Rijk-Pieter pakt ook de beker

Op de laatste speelavond voor dit seizoen werd de bekerfinale gespeeld. Jan de Haas en Rijk-Pieter Hofstede mochten in een onderlinge tweestrijd uitmaken wie de eerste (?) bekerwinnaar van sv Tornado zou worden.

Waar Rijk-Pieter in de gewone competitie 24 partijen wist te winnen en zelfs geen remise af hoefde te staan, ging dat in de beker toch iets moeizamer. Zowel in de kwartfinale als in de finale wisten respectievelijk Ton Wouters als Jan de  Haas remise te maken in de ‘normale’ partij.

Maar de reglementen schrijven voor dat er daarna twee rapidpartijen gespeeld dienen te worden en daarin bewees RP wel zijn uitzonderlijke klasse. In de kwartfinale moest Ton het onderspit delven (2-0 voor RP).

Marcel Lever, de enige ‘externe’ deelnemer aan het bekertoernooi, boog het hoofd al in de reguliere halve finalepartij. Zoals gezegd, redde ook Jan de Haas het uiteindelijk niet in de finale. Na een fraaie remise, miste hij in de rapidpotjes het geluk en de scherpte om het Rijk-Pieter echt moeilijk te maken. Al leek hij, zeker in de eerste partij goede kansen te hebben, ergens miste Jan de winnende voortzetting. En toen Rijk-Pieter in de tweede partij een klein kansje rook, liet hij niet meer los.

Hieronder vindt u het volledige schema van de bekercompetitie van dit seizoen. Hopelijk zijn er volgend jaar weer veel enthousiaste deelnemers!

Stan Jacobs, competitieleider

Uitslag Bekercompetitie 2014-2015