UVS 2 – Tornado 1, de kop is er af

Op papier (qua rating) is UVS 2 veel sterker dan Tornado 1. Het zou dus sowieso een moeilijke wedstrijd gaan worden. Vervolgens hadden we ook nog eens de pech dat 3 vaste spelers van dit team niet konden spelen vanwege andere verplichtingen. Maar gelukkig hebben we op tijd 3 goede vervangers kunnen vinden. Terrell, Tim en Kees bedankt! De verwachting was dan ook (eerlijk gezegd) dat we niet zouden gaan winnen maar misschien was het onmogelijke toch nog mogelijk?

En warempel, het begon veelbelovend. Geert had “de pech” om op bord 2 de sterkste tegenstander van dit team tegenover zich te krijgen. Ruim 300 punten verschil in rating. Dat kon natuurlijk nooit goed gaan. Na enkele zetten zat ondergetekende dan ook te twijfelen of hij zou opgeven. (met al 2 pionnen achterstand) Maar toen ging de tegenstander in de fout door te rocheren op het verkeerde moment dat hem een kwaliteit koste. Even later wist zijn tegenstander door een slimme truc weer een stuk terug te winnen. Geert bood toen remise aan maar dit werd geweigerd. En vervolgens maakte zijn tegenstander nog een kapitale fout en gooide om precies 21.20 uur zijn koning om. 1-0 voor Tornado, zou het onmogelijke dan toch bewaarheid gaan worden?
Rond 22.00 uur was de stand op de overige borden namelijk nog gelijk. Het kon nog alle kanten op gaan. Maar even later zei Jan dat hij waarschijnlijk zou gaan verliezen. Dat was een flinke tegenvaller. Tim speelde op het eerste bord tegen Simon van Dijk, laatstgenoemde heeft in Druten al eens de IJsco schaaknacht gewonnen. Maar Tim speelde geweldig en Simon zat dan ook flink te zweten. Terrell speelde ook prima maar stond een pion achter.
Toen ging het ineens hard (de verkeerde kant op). Kees zag een truc van zijn tegenstander over het hoofd en moest even later opgeven. 1-1 was de stand. Alles nog mogelijk, toch?  Terrell verloor een tweede pion. Jan had blijkbaar zijn avond niet en verloor van een gelijkwaardige tegenstander. Toen hikten we ineens aan tegen een achterstand van een vol punt. Dat zou op zich nog niet zo erg zijn ware het niet dat het er op de andere borden ook steeds minder goed begon uit te zien.
Om 6 minuten over 11 kwam Thijs een remise overeen met zijn tegenstander. 2,5- 1,5 was toen de stand maar toen ging het helaas nog verder bergafwaarts. Enkele minuten later zag Terrell zich gedwongen om op te geven. En ook Tim moest even later zijn meerdere erkennen in Simon van Dijk. Winnen kon niet meer maar wat zouden Pieter en Kadir nog weten te bereiken?
Na een lange en gelijkwaardige strijd kwam Kadir ook steeds meer in de verdrukking en ook in tijdnood. Dat liep dus helaas ook niet goed af. Pieter was de laatste hoop in bange dagen. Een remise leek het hoogst haalbare maar toen zijn tegenstander in tijdnood kwam leek het er heel eventjes op of er nog een wonder zou gaan gebeuren. Helaas pindakaas.

Ondanks het verlies was het een mooie en gezellige schaakavond. Bedankt allemaal!

De volgende ronde spelen we tegen Mook. Die gaan we gewoon van het bord meppen:-)