Slotavond: DUO-schaak

Vandaag zal een mail rondgaan over de slotavond van 8 juli aanstaande. Uiteraard zullen op deze avond de diploma’s aan de geslaagden van de stappenexamens worden uitgereikt en mogen de kampioenen van de verschillende competities hun beker(s) in ontvangst nemen.

Voorafgaand aan deze uitreiking willen we graag weer een aantal potjes duo-schaak spelen. Voor wie het al eerder speelde altijd een leuke ervaring en voor wie het de eerste keer wordt; doe vooral mee! Vooral voor de jeugd geldt: neem je vader, moeder, opa, tante of vriendje mee en schaak samen tegen een ander tandem. Hieronder leg ik nog even kort de spelregels uit. Geef je bij voorkeur vooraf op zodat we snel kunnen beginnen met schaken. We beginnen die vrijdag om 19 uur!

Even kort een introductie van Duo-schaak. Je schaakt in tweetallen tegen elkaar. Elke speler doet om-en-0m een zet. Probleem (of uitdaging) is dat je niet mag overleggen. Dus misschien bedenk jij wel een mooie combinatie maar ziet je duopartner het niet. Of erger… hij mist het matzetje 😉 Hetzelfde geldt natuurlijk voor jullie tegenstanders.

Verder gelden bij duoschaak de gewone schaakregels. Hopelijk zijn er volgende week veel deelnemers en maken we  er een gezellige slotavond van.

Graag tot dan!

Stan Jacobs,
competitieleider