Tornado krijgt prachtig bedrag uit Coöperatiefonds van Rabobank Maas en Waal

Dinsdagavond 7 juli waren de tien genomineerde projecten voor het Coöperatiefonds van Rabobank Maas en Waal uitgenodigd om hun ‘prijs’ in ontvangst te nemen. In juni konden de leden van de bank stemmen op de tien projecten en op deze dinsdag zou dus de uitslag bekend worden.

Schaakclub Tornado had een project ingediend om de basisscholen in het land van Maas en Waal van schaakmaterialen te voorzien. We hopen daarmee niet alleen de schaaksport verder te verspreiden in het land van Maas en Waal, maar ook de scholen te helpen met schaakborden en -stukken. Uit gesprekken die we voerden met enkele leraren tijdens het schoolschaaktoernooi in februari, bleek al dat er op enkele scholen interesse was in aanvulling/uitbreiding.

Penningmeester Pieter van Dijk toog dus met mede-initiatiefnemer Stan Jacobs naar de van Heemstraweg om te horen of ons project genoeg stemmen had gekregen van de leden om ons plan te kunnen uitvoeren. Na een mooie toespraak maakte de voorzitter van de selectiecommissie de winnaars en prijzen bekend. Tien verenigingen, stichtingen en organisaties werden deze avond verblijd met een gulle gave van de Rabobank.

Op de foto kunnen jullie zien waarom beide schaakvertegenwoordigers met een brede lach op het gezicht de bank verlieten!

cooperatiefonds 2015

 

Na de vakantie gaan we kijken hoe we ons project gaan uitvoeren. Natuurlijk houden we jullie op de hoogte!