Teleurstellend resultaat Tornado 2 in OSBO

Een gelijk spel tegen UVS 6 behoorde zeker tot de mogelijkheden in de eerste ronde van de Osbo-competitie voor team 2. Er had zelfs meer in gezeten, maar helaas. Tornado 2 moest al meteen Geert van Tongeren, de teamcaptain, missen in verband met een toernooi in Cuba.

Klik verder voor het volledig verslag.

Op maandag 21-10 vertrokken we vol goede moed, Rob en Pieter in de Volvo en Anton, Hermie, Jurjo en Wim in de Chevrolet Aveo echter naar Nijmegen. We waren ruim op tijd vertrokken, maar misten de afslag naar de parkeergarage. Vanuit Lent terug naar Nijmegen en toch nog ruim op tijd. Sterker nog, er waren al 6 schakers van Tornado aanwezig en alleen Wim van den Broek –een dikke 1500 schaker-  van UVS 6 was nog maar aanwezig.

De wedstrijd werd even na 8 uur gestart en toen zaten er nog slechts 5 UVS-schakers aan de borden. Pieter van Dijk was de schaker van Tornado, die maar liefst 25 minuten moest wachten op zijn tegenstander. Geen probleem natuurlijk, want de klok was in gang gezet. Op dat moment werd een invaller voor UVS ingezet. De overige spelers van Tornado waren al in een heroïsch gevecht verwikkeld. Hermie Wolvers was de eerste, die moest capituleren na twee fikse blunders. De eerste nul stond na anderhalf uur op het scorebord en toen ook Anton van Kouwen en Rob van der Spek niet altijd de beste voortzettingen wisten te vinden, was er nog slechts een gelijkspel mogelijk voor Tornado 2.

Op dat moment waren onze schakers op de hoogste drie borden nog bezig. Jurjo had het aan bord 1 behoorlijk zwaar tegen Wim van den Broek. Na de openingsfase kwam hij in een gedrongen positie terecht. Pieter kreeg na circa 25 minuten een nieuwe tegenstander toe gewezen. Net achter het bord gezeten en al een openingszet gedaan, zag de invaller, dat de oorspronkelijke schaker van UVS 6 toch nog was komen opdagen. Helaas: geen partij meer voor hem. Pieter was de eerste schaker, die het punt voor Tornado 2 binnen haalde. Toen werd het toch nog spannend. Jurjo en Wim Nijs waren nog verwikkeld in een spannende strijd. Wim stond glad gewonnen met een pion, die langzamerhand leek te promoveren en een Toren tegen een Paard van de tegenstander. Jurjo leek in het middenspel weg gespeeld te worden, maar hij wist er toch nog een enigszins spannende slotfase van te maken . Uiteindelijk bleek een voordelige ruil voor Jurjo toch uit te lopen op een penning, waardoor hij toch nog met een nul de stukken in het doosje moest stoppen. Wim Nijs wist zijn partij gedecideerd te winnen door de Paardvorken consequent te vermijden. Zijn half uur voorsprong hielp hem daarbij enigszins, maar de winst was eigenlijk al eerder bepaald. Hierdoor werd het een teleurstellende 4-2 nederlaag voor Tornado. De kansen, die er bij deze Nijmeegse tegenstander waren, beloven voor Tornado 2 nog wel de nodige perspectieven voor de rest van de competitie in de 4e klasse.

Plaats een reactie