11 jarige Lise Heskes wint IJsco “schaaknacht”. Bart van Enckevort en Jasper de Jong winnen in hun groep.

Er waren dit jaar iets minder deelnemers dan de afgelopen jaren en we hadden wat opstartproblemen met een haperende printer maar desondanks was de zeventiende IJsco “schaaknacht” wederom een groot succes, uiterst spannend en bovenal erg gezellig. De talenten van Tornado (Patrick Wijono, Len Brands en Michiel van Deursen) hadden de eer om deze keer in de hoogste groep hun kunsten op de 64 velden te demonstreren. Het werd voor hen een zeer zware avond, want de tegenstand was stevig. Dat Lise Heskes kan schaken had de schrijver van dezes vorig jaar al gemerkt toen hij niet verder kwam dan een remise tegen de toen nog maar 10 jarige Lise, in de OSBO competitie.

Len heeft in de A groep nog 1,5 punt weten te scoren maar voor Patrick was de A groep duidelijk een maatje te groot, hij eindigde helaas op de laatste plaats. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen Patrick, dan kun je revanche nemen. Michiel deed het goed en haalde net als de nummers 1 en twee 3,5 punt. Helaas voor Michiel bepaalde het onderling resultaat dat hij daarmee derde werd.
Patrick’s jongere broer, Ivan, speelde in de C groep en ook daar was het niveau behoorlijk hoog. Met 2 punten viel hij dan ook buiten de prijzen.
Bart van Enckevort speelde een groep lager. Hij bewees echter flink vooruit te zijn gegaan door meteen die D groep maar eventjes te winnen met een prachtige score van 6,5 uit 7. Knappe prestatie Bart. Mike Rauwerdink eindigde in deze groep op de vierde plaats en dus net buiten de prijzen. Toch knap gedaan Mike.
In groep E won Marijn Meurs een mooie beker, hij eindigde op de tweede plaats. Lucas Gerrits viel helaas buiten de prijzen. In groep F zaten maar liefst 4 spelers van Tornado, helaas lukte het hen niet om bij de eerste 3 te eindigen.
In groep G zaten 3 spelers van Tornado. Zij hadden meer “geluk”. Jasper de Jong won deze groep met een score van 6 uit 7! Jesper van de Berk pakte hier de derde plaats en mocht dus ook een mooie beker in ontvangst nemen. Ingmar Reijnen kreeg een aanmoedigingsprijs vanwege zijn grote inzet.

Anton van Kouwen heeft weer prachtige foto’s gemaakt. De zijn te bekijken op de Facebook pagina van Tornado. Zie: https://www.facebook.com/SchaakverenigingTornado.nl/?fref=ts