Eerste ronde bekercompetitie gezellig en spannend

Vrijdag 3 oktober werd de eerste ronde van de bekercompetitie gespeeld. Negen partijen stonden op het programma, waarvan er eentje uitgesteld is. Voor de  overige schakers restte het rapidtoernooi-met-tijdhandicap. Hierover wordt in een ander artikel op de site bericht.

Mike Rauwerdink en Jarno van Gelder vochten een onderling ‘jeugdduel’ uit, waarbij de ervaring van Jarno de doorslag gaf. Wim Claus redde het niet tegen nieuwkomer Ton Wouters. Albert Aalbers had een taaie kluif aan Rob van der Spek maar wist uiteindelijk toch Rob tot overgave te dwingen. 

Jurjo Hagen maakte dankbaar gebruik van de mogelijkheid om revanche te nemen op Michiel van Deursen. Vorige week wist Michiel  hem nog te verschalken, maar deze avond was Jurjo uiteindelijk de gelukkigste. Want het was een spannende pot met steeds kerende kansen. Een ander jeugdlid, Len Brands, lukte het wel om een senior te verslaan; ‘Goliath’ Marc Fluit werd door onze ‘David’ verslagen in een prima pot. Peter Geurts en Coendert Vleeming moeten op herhaling, want uiteindelijk kwamen ze in een eindspel met koning-toren tegen koning-loper en dat is remise. Omdat toch bepaald moet worden wie verder mag in het toernooi, zullen zij ergens in de komende weken nog twee rapidpartijen moeten spelen.

Anton van Kouwen kreeg tegen Pieter van Dijk zeker kansen, maar vergat ze te benutten. Daarom mag Pieter in de volgende ronde proberen Kadir Arslan te verslaan, want Kadir wist Marinus de Grundt tot overgave te dwingen, al was dat naar eigen zeggen wel met wat geluk.

Ronald den Ouden en Ad Beekers moeten hun partij nog spelen.

Hieronder staat het schema met alle uitslagen. De volgende ronde wordt gespeeld op vrijdag 2 januari 2015 (of in onderling overleg op een andere datum).

Speelschema Bekercompetitie na ronde 1