Tornado 1 wint mentaal maar verliest op punten

De teamleider van Tornado 1 ( 8 tallen) had zo’n beetje alle leden van de club gebeld met de vraag of ze wilden invallen bij Tornado 1 omdat we een speler tekort kwamen. Helaas kon niemand en tot overmaat van ramp was Stan in de lappenmand beland. We gingen dus slechts met 6 spelers op pad. We zouden dus beginnen met een achterstand van 2 punten. Geert grapte onderweg nog, geen probleem, als 5 van de 6 hun partij weet te winnen, hebben we “gewoon” gewonnen en zowaar dat lukte…bijna dus.

Tot ongeveer 22.00 uur stond het op alle borden min of meer nog gelijk, v.w.b. materiaal, precies gelijk. Even later verloor Tim een kwaliteit. Dat zag er dus niet zo goed uit. Geert stond een pion achter en zijn stelling zag er ook niet echt goed uit. Dus toch een dikke nederlaag? Even later het eerste punt, Pieter had gewonnen. Nog even later won ook Jan zijn partij. Zou het dan toch mogelijk zijn? Helaas verloor Tim snel daarna. De tegenstander van Geert begon echter te prutsen en in tijdnood te blunderen. Geert won dan ook tot zijn eigen verbazing. Thijs en Len boden remise aan zodat we gelijk zouden spelen als beide tegenstanders dit aanbod zouden aannemen. De tegenstander van Thijs nam het aanbod aan. De tegenstander van Len zat te twijfelen over het remiseaanbod. Toen riep ineens een koekebakker: “doorspelen”! Toegegeven, de tegenstander van Len stond net iets beter en uiteindelijk wist hij dan ook nog eens de winst binnen te slepen. Verloren dus met 3,5 – 4,5. Maar met zo’n achterstand toch een knappe prestatie en een morele overwinning.