Tornado 1 wint van Mook 1 na zeer spannende strijd op de laatste 2 borden

Of het door de tactische opstelling kwam of door een sterke invaller, we zullen het nooit weten maar het resultaat telt. Michiel had de twijfelachtige eer om op het eerste bord te mogen spelen tegen de (op papier) sterkste tegenstander van Mook. Ondanks een verschil in rating van ruim 600 punten heeft Michiel zich kranig geweerd.  Hij stond al snel een pion voor maar kon zijn stukken niet goed ontwikkelen en ook kon hij lange tijd niet rokeren.

De eerste partij was rond 22.00 uur afgelopen. Stan speelde remise tegen een gelijkwaardige tegenstander. Even later volgde de tweede remise. Prima gedaan Len. Nog iets later won Pieter door een mooie aanval op de koning van zijn tegenstander Byron Eekhout (ex Tornado). Byron is overigens geen familie van Eddy want geen c in de naam. De familie van Eddy is waarschijnlijk de chique tak van de familie:-)
Toen stonden we ineens een punt voor maar die vreugde duurde slechts kort. Geert speelde een leuke (en volgens Huub Blom) nogal agressieve partij. Wellicht iets te agressief want Huub bouwde zijn stelling steeds beter en sterker op. Rond 23.00 uur legde Geert zijn Koning om want de stelling was inmiddels hopeloos geworden.
Toen ging het ineens heel erg snel. Michiel verliest maar onze invaller (Gerald) wint. De stand is 3-3 maar het ziet er niet echt goed uit voor Tornado 1. Thijs lijkt iets minder te staan en zit bovendien in tijdnood. Bij Jan lijkt er hooguit remise in te zitten. Gaan we dan nipt verliezen? Even later blijkt Thijs een pion voor te staan en ondanks de tijdnood weet hij zijn hoofd koel te houden en speelt steeds de juiste zetten. Dan blijkt hij ineens een vrijpion te hebben die een dame wil worden. Zijn tegenstander ziet dan ook in dat het niet meer te redden is en geeft op. Jan heeft vervolgens genoeg aan een remise tegen zijn sterke tegenstander Niek van Diepen om Tornado 1 aan de winst te helpen. Allebei komen ze in tijdnood maar ook Jan weet zijn hoofd koel te houden en in een lastig eindspel net iets betere zetten te doen. Kort voor middernacht geeft Niek op. Tornado 1 wint met 3-5 van Mook 1. Een geweldige prestatie. Bedankt allemaal en op naar de volgende ronde. Het kampioenschap in deze poule zit er waarschijnlijk niet in maar als het ons lukt om niet te degraderen doen we het al heel erg goed.