Tornado 3 koppositie-af ja?

Druten, 23 februari 2018.

Het is weer even geleden dat Tornado 3 geschaakt heeft. Kadir is inmiddels in een heuse vormcrisis geraakt, Stan daar rekenen we op, maar die is al 2 maanden zoek, ook niks meer van vernomen, Marc hetzelfde verhaal, al heb ik hem een keertje gezien, Jurjo heeft van mij gewonnen, maar gaf zomaar een stuk weg tegen Thijs…. en de koppositie is inmiddels ook weg en dat zonder nog maar een stuk aangeraakt te hebben. klik verder………………………………….

Wat was er gebeurd? Koningswaal 3 heeft afgelopen week in Druten tegen Arnhem een uitwedstrijd tegen Arnhem gespeeld en twee van Arnhem waren niet komen opdagen met als resultaat 3,5-0,5 of zoiets. Oke jammer, maar we moeten van onze eigen kracht uitgaan. Inmiddels hebben we vernomen dat de twee ‘gratis’ bordpunten alsnog daadwerkelijk gespeeld zijn, met 1,5-0,5 in het voordeel van Arnhem. Dus…. het ligt weer open! Maar dan moeten we het nog wel waarmaken tegen Wageningen 7. Ondanks dat ik zwart hartstikke vervelend vind en Marc juist graag met zwart speelt, heb ik besloten om vandaag maar niet te gaan rotzooien met tactische opstellingen. De vorige keren pakte het ook niet florissant uit, dus er moet geroeid worden met de riemen die we hebben en mijn tegenstander liet mij ook roeien. Vanaf het begin van de partij werd ik een doolhof ingewerkt. Waar mijn tegenstander (dezelfde als de vorige keer) in een eerdere partij als een scherpschutter mijn pionnen veroverde en daarna door mijn paard aangepakt werd, werd deze keer mijn paard onschadelijk gemaakt. Oké nu heb ik een loperpaar, kunnen we weer gaan schaken denk je dan, pakt ie even later doodleuk het andere paard. Waar is mijn voordeel? Ondertussen kijk ik naar Marc op bord 4 die ook dezelfde tegenstander als de vorige keer had, weten jullie nog? Mat in 8 zetten? Ook nu zag het er goed uit. Marc was aan het aanvallen! Er waren een loper en paard af. Vervolgens op bord 2 bij Jurjo ook een loper en paard eraf. Zouden ze in Wageningen soms oefenen op paard versus loper? Bord 1 onze kanjer: Stan, die zat solide en de tegenstander kwam van beide zijkanten naar voren. Terug naar mijn partij: ik had dus geen paarden meer en had het er maar moeilijk mee. Een hele lastige partij. Terug naar Marc, hij had inmiddels een dame winst ? Jurjo zag er nog steeds gelijkwaardig uit en Stan dat zag er ook solide uit. Ondertussen was ik aan het ploeteren, maar meer ook niet. Even later zie ik dat Marc ook de dame kwijt is. Jurjo oogt op een gegeven moment zelfs goed. Stan nog steeds solide. Uiteindelijk moest Marc zijn meerdere kennen in de tegenstander, jammer, maar hey, de volgende keer… speel je weer met zwart!! Ondertussen had ik een geslaagde samenwerking van de lopers, die de paarden van mijn tegenstander wisten te vangen. Mijn tegenstander maakte het me niet makkelijk en ik moest continu uitkijken voor gevaar, maar gelukkig is de stresstest doorstaan! 1-1. Vervolgens zag ik dat Stan één (?) pion meer had in een dame eindspel en uiteindelijk de koning van de tegenstander vast had gezet met zijn pionnen en dat het een mat in één was, maar zover kwam het niet, omdat de tegenstander dat ook zag. 2-1 voor Tornado. Tot slot Jurjo…. Jurjo had een toren meer dan de tegenstander, maar eerst veroverde Jurjo de dame van de tegenstander en toen opeens kwam er een paardvork op de koning en dame van Jurjo en werd het spannend, echter de tegenstander had nog weinig tijd op de klok. Uiteindelijk ging de tegenstander door de vlag en was het 3-1 voor Tornado. Er werd overigens nog gevraagd waar het increment was….. ahum.. nou, deze Teamcaptain, die zat nog in de interne competitie modus en had alles op 1 uur 45 ingesteld. Iedereen zat erbij en keek ernaar… dit is een flater van jewelste, gelukkig dat de tegenstander het sportief opvatte en gezien de stand (Jurjo had een toren meer, dus het moest te ‘keepen’ zijn) op het bord niet moeilijk deed. Super sportief van Wageningen, nogmaals excuses, maar een klein smetje op de overwinning – vind ik- . De volgende wedstrijd is op 9 maart alweer en dan moeten we tegen de jeugd van Arnhem en reken er maar op dat, dat niet makkelijk gaat worden. Voor nu: pas goed op jezelf en eet fruit