neergezet door alle deelnemers aan de IJSCO-toernooien. Ook onze eigen IJSCO-schaaknacht was weer succesvol. Diverse bekers en medailles zijn gewonnen, maar vooral is er veel plezier beleefd en hebben we met zijn allen weer veel schaakervaring opgedaan! Volgend jaar gaan we met net zo veel enthousiasme en plezier op pad. Gaan jullie dan ook weer mee??? Ik hoop maar van wel.

Stan Jacobs
jeugdcoördinator

Plaats een reactie