Succesvol optreden Tornado-jeugd bij slottoernooi IJSCO

zaterdag 7 juni werd het laatste IJSCO-toernooi van dit seizoen gehouden. Traditiegetrouw is sv Wageningen gastheer van dit toernooi. De delegatie van Tornado bestond dit keer uit 10 schakers. Het werd ondanks de warmte buiten een gezellig en geslaagd toernooi. En de prestaties van onze jeugdige schakers waren prima.

Zo wist Stijn Groot zijn eerste prijs in de wacht te slepen. Even leek hij zelfs op het hoogste schotje te kunnen gaan plaatsnemen, maar na een goed begin verloor Stijn toch enkele potjes. Een fraaie vierde plaats was desalniettemin zijn deel. Proficiat Stijn, op naar de volgende prijs! Broer Max had het in dezelfde poule een stuk lastiger en wist niet tot de top 4 te komen. Maar wie weet zijn de volgende keer de rollen weer omgedraaid.

In groep 8 speelden maar liefst drie Tornado-helden; Suzan van Dijk, Ivan Wijono en Twan Driessen. Suzan begon slecht en had duidelijk niet haar dag. Ivan en Twan deden het beduidend beter. Hoewel Twan zijn eerste partij verloor (van de latere nummer 1 overigens), wist hij daarna al zijn andere potjes te winnen. Zeker zijn overwinning op Ivan mag knap genoemd worden. Tot nu toe was hem dat nog niet gelukt. Twan werd door deze prima reeks prachtig tweede. Geweldig gedaan hoor, Twan!
Ivan deed het net ietsjes minder; hij verloor van de poulewinnaar en van Twan dus, maar verder hield hij de score positief. Een derde plek dus voor hem.

Patrick Wijono en Nick van Dijk speelden samen in groep 5. En Patrick bewees opnieuw dat hij dit jaar grote sprongen maakt. Hij legde iedere tegenstander het vuur aan de schenen en kwam uiteindelijk als winnaar van de groep boven! Dat klinkt makkelijker dan het uiteindelijk was, want de strijd om de bovenste plaatsen was in deze groep bijzonder spannend.
Nick begon niet slecht, maar had wellicht wat last van de warmte of gewoon een ‘off-day’? Volgende keer beter Nick.

De oudste Wijono, Jason, speelde vandaag in groep 4. Niet echt super, ook niet superslecht, gewoon matig. Met drie punten uit zeven partijen greep hij net naast de prijzen, helaas.

Len Brands had weer eens een ouderwetse superdag. Alles en iedereen moest wijken voor Len’s dadendrang. Na zes zeges op rij was voor de slotronde de winst al binnen. Daardoor verslapte de concentratie en ging de laatste pot helaas verloren. Maar een prima prestatie van onze Len. En natuurlijk een mooi aantal pluspunten voor de rating 😉

Michiel van Deursen had een zware middag in groep 2. Hoewel zijn rating niet eens het laagste was kon Michiel geen potten breken. Ondanks twee overwinningen eindigde hij gedeeld laatste. Maar ook Michiel heeft dit jaar zijn prijsjes wel gepakt, dus dat komt volgend seizoen vast weer goed.

Het was al met al weer een gezellig en geslaagd toernooi. De IJSCO-toernooien voor dit seizoen zitten er op, maar volgend jaar gaan we ongetwijfeld weer regelmatig ‘op reis’….
Graag tot dan!!

Stan Jacobs, jeugdcoördinator

Link naar de uitslagen

Plaats een reactie