Schaakjeugd Tornado gestart met Condi-Chess

Op grond van de richtlijnen van het RIVM bestaat voor verenigingen de mogelijkheid om weer jeugdactiviteiten op te starten. De jeugdleden van Tornado hebben afgelopen vrijdag een herstart gemaakt, nadat de jeugdactiviteiten na 11 december vorig jaar noodgedwongen moesten worden gestopt. Gelukkig hebben zich bij Tornado geen besmettingen voorgedaan. Omdat de activiteiten nog niet binnen mogen plaats vinden, werd er deze avond Condi Chess gespeeld.

Het jaar 2020 is door de Coronapandemie voor schaakvereniging Tornado niet echt soepel verlopen. De club kreeg enige tijd geleden van de directie van IKC De Kubus te horen dat er naar een nieuwe speellocatie moest worden gezocht. Na alle opties te hebben beoordeeld is er uiteindelijk gekozen voor Mamre aan de Kattenburg 59 in Druten. Bij Condi-Chess wordt er geschaakt met de tijdklok op een plek, die ver van het bord verwijderd is. Er moet dus gerend worden om ook de tijd in je voordeel te laten meespelen. De opkomst was de eerste avond in 2021 nog gering met 4 schakers, maar de verwachting is, dat de opkomst van de jeugd de komende weken zal toenemen. Elke vrijdagavond worden er tot eind april wisselende buitenactiviteiten gehouden.
In mei zal er ook gestart worden met een nieuwe groep jonge schakers in samenwerking met het Actief Maas en Waal project. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Voor de schakende senioren van Tornado bestaat nog steeds de mogelijkheid om op internet onderling tegen elkaar te schaken. Op vrijdagavond kan men vanaf 20.00 uur tegen elkaar spelen. De wat oudere Tornado-jeugd kan hieraan eveneens deel nemen. Men moet zich wel vooraf registreren en aanmelden. Informatie hierover kan men verkrijgen via voorzitter Pieter van Dijk door een berichtje te sturen naar mailadres: voorzitter@svtornado.nl.