uitslagen bekercompetitie

Eind maart, vrijdag 27 maart om precies te zijn, werden de kwartfinales gespeeld voor de bekercompetitie. De uitslagen zijn echter nog niet gepubliceerd en dat moet natuurlijk wel! Daarom hierbij even een kort verslag.

Er werden vier partijen gespeeld.

Jurjo Hagen redde het niet tegen Marcel Lever helaas. Het was wel een spannende partij, maar Marcel’s ervaring gaf toch de doorslag.

Jan de Haas en Thijs Banken speelden een spannende partij. Toen na een lange strijd de rookwolken van het slagveld optrokken, bleek er niet meer in te zitten dan een puntendeling. Dit betekent dus dat beide heren nu twee partijen rapid moeten spelen tegen elkaar (10 min. pppp). Als hierin geen beslissing valt worden er twee snelschaakpartijen gespeeld.

Stan Jacobs won in de derde partij van Pieter van Dijk. Lang ging het gelijk op, maar in het eindspel miste Pieter de juiste voortzetting.
De laatste kwartfinale, tussen Ton Wouters (wit) en Rijk-Pieter Hofstede (zwart) moet nog in gespeeld worden. De beide heren wordt verzocht uiterlijk 15 mei deze partij te spelen.

Samenvatting:

Ton Wouters – Rijk-Pieter Hofstede (nog te spelen)

Jurjo Hagen – Marcel Lever 0 – 1

Pieter van Dijk – Stan Jacobs 0 – 1

Thijs Banken – Jan de Haas 0,5 – 0,5 (barrage)

Speelschema Bekercompetitie kwartfinales

* De loting voor de kleurverdeling voor de halve finales heeft plaatsgevonden. Marcel en Stan zullen met wit spelen.