Overzicht van alle prijzen en diploma’s

De slotavond afgelopen vrijdag was erg gezellig. Drankjes en hapjes waren ruim voorradig. De voorzitter heeft alle vrijwilligers bedankt en een presentje gegeven. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de prijzen uitgereikt. Klik op “Lees meer” voor een overzicht van alle prijzen en de behaalde diploma’s.

In 1972 werd de destijds 19 jarige Jan de Haas uit Beneden Leeuwen voor het eerst clubkampioen bij Schaakvereniging Tornado. Daarna is hij nog meerdere malen clubkampioen geweest.
Na een afwezigheid van een aantal jaren heeft Jan de Haas de schaakstukken weer opgepakt en dat hij het schaken niet is verleerd bewees hij dit seizoen door wederom clubkampioen te worden na een spannende finale tegen Marcel Lever uit Beuningen die uiteindelijk tweede werd. Len Brands en John Alblas zullen nog gaan strijden om de derde plaats.
In de jeugdcompetitie was het ook zeer spannend dit jaar. De 12 jarige Floris Scheepers uit Altforst wist uiteindelijk de nieuwe jeugdkampioen te worden. Gevolgd door Tijn Gerrits uit Puiflijk en Freek ten Boske uit Afferden die derde werd.
Gerald Driessen wist zowel de bekercompetitie en de rapid-competitie te winnen.
Bij de thuisschakers bewees bakker Martin Bom dat hij niet alleen zoete broodjes kan bakken maar ook prima kan schaken. Hij werd kampioen bij de thuisschakers gevolgd door Gerrit Vastenhouw en Jurjo Hagen ook uit Beneden Leeuwen.

Daarnaast hebben 14 kinderen hun stappendiploma gehaald op diverse niveaus, van Stap 1 tot en met het hoogste niveau; Stap 6.
Het diploma voor Stap 1 is gehaald door: Sami Arslan, Fiene Zondag en Ruben Anneveld.
Het diploma voor Stap 2 is gehaald door: Rebekka Soethout, Sara Aleed, Freek ten Boske, Pepijn Derks, Jurre van der Zanden, Emily van der Laar en Fedde Scheltinga.
Het diploma voor Stap 3 is gehaald door: Twan Driessen, Floris Scheepers en Nathan Soethout.
Het Stap 4 diploma is gehaald door: Ivan Wijono.
De stap 6 examens (het hoogste niveau) mag niet door de club zelf worden nagekeken. Deze examens liggen nog ter beoordeling bij de Schaakbond. We kunnen nu dus helaas nog niet zeggen of Len Brands (Maasbommel) en Michiel van Deursen (Dreumel) hiervoor zijn geslaagd.

De laatste 2 woensdagavonden van juli en de eerste 2 woensdagen van augustus zal er weer geschaakt worden bij Café De Bever in Beneden Leeuwen. Dat is voor iedereen toegankelijk, dus ook niet leden. Neem dus je buurman of buurvrouw mee.